تهران من شنبه تا چهارشنبه از ساعت 18:00 به مدت 120 دقیقه

متخصص روماتولوژی اطفال: مبتلایان شبیه "كاوازاكی" را در بخش كرونا بستری می‌ شوند+فایل صوتی

یك پزشك فوق تخصص روماتولوژی كودكان گفت: فرم مشابه كاوازاكی در كودكان بر اثر ویروس كووید 19 اتفاق می‌افتد.

1399/03/13
|
12:03
|

دكتر شیاری در گفتگو با "تهران من" پیش از ارایه‌ی اطلاعات در زمین‌ی بیماری شبیه كاوازاكی، در مورد این بیماری افزود: بیماری كاوازاكی از اسم فردی به نام "تامی ساكو كاوازاكی" برداشته شده كه اولین بار این بیماری را در سال 1967 به نام خود ثبت كرده است. این بیماری در اطفال زیر پنج سال و به خصوص در كشورهای آسیای شرقی دیده می‌شود. البته در كشو‌های دیگر مثل ایران و امریكا و اروپا هم مواردی دیده شده است.

وی اظهار داشت: مشخص ترین عارضه‌ی این بیماری تب طول كشیده بالای 40 درجه در حداقل پنج روز است و معمولا به داروهای تب بُر جواب نمی‌دهد. با غش‌های پوستی، قرمزی چشم‌ها، قرمزی گلو و دهان، تورم دست و پا و بزرگی غدد لنفاوی در گردن كه معمولا یك طرفه در گردن پدیدار می‌شود، خودش را نشان می‌دهد.

این پزشك متخصص روماتولوژی اطفال مهمترین عارضه‌ی كاوازاكی را درگیری عروق كرونل قلب یا حالت گشادی در شریان‌های عروق كرونل خوانده و گفت: تشخیص سریع بیماری و استفاده از درمان مناسب ریسك درگیری را كاهش داده و فرد مبتلا قطعا درمان خواهدشد.
وی خاطرنشان كرد: ما سالهاست كه با بیماری "كاوازاكی" همراه هستیم. این بیماری یك نوع التهاب عروق است و از شایعترین علل درگیری قلبی در كودكان محسوب شده و مقالات بسیار متعددی هم در این خصوص از طرف متخصصان ایرانی به چاپ رسیده است. همچنین از شایعترین علل بستری در دپارتمان روماتولوزی اطفال بیماری كاوازاكی است ولی در مجموع شایع نیست.

دكتر شیاری گفت: هنوز علت واقعی بیماری شناخته شده نیست. تئوری‌های متعددی را برای ابتلای به بیماری طرح كرده‌اند كه از جمله‌ی آن زمینه‌های ژنتیكی است كه با توجه به شایع بودن بیماری در كشورهای آسیای شرقی این فرضیه به نظر درست است. این بیماری یا یك سری عفونت‌ها میتوانند در بدن تغییراتی را ایجاد كرده و سیستم ایمنی را درگیر كرده و در بدن اطفال دیده شود.
وی در ادامه در مورد بیماری شبیه كاوازاكی كه مشخصا از ویروس كووید 19 بوجود می‌آید افزود: این بیماری در رده‌های سنی بالاتر از پنج سال و در كودكان 10 تا 12 سال هم دیده می‌شود. بیشتر موارد ابتلا به شبه كاوازاكی در كشورهای آسیای شرقی دیده می‌شود. اما بیماری شبیه كاوازاكی كه در رابطه با كووید 19 است در امریكا و انگلیس و ایران هم گزارش شده است.

این متخصص خاطرنشان كرد: وقتی از طریق كووید 19 بیماری شبیه كاوازاكی ایجاد میشود درگیری شریان های قلب دیگر مطرح نبوده و عضلات قلبی در این بیماری درگیر می‌شود. اما علی‌رغم اینكه شیوع این بیماری بالا رفته اما میزان عوارض و مرگ و میر كاملا متفاوت است و درمان‌هایی كه در این بیماری مورد استفاده قرار می‌گیرد به طور مشخصی به پزشكان در درمان آن كمك می‌كند.
وی افزود: بنابراین نباید خانواده‌ها نگران شوند كه با بیماری لاعلاج سختی مواجه هستیم. اما باید هشیار باشیم كه اگر عوارض مشكوكی مشاهده شد سریعا به پزشك مراجعه كنیم و پزشكان هم باید هوشیار باشند تا بیماری را درست تشخیص دهند.

دكتر شیاری در انتهای اظهاراتش گفت: كاوازاكی مسری نیست و كاوازاكی لایك هم مسری نیست اما آنچه كه آن را ایجاد كرده ویروس كووید 19 است و احتمال مسری بودن آن زیاد است. بنابراین بیماران مبتلا به شبیه كاوازاكی را در بخش كووید 19 بستری می‌كنیم چون احتمال شیوع بیماری وجود دارد.

مخاطبان در محدوده استان تهران از طریق موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز و ای.ام ردیف 1332 كیلوهرتز شنونده ما خواهند بود.
همچنین شنوندگان از سرتاسر كشور هم می توانند شبكه رادیویی تهران را از طریق گیرنده های دیجیتال(ست تاپ باكس) دریافت كنند.

#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360

دسترسی سریع
تهران من