تهران ما،سلامت شنبه تا چهارشنبه از ساعت 10:35 به مدت 15 دقیقه

رادیو تهران

تهران ما سلامت

برای مقابله با بیماری آبله میمون، نیازی به واكسیناسیون عمومی نیست+فایل صوتی


رئیس گروه بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت گفت: آبله میمون بیماری مسری است اما خودمحدود شونده است و بدون اینكه درمان خاصی صورت گیرد به خودی خود در طول 2 تا 3 هفته بهبود می‌یابد.

1401/03/03
|
13:20
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، دكتر بهزاد امیری متخصص بیماری‌های عفونی و رئیس گروه بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت در گفت و گو با برنامه تهران ما سلامت 3 خرداد اظهار داشت: از زمان اعلام سازمان بهداشت جهانی مبنی بر اینكه مواردی از بیماری آبله میمون در برخی جهان شناسایی شده است، ما نظام مرتبط با مراقبت از این بیماری را تشدید كردیم.

وی تصریح كرد: خوشبختانه تا به حال مورد مثبتی از بیماری آبله میمون در كشور شناسایی نشده است . مواردی هم كه در فضای مجازی به عنوان موارد مشكوك مطرح می شود همان آبله مرغانی است كه پیش از این هم به وفور در سطح كشور وجود داشته است.

رئیس گروه بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت با اشاره به اینكه ویروس آبله میمون جزو ویروس‌هایی است كه در حیات وحش وجود دارد یادآور شد: به نظر می‌رسد مخزن این ویروس در جوندگان وجود دارد و انسان به صورت تصادفی و اتفاقی به این بیماری مبتلا می‌شود. این ویروس كه «مونی پوكس» شناخته شده در دسته ای از ویروس ها به نام «ارتوپاكس ویروس» جای دارد. بیشتر در جنگل های مناطق مركزی و غرب آفریقا مشاهده شده و مواردی از این بیماری در این كشورها به ویژه نیجریه مشاهده شده است و مواردی كه در نقاط دیگر جهان مشاهده شده اند به این كشورهای آفریقایی به ویژه نیجریه سفر داشته اند.

دكتر امیری در ادامه بیان كرد: بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، یك مسافر انگلیسی به نیجریه سفر داشته و در آنجا دچار ضایعات پوستی می شود. پس از برگشت به كشورش چون راش های پوستی به همراه تب داشته است به وی مشكوك شده و نشانه های وی را بررسی می كنند. خوشبختانه مورد مثبت دیگری در ارتباط با این شخص در كشور انگلستان مشاهده نشده است.

وی تاكید كرد: این بیماری خودمحدود شونده است و بدون اینكه درمان خاصی صورت گیرد به خودی خود در طول 2 تا 3 هفته بهبود می‌یابد.

دكتر امیری در توضیح گونه های مختلف این ویروس اظهار داشت: این ویروس دو گونه دارد. گونه ای از این ویروس در مناطق آفریقای غربی دیده شده كه میزان كشندگی در حدود 1 درصد دارد اما گونه دوم یا گونه كنگویی تلفاتی در حدود 10 درصد دارد. باید به این نكته توجه كرد كه برخی افراد مثل زنان باردار و افرادی كه سیستم ایمنی ضعیف دارند در معرض خطر بیشتری هستند.

وی افزود: آبله میمون معمولا از طریق تماس نزدیك پوست به پوست، استنشاق ترشحات تنفسی و خوردن یا در تماس بودن با گوشت شكار آلوده منتقل می شود. اگر فردی مبتلا به بیماری باشد و سرفه و عطسه كند می‌تواند فردی كه در فاصله نزدیك با وی قرار دارد را آلوده كند.

او خاطرنشان كرد: این بیماری مسری است اما سرایت پذیری آن در حد كووید نیست. شدت مسری بودن این بیماری ربطی به فصل ندارد.

رئیس گروه بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت بیان كرد: پیش از این در ایران واكسن آبله انسانی تزریق می شد ولی با ریشه كن شدن آن در كشوراز سال 57 دیگر واكسنی تزریق نشد. بر اساس برآوردی كه انجام شده حتی افرادی كه در حدود 50 سال پیش علیه آبله واكسینه شده اند تا 85 درصد ایمنی بیشتری نسبت به دیگر افراد دارند. اگرچه واكسن مشابه واكسن آبله انسانی طراحی شده و در مراكز تحقیقات نظامی كشور آمریكا استفاده می‌شود.

وی با تاكید بر اینكه برای مقابله با این بیماری نیازی به واكسیناسیون عمومی نیست گفت: فقط گروه‌های در معرض خطر نیاز است تا از واكسن استفاده كنند.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب‌سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره‌برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع‌رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.


دسترسی سریع
تهران ما سلامت