تهران من شنبه تا چهارشنبه از ساعت 18:00 به مدت 120 دقیقه

5 تا 7 روز قرنطینگی برای بیماران اُمیكرونی، منطقی است+فایل صوتی

دبیركمیته اپیدمیولوژی و پژوهش كمیته علمی ستاد ملی كرونا با تاكید بر اینكه انتشار ویروس از بدن بیمار از روز پنجم به بعد به شدت كاهش می‌یابد گفت: 5 تا 7 روز قرنطینگی برای بیماران اُمیكرونی، منطقی است.

1400/11/25
|
12:30
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، دكتر مسعود یونسیان اپیدمیولوژیست ، استاد دانشگاه تهران و دبیركمیته اپیدمیولوژی و پژوهش كمیته علمی ستاد ملی كرونا در گفتگو با برنامه تهران من رادیو تهران روز یكشنبه 24 بهمن با اشاره به اینكه سویه اُمیكرون به ویژه در تهران سویه غالب كرونا است گفت: بر اساس گزارش‌های رسمی آمار روز شنبه 23 بهمن كاهشی بوده كه معمولا نسبت به روزهای چهارشنبه و پنجشنبه كمتر است

وی افزود: دو علت محتمل است. به قله رسیده ایم و یا اینكه تعداد تست‌های انجام شده كم بوده است. اما به هر ترتیب آمار فوتی‌ها سیر صعودی یا ثابت خود را ادامه می‌دهد. با گذشت زمان باید ببینیم تغییر رفتار جدی از طرف مردم یا مسئولان می‌بینیم یا نه؟. همچنان منتظر برقراری محدودیت‌های هوشمند مبتنی بر نتایج واكسن ها و پی سی آرها هستیم. در این صورت است كه روند كاهشی را زودتر تجربه خواهیم كرد.

پاستوكووك پلاس و سینفوفارم؛ دو واكسن بی‌خطر و اثربخش برای كودكان هستند
دكتر یونسیان با تاكید بر بی خطر بودن دو واكسن پاستوكووك پلاس و سینفوفارم برای كودكان بالای 5 سال گفت: آزمایش بی‌خطری و اثربخشی این دو واكسن توسط وزارت بهداشت انجام شده است. این واكسن‌ها در دسترس است و با خیال راحت می‌توانیم بگوییم فواید آن نسبت به عوارض احتمالی آن غلبه دارد. برخی واكسن‌ها هم در مسیر مطالعه قرار دارند كه در صورت نتیجه مثبت به سبد واكسن‌ها اضافه می‌شوند.


محافظت از بیماران مزمن و افراد مسن یكی از اهداف واكسیناسیون كودكان است
وی یكی از اهداف واكسیناسیون كرونا برای كودكان را اینگونه توضیح داد:
علاوه بر محافظت كودكان از طریق واكسیناسیون یكی از اهداف مهم دیگر محافظت افراد مسن و بزرگسالی است كه بیماری‌های نقص ایمنی و مزمن دارند كه از واكسیناسیون ایمنی دریافت نكرده و یا ایمنی آنها رو به كاهش است. این افراد معمولا ارتباط بیشتری با كودكان دارند.

آینده نگری دشوا است؛ باید آینده نگاری كنیم
دبیركمیته اپیدمیولوژی و پژوهش كمیته علمی ستاد ملی كرونا در پاسخ به اینكه آیا با این روند، تعطیلات نوروزی مناسبی خواهیم داشت؟ گفت: آینده نگری دشوا است . باید آینده نگاری كنیم و سرنوشت خود حداقل در تعطیلات نوروزی را خودمان رقم بزنیم. با رفتارهای مناسب این وضعیت می‌تواند رو به كاهش برود و تعطیلات خوبی داشته باشیم و از قرنطینه مطلق خارج شویم.

تكمیل واكسیناسیون عمومی؛ راهی برای عبور از موج ششم
وی با اشاره به اینكه معمولا موج كرونا پس از مدتی رو به كاهش می‌رود گفت: با پشت سرگذاشتن قله یك موج، مدتی ایمنی نسبی خواهیم داشت.علاوه بر این اگر روند واكسیناسون مناسبی مثل روزهای اول داشته باشیم وضعیت رو به بهبود خواهد بود و می‌توان محدودیت ها را كم كرد.

دفع ویروس از روز پنجم بیماری به بعد به شدت كاهش می‌یابد
دكتر یونسیان در خصوص قرنطینگی اُمیكرون تصریح است: بحثی بین علوم پایه و سیاستگذاری برای كنترل جامعه وجود دارد. ممكن است دانشمند علوم پایه بتواند این ویروس را حتی تا 25 روز پس از ابتلا ویروس را از بیمار جدا كند اما از طرف دیگر ستاد كرونا باید تمامی شواهد را در كنار هم لحاظ كند و نمی تواند به یك مورد استناد كند. از طرفی وضعیت انتشار ویروس قرارداد ثابتی ندارد.
وی افزود: دفع ویروس از روز پنجم بیماری به بعد به شدت كاهش می‌یابد اما با توجه به اینكه افراد زیادی هستند كه درگیر این ویروس شده اند نمی‌توان همه بیماران را برای مدت طولانی در قرنطینه نگه داشت كه می تواند مضراتی برای جامعه داشته باشد. جامعه نیاز به دریافت خدمات دارد و از طرفی هر جامعه ای باید نسخه خاصی داشته باشد. شاید برای ما ایزولاسیون علوم پایه مقدور نباشد و یا اینكه مقرون به صرفه نباشد. نمی‌توان گفت پس از 5 روز انتشار ویروس نداریم اما باید زمانی برای خروج از قرنطینه را انتخاب كنیم كه فواید آن بیش از مضراتش باشد. به نظر می‌رسد 5 تا 7 روز برای قرنطینگی، منطقی است.

كرونا همچنان، كُشنده است
دكتر یونسیان در ادامه این گفتگو با اشاره به دو گزاره گفت: شدت درگیری اُمیكرون از دلتا و سویه‌های قبلی كمتر است اما سرایت پذیری آن چندین برابر سویه‌های قبلی است. نتیجه اینكه این بیماری كماكان كُشنده است اما پیش بینی ما با توجه به موج شدید دلتایی كه كشور پشت سر گذاشت، تعداد تلفات كمتر از موج پنجم است و امیدواریم اینگونه باشد. باید توجه داشت این تعداد فوتی اگرچه به موج دلتا نمی‌رسد اما همچنان فاجعه است.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
تهران من