مدیر كل آموزش و حمایت از تولید وزارت میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی در آستانهی فرارسیدن روز جهانی صنایع دستی، فرارسیدن این روز را به تمامی فعالان این عرصهی هنری و اقتصادی كشور تبریك گفت.
همه ساله 10 ژوئن به عنوان روز جهانی صنایع دستی در جهان گرامی داشته میشود.
فرهاد غلامعلی فلاح به "تهرانمن" گفت: جامعهی تولیدكنندگان و صنعتگران صنایع دستی، توزیع كنندگان و عرضهكنندگان و فروشندگان صنایع دستی و جامعهی آموزش دهندگان رشتههای صنایع دستی زیرمجموعههایی از این وزارتخانه به شمار میروند كه در حمایت متولی دولتی صنایعدستی هستند.
وی افزود: حمایتهای این وزارتخانه در سه بخش تولید، صادرات و بازرگانی و توسعه برای فعالان عرصهی صنایع دستی صورت میگیرد. در بخش تولید كه بنده در آن مسئولیت دارم صدور مجوزهای تولید برای اشتغال و فعالیت، تاسیس كارگاههای تولید انفرادی و جمعی و ارایهی كارت شناسایی برای آن دسته از كارگاههایی كه در مشاغل خانگی دستهبندی میشوند انجام میگیرد.
این مسئول در وزات میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری اظهار داشت: همچنین استانداردسازی رشتههای صنایع دستی در دستهی حمایتهای سازمان از فعالان این عرصهی اقتصادی است. در این وزارتخانه تا كنون 168 رشته با همكاری سازمان ملی استاندارد تدوین شده است و برای نخستین بار نیز در سال گذشته آن را به معرض اجرا گذاشتیم. فعلا كارگاههای تولید چاقو در استان كرمانشاه را نشان استاندارد اعطا كردیم.
وی با اشاره به اعطای تسهیلات به صورت مستقیم و غیرمستقیم گفت: تسهیلات مستقیم با كمكهای فنی و اعتباری و از طریق بانكها توزیع میكنیم و در تسهیلات غیرمستقیم اعطای تسهلات با همكاری دستگاههای دیگر انجام میگیرد كه از جملهی آن تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و فراگیر است كه در سال 97 و 98 با همكاری وزارت تعادون كار و رفاه اجتماعی انجام شد و موسوم به "سامانهی كارا" است.
تهران من از این مسئول پرسید در زمان كرونا وزارت میراث فرهنگی و صنایع دستی چه حمایتهایی از فعالان "صنایع دستی" كرده است؟
وی در این رابطه گفت: شناسایی كارگاههایی كه متحمل خسارت كرونایی شدند نخستین فعالیت ما در این رابطه بود. تنها در بخش تولید صنایع دستی 1950 میلیارد تومان خسارت برآورد شده و به وزارت رفاه اجتماعی ابلاغ كردیم تا این افراد بتوانند از تسهیلات خسارت ناشی از "كووید "19 بهره مند شوند كه در "سامانهی كارا" بارگذاری شده است. در حال حاضر فعالان عرصهی صنایع دستی تا حدودی نگرانند زیرا فعلا امكانات ثبت نام برایشان میسر نشده است و امیدواریم این طرح با قولهای مساعدی كه گرفته ایم از ماه آینده عملیاتی شود.
این كارشناس اقتصادی در مورد فعالیتهای این سازمان در سال جهش تولید گفت: خوشبختانه ما در واقعیت برای تولید صنایع دستی دانش خاصی را نیاز نداریم. زیرا این دانش، دانشی سنتی است و بیشتر مواد اولیه از مواد بومی تامین میشود و نیاز به سرمایهگذاری زیادی ندارد و خوشبختانه در تولیدات مشكلای نداریم ولی بیشترین مشكل ما در بخش فروش بوجود آمده كه این مساله در بازارهای صادراتی جهان نیز دیده شده و همه را با مشكل مواجه كرده است.
فلاح در خصوص علت گرانی صنایع دستی و نحوهی نظارت بر این گرانیها خاطرنشان كرد: ما نظارت داریم ولی ضمانت اجرایی برای جلوگیری از گران فروشی نداریم. متاسفانه در بسیاری از عرصههای دیگر اقتصادی هم همین منوال وجود دارد البته بنده در مورد صنایع دستی واژهی گران را قبول ندارم چون زحماتی كه در خلق صنایع دستی وجود دارد با پول قابل جایگزینی نیست.
وی افزود: مشكل ما در یكی دو سالهی اخیر كاهش قدرت خرید مردم است. در ماههای گذشته نیز بیشرین سمت و سوی خرید مردم اقلام بهداشتی است تا خریدهایی مانند صنایع دستی. همچنین در مورد گرانی هم تبعیت از نوسان بازار ارز در قیمت صنایعدستی تاثیر زیادی داشته است و این كالاها را دست نایافتنیتر كرده است.
مدیر كل آموزش و حمایت از تولید این وزارتخانه گفت: نوسان بازار ارز در این یكی دو ساله علیرغم اینكه مواد اولیه بومی است بر قیمتها تاثیر گذاشته است. تولید این مواد هم متاثر از این نوسانات است. مثلا فلزات نیمه قیمتی در بازار بورس قیمتگذاری میشود. هنرمندان تولید كنندهی صنایع دستی توان خریدشان كم است و مجبورند از بازار به صورت غیرمستقیم خرید كنند. از طرفی دیگر دستمزد كارگر و اجارهبها افزایش یافته و تمامی این موارد تولیدات آنان را هم گرانتر كرده است.
مخاطبان در محدوده استان تهران از طریق موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز و ای.ام ردیف 1332 كیلوهرتز شنونده ما خواهند بود.
همچنین شنوندگان از سرتاسر كشور هم می توانند شبكه رادیویی تهران را از طریق گیرنده های دیجیتال(ست تاپ باكس) دریافت كنند.
#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360