تهران من شنبه تا چهارشنبه از ساعت 18:00 به مدت 120 دقیقه

دبیركانون صرافان: متولیان اقتصادی كشور، مشكلات ارزی را با مردم در میان بگذارند+فایل صوتی

دبیر كانون صرافان در گفتگو با مجری و كارشناس خبری تهران من، مواردی را در رابطه با ارز و علل افزایش قیمت آن در بازار برای مخاطبان رادیو تهران بازگو كرد.

1399/04/17
|
11:09
|

دكتر كامران سلطانی‌زاده، 16تیرماه در برنامه‌ی "تهران من" گفت: بحث ارز فاكتورهای مختلفی دارد و از فاكتورهای اساسی آن مباحث تحریم‌ها و نحوه‌ی ارسال كالاها و دریافت پول حاصل از صادرات است. كشور ما در حال حاضر در موقعیتی قرار گرفته كه روز به روز تحریم‌هایی سخت‌تر بر بدنه‌ی اقتصادش وارد می‌شود و بازگشت ارز حاصل از صادرات نفت و محصولات پتروشیمی سخت‌تر شده و فروش محصولات نیز با دشواری صورت می‌گیرد.
وی افزود: متاسفانه بحث كرونا نیز پیش‌بینی‌هایی را كه در رابطه با برون‌رفت از مشكلات اقتصادی برنامه‌ریزی شده بود را بر هم زده و متولیان اقتصادی را غافلگیر كرد. كرونا صادراتمان را در چند ماه گذشته با اخلال مواج كرده و مرزهای زمین و هوایی و كشتیرانی را بست و تاثیرات منفی بیشتری را روی اقتصاد كشور باقی گذاشت.

این كارشناس ارزی اظهار داشت: وقتی فاصله‌ی زمانی بین بازگشت ارز حاصل از صادرات كه دولت و بانك مركزی و وارد كننده‌ها روی آن حساب می‌كنند بوجود می‌آید نیازهای داخلی انباشت شده و بازار ارز با تلاطم روبرو می‌شود.
وی ضمن تایید اظهار كارشناس خبری برنامه كه عنوان كرد این مسائل قابل پیش‌بینی بوده و بهتر بود بسیاری از مسئولان افزایش قیمت دلار را صادقانه به مردم می‌گفتند، بیان داشت: به نظر من مسئولان باید راحت و واضح مشكلات را با مردم درمیان بگذارند. مردم كشور ما مردم فهیمی هستند و شرایط را درك خواهند كرد.

حمید طلیمی كارشناس اقتصادی "تهران من" در بخشی دیگر از این گفتگو به سخنان نماینده‌ی مردم تبریز، آقای فرهنگی اشاره كرد كه اعلام كردند 35 میلیارد دلار ارز توسط مردم در خانه‌ها نگهداری می‌شود و از دبیر كانون صرافان ایران پرسید آیا دولت می‌تواند برنامه‌ریزی كند تا این ارز وارد چرخه‌ی اقتصادی شود تا هم مردم از سود عایده از داراییهایشان و منافع اقتصادی آن استفاده كنند و هم دولت از مشكلات اقتصادی گذر كند؟
وی در این رابطه گفت: این اعداد غیر رسمی است اما فكر می‌كنم تا حدودی این رقم‌ها درست باشد. به هر حال در چند سال گذشته بخش عمده‌ای از ارزی كه توسط مردم خریداری شده است در خانه‌هایشان نگه داشته شده و بخشی هم به صورت غیر رسمی خارج شده و حدودا قابل پیش‌بینی است. بنابراین معتقدم آمار ذكر شده، نسبتا دقیق باشد. همچنین بانك مركزی در طول دو سال گذشته تمهیداتی برای اینكه مردم سپرده‌گذاری ارزی در بانك‌ها داشته باشند اندیشیده و قوانین را به سمت و سویی جهت‌دهی كرده كه مردم بتوانند ارز خریداری شده را به بانك‌ها ارایه دهند و بانك‌ها به سپرده‌گذاری و حساب ارزی سود مردم واریز كنند.
سلطانی زاده گفت: به حساب ارزی طی جداول خاصی سود ارزی تعلق می‌گیرد. حساب‌هایی داریم كه مبتنی بر اسكناس است و دغدغه‌ی كمبود اسكناس نیز رفع شده است.

گفتنی است؛ به گفته‌ی برخی از كارشناس اقتصادی، راه‌هایی كه می‌تواند بر كنترل قیمت ارز موثر باشد این است كه سود بانك‌ها بیشتر شود تا مردم پولشان را در بانك‌ها سپرده‌گذاری كنند.
این كارشناس اقتصادی در حوزه‌ی ارز در رابطه با این راه گفت: علت اینكه چرا این اتفاق نیفتاده و دولت رغبت دارد سود را همچنان پایین نگه دارد این است كه تصمیم‌گیرندگان اقتصادی یك سری فاكتورهای اساسی برای خود دارند. مثلا به این می‌اندیشند كه ممكن است نتوانند سود حاصل از سپرده‌های بانكی مردم را تامین كنند و سود حاصل نیز به صورت كاذب تورم ایجاد می‌كند. همچنین تضمینی نیست كه سود حاصل از سپرده‌گذاری‌ها باز برای خرید ارز صرف نشود. قطعا فرمول‌های اقتصادی توسط اقتصاددانان بررسی شده و مطمئنا بررسی‌هایی كه برای سود 11 تا 13 درصد در نظر گرفته شده پشتوانه‌ی منطقی و تصمیمات قوی دارد.

سلطانی زاده در مورد ویدیوی منتشر شده در فضای مجازی كه تعدادی از مردم برای خرید دلار 22 هزار تومانی به صرافی هجوم می‌برند گفت: مطمئنا این ویدیو صحت دارد. مردم می‌توانند با ارایه‌ی كارت ملی از تمامی صرافی‌های داخل كشور ارز را با قیمت نزدیك به بانك ملی خریداری كنند. مثلا اگر بانك ملی ارز را 18 هزار و 990 تومان می‌فروشد صرافی باید آن را 19 هزار و 50 تومان عرضه كند.

وی در رابطه با اینكه مردم به دلیل آنكه از مالیات بر ارز خریداری شده‌ی خود واهمه دارند برای خرید ارز به صرافی نمی‌روند گفت: برای خرید ارز و هرگونه فعالیت اقتصادی با هدف جلوگیری از پولشویی یك سری مدارك لازم است. بانك یا صرافی برای ارایه‌ی خدمات مالی باید احراز هویت كند و تمامی تراكنش‌هایی كه وجود دارد رصد می‌شود منتها اگر سازمان مالیاتی با یك همكاری نزدیك با بانك مركزی مشخص كند آیا با خرید ارز به میزان مورد نیاز مردم مالیات تعلق می‌گیرد یا خیر این شائبه برطرف شده و شفاف‌سازی می‌شود و از مشكلات مردم در خرید و فروش ارز در كشور كاسته خواهد شد.

مخاطبان در محدوده استان تهران از طریق موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز و ای.ام ردیف 1332 كیلوهرتز شنونده ما خواهند بود.
همچنین شنوندگان از سرتاسر كشور هم می توانند شبكه رادیویی تهران را از طریق گیرنده های دیجیتال(ست تاپ باكس) دریافت كنند.

#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360

دسترسی سریع
تهران من