رییس فراهمآوری اعضای پیوندی بیمارستان مسیح دانشوری گفت: اهدای پلاسمای خون افراد بهبود یافته از كرونا از فعالیتهای خداپسندانهای است كه همردیف اهدای عضو بوده و جان بسیاری از مبتلایان به كرونا را نجات داده است.
دكتر فرحناز صادقبیگی كه در بیمارستان مسیح دانشوری فعالیت دارد در گفتگو با تهران من افزود: با توجه به پاندمی كرونا در ماههای اخیر، در كشور ما بسیاری از افرادی كه مبتلا به كرونا بوده و از این بیماری بهبود یافتهاند با اهدای پلاسمای خون خود و تزریق این پلاسمای برخوردار از آنتی بادی كرونا به بیماران سبب شدند تا بسیاری از مبتلایان از این بیماری جان سالم به در برند و خوشبختانه این درمان تا كنون بسیار رضایت بخش بوده است.
وی اظهار داشت: بیمارستان مسیح دانشوری كه به عنوان بیمارستان فوق تخصصی ریه شناخته شده است، علاوه بر اینكه مركز جراحی فوق تخصصی ریه است مركز پیوند اعضایی چون قلب و ریه نیز به شمار رفته و از سال 1383 در امر نجات جان بیماران نیازمند پیوند اعضا فعالیت دارد.
این مسئول كادر پزشكی افزود: تا كنون 5 هزار و 444 عضو به بیماران نیازمند در این بیمارستان اهدا شده و این موارد اهدای عضو از سوی افراد مرگ مغزی و با رضایت خانوادههای آنان بدون دریافت كوچكترین مبلغ یا كمك مادی ممكن شده است.
دكتر صادق بیگی گفت: ما در مركز فراهمآوری پیوندی؛ با سایر بیمارستانها در ارتباطیم و در صورتی كه گزارش مورد مرگ مغزی به ما برسد بر بالین بیمار حاضر شده و با تایید مرگ مغزی مراحل گرفتن رضایت از خانوادهها برای اهدای عضو را انجام میدهیم.
وی خاطرنشان كرد: تایید مرگ مغزی برای این مهم است كه باید بیمار به كما رفته را از بیمار مرگ مغزی تفكیك كرد. كما با مرگ مغزی كاملا متفاوت است چون در مرگ مغزی سلولهای مغزی بیمار كاملا میمیرد ولی در بیماری كه به كما فرور رفته احتمال بیدار شدن زیاد است.
رییس فراهمآوری اعضای پیوندی بیمارستان مسیح دانشوری گفت: برای افرادی كه كارت اهدای عضو دارند و اگر خدای ناكرده به مرگ مغزی دچار شوند برای عضوگیری از آنان نیازی به رضایت خانواده نیست اما معمولا این كار با خانواده هماهنگ میشود. در ضمن فردی كه كارت اهدای عضو دارد قصدش را به خانوادهاش اطلاع داده است بنابراین پروسهی اهدای عضو از فرد مرگ مغزی تسهیل شده و بدون مشكلات و نارضایتی خانوادهها صورت میگیرد.
وی افزود: كارمندان مركز ما مواردی را كه به عنوان مرگ مغزی گزارش میشود در سامانهی اهدای عضو بررسی كرده و از آنجا متوجه میشوند كه كارت دارند یا خیر و در صورت ناآگاهی خانواده و دارا بودن كارت اهدای عضو فرد مرگ مغزی شده به خانوادهی فرد اعلام میكنیم كه عزیز فوت شدهی آنان كارت اهدای عضو دارد.
این پزشك افزود: وبسایتی هم وجود دارد كه اطلاعات پایه و مراحل رضایتگیری، تجربیات رضایتگیری و افرادی كه كارت اهدای عضو دارند مشخص شده و به نام www.ehda.ir در فضای مجازی قابل دسترسی است.
این متخصص در مورد اهدای سلولهای بنیادی هم گفت: اهداء سلول های بنیادین در حوزهی كاری ما نیست اما این شیوه از اهدا هم با اهدای مغز استخوان و بند ناف جدید، سبب بهبود بافت آسیب دیده در بدن افراد میشود و در درمان بیماران سرطانی بسیار موثر است.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360