تهران ما،سلامت شنبه تا چهارشنبه از ساعت 10:35 به مدت 15 دقیقه

رادیو تهران

تهران ما سلامت

كاهش هزینه دارو در بیمارستان‌های دولتی با اجرای طرح «دارویار»+فایل صوتی

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی دانشگاه تهران با اجرای طرح «دارویار »، هزینه‌های دارویی در بخش سرپایی و بستری به ویژه در بیمارستان‌های دولتی به شكل بی‌نظیری كاهش پیدا كرده و حداكثر به 10 درصد و گاهی به صفر رسیده است.

1401/05/03
|
14:46
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، طرح «دارویار» یا «یارانه دارو»، چندیست كه در حال اجراست. در این طرح ارز ترجیحی دارو حذف شده و قیمت دارو حتی تا چندین افزایش یافته اما مبلغ پرداختی از جیب بیمار افزایش نداشته و گاهی هم كاهش پیدا كرده است. از دیگر نقاط قوت طرح «دارویار» می توان به كاهش قاچاق معكوس دارو، افزایش تولید دارو، افزایش پوشش بیمه‌ای بسیاری از مردم و داروها اشاره كرد.

قیمت دارو از 25 تا 300 درصد تغییر كرده است
در همین راستا دكتر جلال غفارزاده معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی دانشگاه تهران در گفت و گو با برنامه تهران ما سلامت رادیو تهران در دومین روز از مردادماه سال جاری با اشاره به اینكه بیش از 90 درصد داروی مصرفی توسط شركت‌های داخلی تولید می‌شود؛ در پاسخ به اینكه چقدر قیمت داروها افزایش پیدا كرده است؟ گفت: بحث ما درباره داروهای تولید داخل است كه از 25 تا 300 درصد شامل تناسب سازی قیمت با توجه به نرخ ارز نیمایی شده اند.

هزینه های دارویی در بخش سرپایی و بستری به شكل بی‌نظیری كاهش پیدا كرده است
وی در پاسخ به اینكه آیا منافع مذكور برای طرح دارویار صحت دارد؟ اظهار داشت: تمامی این موارد در بخش سرپایی و بستری وجود دارد. اما نكته ای بی نظیر در تاریخ كشور ما به وجود آمده است. همیشه در حوزه خدمات پزشكی و دارویی، بیماران به ازاء دریافت خدمات بستری و دارویی درصدی از هزینه ها را پرداخت می كردند. در بخش سرپایی مراكز دولتی به طور میانگین 30 درصد و در بخش بستری توسط بیماران پرداخت می‌شد كه البته در مورد بیمه روستایی از این هم كمتر بوده است. اما در مقطع كنونی این هزینه‌های دارویی در بخش سرپایی به شكل بی‌نظیری كاهش پیدا كرده و حداكثر به 10 درصد و گاهی به صفر رسیده است. این در حالی است كه در بخش بستری پرداخت مبالغ توسط بیماران از این هم كمتر شده است. وقتی قیمت دارو افزایش یافته اما هزینه بیمار زیاد نشده یعنی اینكه درصد سهم بیمار كاهش پیدا كرده است.

بدهی‌ بیمارستان ها به شركت‌های تولیدی و پخش دارو در روزهای آتی به صفر می‌رسد
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی دانشگاه تهران بیان كرد: یكی از اصلی ترین مولفه هایی كه در بیمارستان ها در ارائه خدمات دارویی موثر بود پرداخت بیمارستان ها به شركتهای دارویی بوده است. پیش از این به ویژه بیمارستان‌های دولتی و دانشگاهی مبالغ زیادی به شركت‌های دارویی و پخش دارو بدهكار بودند كه این موضوع، موجب كاهش كیفیت خدمات و دارو می‌شد. وقتی یك سال پول شركت را نداده باشیم چگونه می‌توانیم توقع داشته باشیم در بیمارستان خدمات ارائه شود؟
وی افزود: برای اولین بار بدهی‌های بیمارستان‌ها به شركت‌های تولیدی و پخش دارو در روزهای آتی به صفر خواهد رسید.

در صورتیكه داروخانه ای بیمه قبول نكرد؛ مردم به 190 اطلاع دهند
دكتر غفارزاده در پاسخ به اینكه بسیاری از داروخانه‌ها به دلیل بدهی بیمه‌ها دفترچه بیمه قبول نمی‌كنند گفت: در حال حاضر دفترچه بیمه به آن معنا نداریم و بیشتر نسخه الكترونیك داریم. اگر مردم با این مشكل مواجه شدند با شماره 190 تماس بگیرند. همكاران ما به صورت 24 ساعته این موضوعات را پیگیری و رصد می‌كنند. هر داروخانه ای كه بیمه قبول نكند و دارو را به نرخ آزاد حساب كند، مشخص است.

سوء مصرف دارو و خارج نشدن دارو از شبكه سلامت؛ دو دلیل بیمه‌ها برای اعمال محدودیت هستند
وی در پاسخ به اینكه برخی بیمه ها برای پوشش دارو سقف دارند اگر پزشكی داروی بیشتری برای بمار بنویسد آیا هزینه مازاد باید توسط بیمار پرداخت شود؟ گفت: به این پرسش بیمه باید پاسخ دهد . بیمه برای اینكه اطمینان داشته باشد بیمار داروهای گران قیمت و كمیاب را دریافت كرده باشد این محدودیت را گذاشته است. البته قطع نشدن دارو؛ خط قرمز ما و تمامی بیمه ها است. اما سوء مصرف دارو و خارج نشدن از شبكه هم موضوعی است كه ما را نگران می‌كند. اما این محدودیت بیمه‌ها از جهت اینكه بیمار دارو دریافت نكند، مشكلی ایجاد نكرده است.

پزشكان نسخه‌های ژنریك بنویسند
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی دانشگاه تهران در پایان گفت وگوی رادیویی خود با برنامه تهران ما سلامت رادیو تهران درباره اجرای طرح «دارو‌یار» گفت: این طرح بار مالی دارد و ما نگرانی‌هایی از جهت تامین منابع پایدار مالی داریم. آنچه به ویژه در مراكز دولتی و دانشگاهی بسیار مهم است هماهنگی بیش از پیش نظام درمانی با نظام دارویی است. پزشك نباید بیش از نیاز بیمار، دارو تجویز كند. چون قیمت دارو بالا رفته و بیمه‌ها منابع سنگینی را باید تامین كنند و داروخانه‌ها و حتی بیماران تحت تاثیر قرار خواهند گرفت. همه داروهای تولید داخل پروانه و مجوز دارند و مورد تایید سازمان غذا و دارو هستند. نسخه نویسی ژنریك موضوعی است كه باید توسط پزشكان به جای نوشتن نام تجاری دارو رعایت شود و بار مالی را به ویژه در كمبودها كم كند.

با مراجعه به وب‌سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره‌برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع‌رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
تهران ما سلامت