معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا گفت: متاسفانه محتوای به اشتراك گذاشته شده در فضای مجازی برای كودك 3 ساله و یك فرد 90 ساله یكسان است و نظام سنی بهرهمندی از اینترنت در كشور ما اجرا نمیشود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، سرهنگ پاشایی معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا در گفتگو با تهران من رادیو تهران درباره برگزاری دومین پویش مردمی «كودك سایبری» گفت: پس از ورود بیماری كرونا به كشور آموزش از طریق فضای مجازی برگزار شد و سطح دسترسی كودكان به فضای مجازی بهصورت فزایندهای زیاد شد.
وی افزود: خانوادههایی كه هیچگونه دسترسی به فضای مجازی نداشتند پس از اجرایی شدن آموزش آنلاین درسی كودكان مجبور شدند تجهیزات لازم را برای آموزش فرزندان خود فراهم كنند. هرچه میزان حضور در فضای مجازی زیاد باشد آسیبها و تهدیدهای آن در كنار فرصتها نمود پیدا میكند.
پاشایی تصریح كرد: متاسفانه محتوای به اشتراك گذاشته شده در فضای مجازی برای كودك 3 ساله و یك فرد 90 ساله یكسان است و نظام سنی بهرهمندی از اینترنت در كشور ما اجرا نمیشود. قرار بود سیمكارتهای دانشآموزی و اینترنتهای دانشآموزی در اختیار آنها قرار بگیرد كه در مقطعی اجرا شد ولی هماكنون اجرا نمیشود. نیاز بود كمی والدین بهعنوان نهاد جامع پذیری كودكان و نوجوانان آموزش ببینند كه ما این مهارتها را به والدین آموزش میدهیم.
این مقام مسئول تاكید كرد: هیچ پدر و مادری در این عصر نمیتواند در مقابل كودكان و نوجوانان خود قرار بگیرند ولی میشود با راهنمایی و هدایت كودكان در فضای مجازی و افزایش سواد رسانه ایشان به آنها كمك كرد.
بر اساس افزایش دسترسی كودكان به فضای مجازی دومین طرح پویش مردمی كودكان سایبری را آغاز كردیم و این طرح در تمام استانها اجرا میشود و سعی میكنیم از این طریق آموزشهای لازم را به خانوادهها و كودكان ارائه بدهیم.
پاشایی در پاسخ به این پرسش كه آیا پروندهای دارید كه كودكان در این فضا مرتكب خطا شده باشند؟ تصریح كرد: جرائم كودكان و نوجوانان خاص خود است در حین تلخ بودن جذاب است.
والدین باید ازنظر درك محتوا و سواد رسانهای در فضای مجازی یكقدم جلوتر از فرزندان خود باشند ولی در واقعیت در كشور ما اینطور نیست. شیطنتها و كنجكاویهای كودكان در كنار هم باعث میشود كه كودك تحت تاثیر قرار بگیرد و مرتكب تخلف شود.
معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا تاكید كرد: بهعنوانمثال مادری به پلیس فتا مراجعه كرد و عنوان كرد كه 62 میلیون تومان پول از حساب وی كسر شده است پس از بررسیهای پلیس فتا به این نتیجه رسیدیم كه كودك این خانواده كه 12 سال دارد برای خرید اكانت بازی از حساب مادر خود كسر میكند.
برخی مواقع در اپلیكیشن شاد فحاشیهایی مشاهده میكردیم كه یك دانشآموز نوجوان در نقش مزاحم اینترنتی با ایجاد دسترسی غیرمجاز دست به این اقدام میزند. بهطور مثال اعضای خانواده گوشی تلفن همراه خود را در اختیار كودك قرار میدهند و كودك توسط افراد ناشناس مورد مزاحمت قرار میگیرد و عكس اعضای خانواده را در اختیار آنها را قرار میداد.
پاشایی با تاكید بر انیكه بهتر از خانوادهها برای كودكان خود گوشی سینگل تهیه كنند گفت: گوشی سینگل گوشی است كه از در اختیار كودك قرار میگیرد و قفلهای نظارتی دارد و از این طریق خانوادهها میتوانند دسترسی كودك را رصد كنند.
وی درباره راههای ارتباطی خانوادهها و كودكان با پلیس فتا گفت: پلیس فتا در نرمافزار شاد صفحه آموزشی را با عنوان پلیس فتا ایجاد كرده است و همچنین در سایت رسمی پلیس فتا به نشانی yberpolice.ir صفحهای برای ارتباط با همكاران ما تعبیهشده ضمن اینكه شماره تماس 096380 نیز در اختیار آنها است تا از این طریق بهصورت 24 ساعته از راهنماییهای پلیس فتا بهرهمند شوند.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.