مدیر ستاد مدیریت بحران منطقه 12 گفت: قوانین سازمان میراث فرهنگی، هزینه های زیاد و شفاف نبودن قانون برای مالكان سرقفلیها؛ موانعی است كه موجب شده تا ایمنسازی املاك با تاخیر انجام شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، سیدسعید صانعی موسوی مدیر ستاد مدیریت بحران منطقه 12 در گفتگو با برنامه "تهران من" رادیو تهران درباره وضعیت بافت فرسوده این منطقه گفت: محدوده بازار تهران به دلیل وجود املاكی كه بیش از 60 سال قدمت دارد و تغییرات و نا به سامانیهایی كه اغلب توسط خود مردم رخداده است، بافت فرسودهای دارد.
كسبه محدوده بازار تهران علاوه بر اینكه از واحدهای این منطقه بهعنوان كارگاه و انبار بهرهبرداری میكنند، مسائل ایمنی این واحدها را نیز رعایت نمیكنند. ولی این به معنای پیگیری نكردن این مسئله توسط نهادهای مسئول نیست.
وی افزود: شهرداری تهران بهعنوان متولی شناسایی املاك ناایمن از سوی سازمان آتشنشانی، كلیه املاك ناایمن بازار تهران و سایر نقاط شهر را شناسایی و به تكتك صاحبان این املاك اخطاریه ابلاغ كرده است.
صانعی در پاسخ به این پرسش كه چه ضمانت اجرایی برای این اخطارها وجود دارد؟ گفت: باید روال قانونی این اخطاریه طی شود كه رسیدگی به این اخطاریهها در منطقه 12 تهران به دلیل نداشتن یك متولی واحد، پیچیدگیهای زیادی دارد. وقتی ملكی ناایمن شناخته میشود باید مالك آن برای اخذ تأییدیه ایمنی اقدام كند و با مراجعه به سازمان آتشنشانی و انتخاب پیمانكار ذیصلاح، ایمنسازی ملك خود را آغاز كند.
وی اظهار داشت: ایمنسازی نه برای مالك و نه برای صاحب ملك سرقفلی صرفه اقتصادی ندارد و همین امر میل این افراد به ایمنسازی را كاهش میدهد. ازنظر قانونی سرقفلیداران نمیتوانند اقدام به ایمنسازی واحدهای ناایمن كنند زیرا هرگونه تغییر در آن واحد میتواند منجر به شكایت مالك اصلی شود.
وی تصریح كرد: قانون ایمنسازی املاك برای مالكین و مستاجران شفاف است ولی برای مالكین و سرقفلیداران این شفافیت وجود ندارد و قوانین آن نیاز به بازنگری دارد.
این مقام مسئول گفت: محدوده بازار تهران محدوده میراثی است، نمیتوانیم بنا اضافه كنیم و علاوه بر آن املاك هم باید ایمنسازی شوند كه البته این كار بسیار درست است تا این محدوده به درستی حفظ شود. اما از طرف دیگر این مسئله باعث عدم استقبال مالكان شده است. ضمن اینكه قوانین سازمان میراث فرهنگی كار را برای ایمنسازی دشوار میكند و همه این موارد مشكلاتی را ایجاد كرده كه ایمنسازی املاك در محدوده بازار تهران با تاخیر انجام شود. محدوده بازار تهران به عزم ملی برای رفع معضلات و قانونگذاری نیاز دارد.
وی به آتشسوزی در تیمچه بازار تهران اشاره كرد و گفت: اصنافی در محدوده میراثی بازار وجود دارند كه شاید حضور آنها در برخی از راستههای بازار درست نباشد. آتشسوزی تیمچه بازار تهران از یك اغذیهفروشی آغاز شده است. آیا وجود این اغذیهفروشی در یك بازار تاریخی درست است؟
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.