معاون فنی مركز سلامت محیط و كار وزارت بهداشت در گفتگوی تلفنی با تهران من 21 خرداد از بازگشت شرایط حاد كرونایی در صورت عمل نكردن مردم به پروتكل های بهداشتی ستاد ملی كرونا در ایران گفت.
بازگشایی بسیاری از بنگاههای اقتصادی و مشاغل كوچك و بزرگ سبب شده كه شهرها تا حدودی به چهرهی غیركرونایی خود بازگردند. با این وجود هنوز یك ماهی از شروع دوبارهی برخی از فعالیتهای اقتصادی نگذشته كه پروتكلهای بهداشتی ستاد ملی مبارزه با كرونا توسط بسیاری از مردم و كسبه نادیده گرفته شده و زنگ خطر تهران دوباره به صدا درآمده است.
معاون فنی مركز سلامت محیط و كار وزارت بهداشت در اینباره به تهران من گفت: مصوبات ستاد ملی كرونا در هفتهی گذشته چند نكتهی مثبت به همراه داشت. یكی از این نكات آن بود كه ما باید با كرونا زندگی كنیم. همچنین همهی فعالیتهایمان را باید به راحتی و بدون واهمه انجام داده و برای رونق اقتصاد، كسب و كارمان را ادامه دهیم ضمن اینكه برایمان مهم باشد تا سلامت خودمان را حفظ كنیم بنابراین دستور تجدید و كنترل بر پروتكلها پس از بازگشایی مشاغل در این ستاد مصوب شده است.
محسن فرهادی افزود: مجوز یك سری از بازگشاییها مانند از سر گرفتن فعالیت مهدكودكها از روز شنبهی آینده به صاحبان این مشاغل اعلام شده و یك سری بازگشاییها هم تا پایان خردادماه انجام میشود كه شامل مراكز فرهنگی مانند سینماها و تئاترهاست.
وی اظهار داشت: طبیعتا سیاست درست این است كه موقع بازگشاییها شرایط را بیشتر رعایت كنیم و كنترل و نظارتها را افزایش دهیم. قطعا این نظارتها توسط دستگاههای ناظر به تنهایی انجام نمیگیرد و كار جمعی و گروهی را میطلبد خصوصا در شهر تهران كه پایتخت بوده و قطب اصلی اقتصادی كشور است. جمعیت زیادی در آن زندگی میكند و حملونقلهای درون شهری نسبت به شهرهای دیگر در تهران بسیار بیشتر است.
فرهادی گفت: وقتی كرونا شیوع پیدا كرد رعایت الزامات پروتكلها در سراسر كشور 77 درصد صورت گرفت. همان موقع هم تهران بواسطهی شرایط خود حدود 56 درصد رعایت پروتكل را انجام داد كه این اواخر رعایت پروتكلها در تهران به حدود 11 درصد سقوط كرده است. همین مساله سبب میشود كه رعایت پروتكلها را جدی بگیریم.
وی خاطرنشان كرد: برای اینكه مردم را ملزم به رعایت پروتكل كنیم ما آموزش و اطلاعرسانی را هم باید افزایش بدهیم. خصوصا نقش رسانهها هم بسیار موثر است و باید مردم آگاه شوند كه رعایت پروتكلهای ستاد مبارزه با كرونا كاری همگانی است. واقعیت این است كه بسیاری از مشاغل تعطیل بودند مثل سینماها و صاحبان آن از نظر اقتصادی مشكل پیدا كردند. طبیعت بازگشایی آنان با ظرفیت 50 درصد ایدهال فعالیتهای اقتصادی آنان نیست اما به هر حال همین شروع كردن چرخهی اقتصادی به این مساله كمك میكند كه با شرایط بیشتر كنار بیاییم.
وی در واكنش به سوال مجری تهران من كه چرا كشور ما اجبارهایی را برای رعایت پروتكل برای مردم در نظر نمیگیرد گفت: ما باید به این نتیجه برسیم كه سلامت ما در گروی رعایت پروتكلهاست. از جهتی علیرغم تمایل یك سری محدودیتها را هم در نظر گرفتیم. مثلا از این به بعد افرادی كه میخواهند به سینما و تئاتر بروند باید ماسك داشته باشند و فاصلهی اجتماعی را رعایت كنند.
این مسئول در وزارت بهداشت با اشاره به رعایت پروتكلهای بهداشتی در مدارس برای برگزاری امتحانات نهایی پایهی دوازدهم و نهم گفت: گزارشهای ناظران ما حكایت از این دارد كه دانشآموزان دوازدهم و نهم كه مشغول امتحانات نهایی هستند یا خودشان ماسك دارند و یا اینكه متولیان مدارس به آنان ماسك میدهند. در هر صورت رعایت موارد بهداشتی برای دوری از كرونا و انتقال آن به دیگران ضروری است و مردم هم خودشان باید به ضرورت این مساله پی ببرند.
وی افزود: همچنین متولیان اماكنی مانند سینماها و تئاترها و مترو باید كمكم از ورود افرادی كه به قوانین بهداشتی اهمیت نمیدهند ممانعت كنند تا رفته رفته جامعه به این سمت حركت كند كه مردم خود را كاملا ملزم به رعایت پروتكلهای بهداشتی كنند. بنابراین اختیار و اجبار در رعایت پروتكلهای بهداشتی ستاد ملی كرونا باید توام با هم انجام بگیرد تا به نتیجهی مطلوب برسیم.
فرهادی در مورد استفاده از قلیان هم گفت: مواد دخانی دو ضرر خاص دارد. یكی در شرایط كرونا و دیگری در شرایط عادی. در شرایط عادی مردم كاملا از مضرات دخانیات باخبر هستند. در شرایط كرونا با توجه به اینكه كرونا یك بیماری ریوی و تنفسی است و قلیان و مصرفش ارتباط نزدیك به مسائل تنفسی دارد استفاده از آن به صورت عمومی خطر را چند برابر میكند. ویروس در دم و بازدم ها وارد آب قلیان میشود و چرخش داخلی دارد و به راحتی از طریق شلنگ و دم و بازدمی كه انجام میشود به فرد دیگری منتقل خواهد شد.
وی از قهوهخانه داران و صاحبان سراهای سنتی خواهش كرد علیرغم اینكه قلیان برایشان سودآور است فعلا از عرضهی آن به مشتریانشان خودداری كنند تا كمكم استعمال كنندههای این دخانیات از سفارش آن به قهوه خانهداران صرفنظر كنند.
مخاطبان در محدوده استان تهران از طریق موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز و ای.ام ردیف 1332 كیلوهرتز شنونده ما خواهند بود.
همچنین شنوندگان از سرتاسر كشور هم می توانند شبكه رادیویی تهران را از طریق گیرنده های دیجیتال(ست تاپ باكس) دریافت كنند.
#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360