عضو كمیته علمی ستاد ملی مقابله با كرونا تاكید كرد: افرادی كه سه دُز واكسن كرونا تزریق كرده اند در صورت وقوع موجها و جهشهای احتمالی ، 20 برابر كمتر از افرادی كه واكسن نزده اند با مرگ و میر و بستری درگیر خواهند شد .
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، مصطفی قانعی عضو كمیته علمی ستاد ملی مقابله با كرونا و عضو كمیته ملی واكسن كرونا در گفت و گو با برنامه تهران ما سلامت با اشاره به اینكه شرایط كرونا در ایران نسبت به دیگر كشورهای منطقه و كشورهای اروپایی و آمریكایی بهتر است اظهار داشت: كنترل كرونا در كشور دو دلیل عمده دارد. اول واكسن و دیگری جهشی كه در ویروس كرونا ایجاد شد كه اگرچه میزان سرایت آن را بیشتر كرد اما به همان اندازه از خطر آن كاسته شد. پیشبینی میشود شرایط مطلوب كشور تا 3 ماه آینده ادامه داشته باشد.
وی در پاسخ به اینكه آیا افزایش نسبی مرگ و میر كرونا نشان از فراگیرشدن آن دارد؟ گفت: وقتی بخواهیم افزایش یا كاهشی برای بیماری در نظر بگیریم باید فرآیند دو تا سه هفته ای آن در نظر گرفته شود. روزها میتوانند در كم یك نماد باشند اما در كمیته علمی میانگین مرگ و میر هفتگی با قبل از آن مقایسه می شود.
دكتر قانعی پیش بینی خود از آینده كرونا در كشور را اینگونه عنوان كرد: ممكن است چون گروهی واكسن نزدند با جهش ویروس مواجه شویم. پیش بینی ها بر اساس روندی است كه طی دو سال اخیر داشته ایم. معمولا بین 5 تا 6 ماه یكبار یك جهش رخ داده كه برخی از آنها مهم بوده اند. در حال حاضر بیش از 98 درصد كشورهای جهان با سویه اُمیكرون درگیر هستند كه كُشندگی كمتری دارد. در این شرایط فاصله اجتماعی و ماسك در بسیاری كشورها از حالت اجبار خارج شده و آنها فعالیتهای اقتصادی خود را آغاز كرده اند چون دیگر نگران ابتلاء به بیماری نیستند.
عضو كمیته علمی ستاد ملی مقابله با كرونا تاكید كرد: افرادی كه سه دُز واكسن كرونا تزریق كرده اند در صورت وقوع موجها و جهشهای احتمالی ، 20 برابر كمتر از افرادی كه واكسن نزده اند با مرگ و میر و بستری درگیر خواهند شد . به همین دلیل تاكید میكنیم، تزریق واكسن جدی گرفته شود و تا آخر سال دُز چهارم هم مورد استفاده قرار گیرد تا ان شاء الله هم معیشت مردم بواسطه كرونا دچار مشكل نشود و هم نگرانی بابت بستری و مرگ و میر نداشته باشیم.
قانعی خاطرنشان كرد: تا امروز حدود 70 میلیارد دلار برای تولید واكسن هزینه شده است اما در برابر آن به دلیل تولید واكسن كشورها توانسته اند 7 تریلیون دلار به اقتصاد كمك كنند. بنابر این اگر بخواهیم معیشت درستی داشته باشیم و با مرگ و میر هم مواجه نشویم باید واكسن بزنیم.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وبسایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان میتوانند برنامههای رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهرهبرداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاعرسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.