فاطمه بیابانی، متولد سال 1371، به مناسبت فرارسیدن سالروز میلاد حضرت معصومه(س) و روز دختر، مهمان "تهران من" شد تا به عنوان نخستین مهندس نابینای كشورمان و یكی از دختران موفق، از تجربیاتش برای دختران این مرز و بوم سخن بگوید.
فاطمه بیابانی دورهی ابتدایی را در مدرسهی نابینایان سیرجان گذرانده و در دوران راهنمایی توانست در مدارس نمونهی استان ادامهی تحصیل دهد.
او میگوید: سختیهای دوران تحصیل زیاد بود. در دوران راهنمایی معلم ریاضی داشتیم كه باعث شد علاقهی نداشتهام به ریاضی در من بوجود بیاید. به همین دلیل دوران متوسطه را در رشتهی ریاضی فیزیك گذراندم و در دومین دورهای كه كنكور دادم توانستم با حضور منشی، آزمون سراسری داده و در رشتهی عمران قبول شوم.
دوران كارشناسی بدترین دوران زندگی من بود. زمانی كه در كنكور قبول شدم با توجه به رتبهام در مراسم تجلیل از رتبههای برتر استان دعوت شدم و همانجا مطالباتم را اعلام كردم. رییس سابق دانشگاه صنعتی سیرجان به من قول داد همه جوره از من حمایت كند.
با رتبهای كه كسب كرده بودم میتوانستم در دانشگاهی با كیفیت علمی بالاتر تحصیل كنم و به تلاشهایم بها دهند. اما وعدههای ایشان باعث شد در همان دانشگاه سیرجان كارشناسی را بگذرانم. وقتی وارد دانشگاه شدم رییس دانشگاه كاملا انكار كرد كه من را میشناسد. همهی مسئولان دانشگاه از نگهداری گرفته تا مدیریت دست به دست هم دادند تا به خاطر شرایطم مجبور به انصراف از دانشگاه شوم. خانوادهام را مجاب كردند كه دخترت با این شرایط چرا در خانه نمیماند.
با این وجود یكی از اساتیدم آنجا به من گفتند كه از من تعاریف خوبی را شنیده و باید از سوی اساتید حمایت شوم. توصیه كردند تمامی نامهربانیها را در نامهای بنویسم. در آن روز نمیدانستم كه خطاب به وزیر علوم گلایههایم را نگاشتهام. پس از آن یكی از مسئولان بسیج نهاد رهبری با من تماس گرفته و اطلاع داد كه وزیر علوم به آنجا میآید و رییس حراست از ما خواسته شما هم آنجا باشید و حرفهایت را در حضور ایشان بگویید.
اساتیدم خانم ایران نژاد و مهندس نوربخش بنده را برای تحصیل در رشتهی عمران با گرایشات محاسبات بسیاری یاری دادند. یكی از اساتیدم به من گفت اگر در كشورهای خارجی بودم بیشتر از ایران به من بها داده میشد اما در مقابل در دورهی كارشناسی یكی از روسای جدید دانشگاه به من گفت: مدركت باعث بیآبرویی دانشگاه ماست و خندهدار است كه یك فرد نابینا در رشتهی عمران تحصیل كند. اما در برابر تمامی این حرفها صبر كردم و امروز دانشجوی ارشد دانشگاه عمران با گرایش سازه هستم.
28 ساله شدهام. یكی از پزشكان متخصص چشم پزشكی بعد از معاینه به بنده گفتند كه امكان دارد بتوانم بیناییام را بدست بیاورم و در یكی از كشورهای خارجی امكان عمل شبكیه برایم وجود دارد و عینكی ساخته شده است كه به مغز القاء میكند كه تصاویر را ببیند.
وی در ادامه اظهار داشت: به دختران سرزمینم توصیه میكنم اگر هدفی دارند با تمام وجود برای رسیدن به هدفشان بجنگند و مقاومت كنند و هرگز نگذارند حقشان پایمال شود.
از اساتید بخش سازهی "دانشكدهی باهنر" هم بسیار سپاسگزارم كه سبب شدند تا احساس موفقیت كنم. رییس این دانشگاه استاد شجاعی كه استاد راهنمای من هستند بهترین و زیباترین اتفاق زندگیام بوده و اگر یك دلیل برای ماندنم در ایران و ادامهی فعالیتهای پژوهشی من وجود داشته باشد جناب دكتر شجاعی است.
مخاطبان در محدوده استان تهران از طریق موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز و ای.ام ردیف 1332 كیلوهرتز شنونده ما خواهند بود.
همچنین شنوندگان از سرتاسر كشور هم می توانند شبكه رادیویی تهران را از طریق گیرنده های دیجیتال(ست تاپ باكس) دریافت كنند.
#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360