تهران ما،سلامت شنبه تا چهارشنبه از ساعت 10:35 به مدت 15 دقیقه

رادیو تهران

تهران ما سلامت

اُمیكرون؛ همچنان تهدیدی برای افراد مسن و بیماران زمینه ای است+فایل صوتی

دكتر طبرسی گفت: علیرغم كاهشی شدن شیب اُمیكرون در كشور؛ این بیماری همچنان تهدیدی برای افراد مسن و بیماران زمینه ای است و عوارض شدید و درجه ای از كُشندگی را به همراه دارد.

1401/01/30
|
12:28
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، دكتر پیام طبرسی دبیر كمیته تخصصی تشخیص و درمان كووید 19 و رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری در گفتگو با برنامه تهران ما سلامت 30 فروردین ماه با اعلام این خبر كه شیب كرونا در كشور رو به كاهش است، گفت: در این مدت روندی رو به كاهش داشته ایم. برخی پیش‌بینی می‌كردند بعد از تعطیلات نوروزی با موج افزایشی روبرو شویم كه خوشبختانه با افزایش قابل توجهی روبرو نبوده ایم.

شیب اُمیكرون؛ كاهشی شده است
وی درخصوص آمار مبتلایان بستری و سرپایی گفت: بر اساس آمار وزارت بهداشت، طی ده روز گذشته در كشور موارد مثبت حدود 2 هزار نفر و بستری‌ها از 300 تا 500 نفر متفاوت بوده است. به نظر می‌رسد شیب كاهشی كُندی در حال وقوع است.

علائم اُمیكرون در جوانانی كه واكسینه شده و بیماری زمینه ای ندارند ؛ كاهشی محسوس دارد
طبرسی در پاسخ به اینكه آیا كرونا در حال فصلی شدن است؟ گفت: این پیش‌بینی در مورد كرونا كاری مشكل است چون سویه‌های آن مدام در حال تغییر هستند. اما پس از ایجاد موج های متعدد و فروكش كردن دلتا بواسطه پوشش خوب واكسیناسیون در بسیاری كشورها، شدت اُمیكرون كه ركورد تعداد مبتلایان را شكست از نظر بستری و مرگ و میر رو به كاهش است. آنچه مشخص است این است كه اُمیكرون رفته رفته در افراد جوانی كه واكسینه شده و بدون بیماری زمینه ای هستند در حال تبدیل شدن به یك بیماری در حد سرماخوردگی ساده است.

اُمیكرون؛ همچنان تهدیدی برای افراد مسن و بیماران زمینه ای است
وی افزود: اما همچنان این بیماری می‌تواند در افراد مسن و بیماران زمینه‌ای موجب عوارض شدید و درجه ای از كُشندگی شود به همین دلیل باید احتیاط‌های لازم را رعایت كنیم اما نگرانی‌هایمان به دلیل عدم وقوع موج‌های شدید كمتر شده است.

تمامی داروهای درمان كرونا به جز پكسلووید در كشور موجود است
دبیر كمیته تخصصی تشخیص و درمان كووید 19 درباره آخرین داروهای درمان كرونا در كشور گفت: داروهایی كه در دنیا وجود دارد به غیر از داروی پكسلووید در كشور ما هم موجود است. داروی جدیدی هم كه بر اساس مطالعات می‌تواند در بیمارانی كه در آی سی یو بستری هستند و اكسیژن با دُز بالا دریافت می‌كنند موجب كاهش مرگ و میر شود؛ منتظر ارائه مجوز توسط آژانس‌های معتبر جهانی است.

مقاله‌های واكسن‌های بركت و اسپایكوژن در نشریه‌های بین المللی چاپ شده است
دكتر طبرسی كه خود در تهیه واكسن‌های اسپایكوژن و بركت همكاری داشته درباره چاپ مقالات واكسن‌های ایرانی در نشریه‌های بین المللی گفت: دو مقاله در خصوص واكسن بركت و یك مقاله از نتایج مطالعات فاز دو بالینی واكسن اسپایكوژن در مجله‌های بین المللی چاپ و منتشر شده است.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب‌سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره‌برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع‌رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
تهران ما سلامت