تهران ما،سلامت شنبه تا چهارشنبه از ساعت 10:35 به مدت 15 دقیقه

رادیو تهران

تهران ما سلامت

بیماری‌های سوماتیزه(روان تنی) در آینده شایع‌تر خواهد شد+فایل صوتی

معاون مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی گفت: بر اساس مطالعات انجام شده، هم اكنون در بهبودیافتگان مبتلا به كرونا شاهد بیماری‌های سوماتیزه یا همان اختلالات روان‌تنی هستیم كه در آینده شدت بیشتری خواهد داشت.

1400/12/15
|
12:24
|

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی رادیو تهران، بهزاد وحیدنیا معاون مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی در گفتگو با تهران ما،سلامت رادیو تهران در پاسخ به این پرسش كه بیماران مبتلا به كرونا چگونه با عوارض احتمالی پس از ابتلا به این بیماری مقابله كنند؟ گفت: بر اساس مطالعات انجام شده در دنیا بیشترین اختلال مشاهده شده در بهبودیافتگان كرونا اختلال اضطراب فراگیر است.
وحشت‌زدگی یا حمله پانیك، فوبیای خاص اجتماعی و اضطراب جدایی در كودكان نیز از دیگر اختلالات مشاهده شده در افراد مبتلا به این بیماری بوده است.

وی افزود: بر اساس مطالعات انجام شده، هم اكنون در بهبودیافتگان مبتلا به كرونا شاهد بیماری‌های سوماتیزه یا همان اختلالات روان‌تنی هستیم كه در آینده شدت بیشتری خواهد داشت.

معاون مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی در پاسخ به این پرسش كه برای مقابله با عوارض احتمالی ناشی از این بیماری چه باید كرد؟ تصریح كرد: باید مهارت فردی افراد در شرایط استرس‌زا تقویت شود. با كسب این مهارت‌ها می‌توانیم در مدیریت هیجان‌ها و استرس‌ها فعال‌تر عمل كنیم. از میدان حمایتی و اجتماعی كه داریم استفاده مطلوب‌تری كنیم و ارتباط با افرادی كه سرمایه‌های عاطفی ما هستند را تقویت كنیم. ضمن اینكه مهارت‌های معطوف به نفوذ رسانه‌ای را كنترل كنیم و بیش‌ازاندازه خودمان را در معرض استرس‌های ناشی از اخبار قرار ندهیم.

وی تاكید كرد: افراد باید تاب‌آوری فردی و اجتماعی خود را تقویت كنند تا بتوانند بهترین پاسخ را به شرایط موجود بدهند.

وحیدنیا تاكید كرد: افرادی هستند كه ممكن است در شرایط دشوار به‌سختی از دیگران تقاضای كمك كنند باید حواسمان به این افراد باشد و برای حصول حال خوش جمعی تلاش كنیم.
یادمان باشد كودكانی كه در گروه‌های آموزشی هستند، سالمندان و گروه‌های خاصی كه مشكلات جسمی دارند و نگران ابتلا به این بیماری هستند و كادر درمان افرادی هستند كه بیش از دیگران در معرض خطر هستند و در تعامل با این افراد باید مهارت‌های زیادی كسب كنیم.

معاون مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی در پاسخ به این پرسش كه معنوی تراپی چه كمكی به كاهش استرس‌ها می‌كند؟ درمان‌هایی كه رویكرد مثبت نگر را دنبال می‌كنند به دنبال این هستند كه یك نگاه واقع‌بینانه نسبت به ظرفیت انسان‌ها در بهبود شرایط زندگیشان داشته باشند.
آنها بر این باورند كه هرگاه انسان با منبع هستی و خالقش ارتباط برقرار می‌كند حال خوبی را تجربه می‌كند ضمن اینكه هرگاه افراد روی ارزش‌های اخلاقی و بین فردی تمركز كنند حالشان خوب می‌شود.

وحیدنیا تاكید كرد: روانشناسان مثبت نگر عمدتا به این مساله تمركز می‌كنند كه افراد باید دیدگاهی را در زندگی خود توسعه بدهند كه ضمن اینكه نسبت به شرایط موجود واقع بینانه است نقاط مثبت زندگی و داشته‌ها را پررنگ‌تر می‌كند. با این نگاه به نظر می‌رسد ما لازم داریم یك ارتباط مستمر عاطفی با منبع هستی و خالقمان داشته باشیم و این ارتباط را تقویت كنیم.


مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب‌سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
تهران ما سلامت