تهران من شنبه تا چهارشنبه از ساعت 18:00 به مدت 120 دقیقه

دبیركل جمعیت مبارزه با دخانیات: صنعت دخانیات كشورمان دو و نیم درصد رشد داشته است

تهران من در روز جهانی بدون دخانیات از دبیركل جمعیت مبارزه با مصرف دخانیات كشورمان دعوت كرد تا در مورد فعالیت‌های این جامعه مسائلی را مطرح كند.

1399/03/12
|
22:09
|

محمدرضا مسجدی در پاسخ به سوال مجری برنامه در مورد اجرای قوانین منع مصرف دخانیات در كشور گفت: متاسفانه سوال بسیاری سختی است. ما سی سال است كه در جا می‌زنیم. چون مبارزه با دخانیات یك برنامه‌ریزی جامع می‌طلبد و تنها از عهده‌ی یك سازمان بر نمی‌آید.
وی افزود: مبارزه با دخانیات یك كاری سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و بهداشتی است و درنتیجه همه‌ی سازمان‌ها به نحوی در آن درگیرند و تمامی افرادی كه در تولید، عرضه و مصرف دخانیات هستند باید در این مورد اعمال نظر كنند. متاسفانه علی‌رغم اینكه قانون جامعی در رابطه با منع مصرف دخانیات داریم اما به نتایج موثری در اجرای این قانون دست نیافته‌ و موفقیت مهمی كسب نكرده‌ایم.
این كارشناس سلامت گفت: این جمعیت از سال 1362 كارش را آغاز كرد. كشور ما یك قانون جامع كنترل مصرف دخانیات دارد كه تمامی موارد اساسی و ضروری در آن تبیین شده اما در زمان اجرا نه فردی به آن عمل می‌كند و نه فردی روی تخلف از این قانون نظارتی دارد.
وی اظهار داشت: در حال حاضر هیچ صنعتی در كشورمان دیده نمی‌شود كه در عرض چند سال اخیر رشد داشته باشد به جز دخانیات كه در چند سال گذشته دو و نیم برابر شده است. همه‌ی صنایع كشور یا ورشكست شده‌اند یا تولیدشان دو برابر شده است. تنها صنعت پیشروی كشورمان همین صنعت دخانیات است. یعنی اینكه آنان تولید كرده و نیاز دارند عده‌ای تولیداتشان را مصرف كنند. بنابراین با ارائه تبلیغات غیر مستقیم، جوانان و زنانی كه در جامعه كمتر دخانیات مصرف می‌كردند را تبدیل به مصرف كننده‌های اصلی كرده اند.
مسجدی افزود: در تلویزیون نباید قلیان و سیگار نشان داده شود اما می‌بینیم كه بسیاری از سریال‌های محبوب مردمی به راحتی این صحنه‌ها را نشان می‌دهند.
وی در مورد اجرای قانون دخانیات در كشورهای دیگر گفت: آنان با تخلفات برخورد می‌كنند. مثلا اگر قرار نباشد صنعت رشد كند؛ هرگز كارخانه‌ای هم برای تولید بیشتر اجازه‌ی فعالیت نخواهد داشت. می‌گویند ممنوعیت تبلیغات باید وجود داشته باشد. قیمت یك پاكت سیگار در كشور تركیه هفت برابر ایران است و 70 درصد آن مالیات است. من نمی‌خواهم كشورم را با كانادا و استرالیا مقایسه كنم. تركیه كشور همسایه‌ی ما از بهترین موارد برای قیاس است. با اینكه قانون درست و اصولی مبارزه با دخانیات در تركیه نگاشته نشده و ما در این مورد قوانین مصوب مجلس داریم اما مبارزه با استعمال دخانیات در این كشور بسیار بهتر از ما اجرا می‌شود و ما از آنها فرسنگ‌ها عقب‌تریم و با این روند به جایی نمی‌رسیم.
دبیركل جامعه‌ی مبارزه با مصرف دخانیات اشاره كرد: طبق آمار سازمان بهداشت جهانی مصرف هر یك میلیون نخ سیگار، یك مرگ را به همراه دارد، در كشور ما در همین سه ماهه‌ی اخیر نزدیك 15 هزار نفر به علت بیماری ناشی از مصرف دخانیات فوت كرده‌اند. رقم فوت در مورد مصرف كرونا بسیار كمتر از فوتی از مصرف دخانیات است.
وی به طرح‌های اجرایی كشورمان برای منع مصرف دخانیات اشاره كرد و گفت: كارشناسان در این رابطه مسائل فرهنگی بسیاری را مد نظر قرار داده‌اند. برای بچه‌های پیش‌دبستانی طرحی به نام "فراموز" برگزار كرده‌ایم كه بچه‌ها به صورت غیر مستقیم با عوارض مصرف دخانیات آشنا می‌شوند. همچنین شهرداری‌ها از جامعه‌ی ما بسیار حمایت كرده است.
مسجدی افزود: اجرای برنامه در مدارس شهر ورامین برای جلوگیری از مصرف دخانیات توسط دانش آموزان هم وجود دارد. همچنین با حوزه‌ی علمیه هم كار می‌كنیم تا امام جمعه‌ها از مشكلات دخانیات برای مردم بگویند و امیدواریم ساخت یك سریال محبوب با تصاویر مصرف دخانیان مشكلات ما را در امر مبارزه با مصرف دخانیات بیشتر نكند.

فلاحیان با اشاره به این مهم كه در فدراسیون شنا هنوز اجازه‌ی تمرین ورزشكاران از ستاد ملی مبارزه با كرونا دریافت نشده است تاكید كرد به هر حال سیاست امروز دولت بر این مساله حكم كرده و باید تابع قوانین بود.

مخاطبان در محدوده استان تهران از طریق موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز و ای.ام ردیف 1332 كیلوهرتز شنونده ما خواهند بود.
همچنین شنوندگان از سرتاسر كشور هم می توانند شبكه رادیویی تهران را از طریق گیرنده های دیجیتال(ست تاپ باكس) دریافت كنند.

#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360




دسترسی سریع
تهران من