تهران ما،سلامت شنبه تا چهارشنبه از ساعت 10:35 به مدت 15 دقیقه

رادیو تهران

تهران ما سلامت

برای اهدای خون باید چه شرایطی داشته باشیم؟+فایل صوتی

اهداكنندگان خون باید بین 18 تا 65 سال باشد كه در صورت احراز صلاحیت پزشكی می‌توانند خون بدهند. افراد بین 16 تا 18 سال باید با اجازه سرپرست قانونی و افرادی كه بیش از 65 سال سن دارند باید با تایید پزشك اهداء و مدیر پزشكی مجموعه خون بدهند.

1401/05/09
|
13:31
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، دكتر مژده نخلستانی سرپرست دفتر برنامه‌ریزی، جذب و نگهداری اهداكنندگان خون سازمان انتقال خون ایران به مناسبت روز اهدای خون، در گفت و گو با برنامه تهران ما سلامت ضمن تسلیت ایام شهادت امام حسین (ع) و یاران باوفایشان، اظهار داشت: نهم مرداد سالروز تاسیس سازمان انتقال خون است و در تقویم ملی ایران روز اهدای خون نام گرفته است تا در این روز از زحمات تمامی اهداكنندگان خون و همكاران ما و كسانیكه در زمینه اهداء و انتقال خون برای نجات جان انسان ها تلاش می‌كنند؛ قدردانی شود.

پویش "ایثار حسینی؛ اهداء خون آگاهانه" در كشور برگزار می‌شود
وی افزود: اهدای خون یكی از نمادهای با شكوه ایثار است. با توجه به همزمانی این دو مناسبت شهادت امام حسین(ع) در ماه محرم و روز اهدای خون، دفتر برنامه ریزی، جذب و نگهداری اهداكنندگان خون سازمان انتقال خون ایران پویشی با نام "ایثار حسینی؛ اهداء خون آگاهانه" را جهت ترویج و نهادینه كردن این فرهنگ در بین آحاد جامعه به ویژه جوانان و دانشجویان و بانوان راه اندازی كرده است.

اهدای خون یك عمل بشردوستانه برای نجات جان انسان‌ها است
نخلستانی گفت: اهدای خون یك عمل بشردوستانه است كه به منظور نجات جان انسان‌های نیازمند به این عنصر حیاتی انجام می‌شود. مادرانی كه از خونریزی‌های مرتبط با زایمان یا بارداری رنج می‌برند، كودكانی كه به دلیل بیماری‌های تالاسمی و لوسمی و هموفیلی نیازمند خون هستند و یا بیمارانی كه با بیماری‌های نقص سیستم ایمنی درگیر هستند به طور مرتب نیاز به تزریق خون دارند. در این بین افرادی هم هستند كه به دلیل بحران ها و حوادث نیازمند خون می‌شوند.

با پیشرفت علم پزشكی، نیاز به اهدای خون بیشتر شده است
وی با اشاره به اینكه در حال حاضر با پیشرفت علم پزشكی در كشورمان و تاسیس بیمارستان‌های تخصصی در كلانشهرها و روش‌های جدید درمانی نیاز به خون و فراورده‌های خونی هم بیشتر شده اظهار داشت: بیمارانی كه تحت جراحی‌های بزرگ مثل قلب، كلیه، پیوند اعضاء و مغز استخوان هستند نیازمند خون بیشتری هستند. در مراكز سوختگی و كم خونی‌های مزمن هم به طور متناوب نیازمند تزریق خون به بیماران هستیم.

خون و فرآورده‌های آن هیچ جایگزینی ندارد
وی با تاكید بر اینكه در همه حال نیازمند خون هستیم گفت: خون هیچ جایگزینی ندارد و تنها راه تامین آن، اهداء خون توسط داوطلبان پس از احراز صلاحیت در مراكز اهداء است. فرآورده‌های خونی، تاریخ مصرف مشخصی دارند به همین دلیل در تمامی فصول سال با توجه به شرایط مختلف به خون و فرآورده های خونی نیاز داریم. سازمان انتقال خون باید بتواند با مدیریت صحیح و توزیع آنها در بیمارستان ها نیاز بیماران به خون و فرآورده‌های خونی را مرتفع كند.

افراد 18 تا 65 ساله با احراز صلاحیت پزشكی می‌توانند خون بدهند
نخلستانی در پاسخ به اینكه اهداكنندگان خون باید چه شرایطی داشته باشند؟ گفت: هموطنانی كه قصد اهدای خون دارند باید در وهله اول كارت ملی به همراه داشته باشند. سن آنها باید بین 18 تا 65 سال باشد كه در صورت احراز صلاحیت پزشكی می‌توانند خون بدهند. افرادی كه بین 16 تا 18 ساله هستند باید با اجازه سرپرست قانونی خون بدهند. افرادی كه بیش از 65 سال سن دارند حتما باید با تایید پزشك اهداء و مدیر پزشكی مجموعه خون خود را اهدا كنند.

خانم ها 3 بار و آقایان 4 بار در سال می‌توانند خون اهدا كنند
وی با اشاره به اینكه خانم ها 3 بار در سال و آقایان 4 بار در سال می توانند خون خود را اهدا كنند، یادآور شد: اهداكننده مستمر فردی است كه در طول سال حداقل دو بار اهداء خون داشته باشد. هر واحد خون جان 3 بیمار نجات می‌دهد و هیچ جایگزینی برای خون‌های اهدایی وجود ندارد.

اهدای خون توسط بانوان ایرانی كمتر از استاندارد جهانی است
وی با تاكید بر اینكه اهدای خون توسط بانوان ایرانی كمتر از استاندارد جهانی است گفت: بیشتر، آقایان كشورمان خون اهدا می‌كنند. پویش های سازمان انتقال خون با هدف افزایش اهدای خون توسط خانمها به عنوان عنصر كانونی ترغیب اعضای خانواده صورت می‌گیرد.

هموگلوبین خون بانوان داوطلب اهدای خون حتما بررسی می‌شود
او با اشاره به اینكه هموگلوبین خون خانم هایی كه قصد اهدای خون دارند در مراكز انتقال خون بررسی می شود گفت: خانم‌ها پس از اهدای خون دو برگ قرص آهن دریافت می‌كنند تا كمبود آهن بدن خود را جبران كنند.
نخلستانی تاكید كرد: این فرهنگ باید نهادینه شود و این آغاز باید توسط بانوان صورت گیرد. باورهای نادرست باید برطرف شود. این پویش با استقبال دانشجویان خانم روبرو شده است. هر فردی هم كه در این حوزه پرسشی داشته باشد همكاران ما پاسخگو خواهند بود.

ذخایر خونی كشور مطلوب است
وی با اشاره به سیل روزهای اخیر در كشور گفت: در حوادث و بلایای طبیعی، افرادی آسیب می بینند. در این روزها نیاز ما به خون بیشتر می‌شود. اما با توجه به همكاری تمامی اهداكنندگان و تلاش همكاران ما در سازمان انتقال خون با افزایش شیفت های كاری، ذخایر خونی ما مطلوب است و تلاش می‌كنیم این ذخایر را در همین سطح نگه داریم. اگر هموطنان اهداكننده به طور مستمر خون بدهند حتما این شرایط مطلوب باقی خواهد ماند.

بانوان كردستانی در اهدای خون پیشتاز هستند
دكتر نخلستانی با تقدیر از تمامی اهداكنندگان خون در همه استان های كشور اظهار داشت: بانوان كردستانی در اهدای خون پیشتاز هستند.

با مراجعه به وب‌سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره‌برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع‌رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
تهران ما سلامت