رییس بخش زلزلهی مركز تحقیقات وزارت راه و مسكن و شهرسازی گفت: زلزلهی روز چهارشنبه 7 خرداد دماوند، پس از زلزلهی پنج و یك دهمی این شهر كه در اوایل روز 19 اردیبهشت و قریب به گذشت بیست روز بعد از آن رخ داد به عنوان پس لرزهی قبلی معرفی شد.
دكتر علی بیتاللهی در گفتگو با "تهران من" افزود: برای زلزلهی بیست روز گذشتهی دماوند تا كنون بیش از 18 پس لرزهی بالای دو نیم ریشتر در منطقه ثبت شده است.
وی اظهار داشت: پهنای مكانی این تجمع پسلرزهها در حوالی دماوند و روستای مشاء در طول مكانی حدود ده كیلومتر تجمع پیدا كرده و در واقع موقعیت این زلزله كه تعدادی از مردم تهران آن را حس كردند حدود 700 الی 800 متر و نزدیك به كانون زلزله ی 20 روز پیش اتفاق افتاده است.
این كارشناس زلزلهنگاری گفت: زلزلههایی كه در حد بزرگی 5 ریشتر است تا حدود دو تا سه ماه پس لرزه دارد و پس لرزهها به صورت پلكانی رخ میدهد و یك امر طبیعی در رخداد پس لرزه ها ست. زلزلهی ظهر روز هفتم خرداد هم در فاصلهی حدود 40 كیلومتری از مرز شرقی تهران رخ داده و بزرگترین پس لرزهی زلزلهی دماوند محسوب میشود و در حوالی شرق تهران، رودهن، لواسان و دماوند بیشتر حس شده است. البته در تهران هم برخی آن را حس كردند.
وی افزود: حس كردن زلزلههای ضعیف توسط مردم به شرایط خاك و نحوهی سازهها بستگی دارد و زمین و شرایطی كه در آن قرار میگیریم در تشخیص زلزله بسیار مهم است.
شایان ذكر است؛ زلزلهی هفتم خرداد 99 كه كانون آن دماوند بود، بزرگی آن چهار و یك دهم ریشتر بود و در حدود ساعت یك و 41 دقیقهی بعدازظهر رخ داد.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360