تهران ما،سلامت شنبه تا چهارشنبه از ساعت 10:35 به مدت 15 دقیقه

رادیو تهران

تهران ما سلامت

خالی شدن تخت‌های بیمارستانی؛ حاكی از كاهش آمار كرونا در كشور است+فایل صوتی

دكتر پیام طبرسی با اشاره به كاهشی شدن شیب كرونا در كشور گفت : هرچند به شرایط سفید نرسید‌ایم اما خالی شدن تخت‌های بیمارستانی حاكی از كاهش آمار كرونا در كشور و فروكش كردن آن است.

1401/05/26
|
11:06
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، دكتر پیام طبرسی رئیس بخش بیماری های عفونی بیمارستان مسیح دانشوری و عضو كمیته علمی ستاد ملی مقابله با كرونا در گفت و گو با برنامه تهران ما سلامت 25 مردادماه با توضیح اینكه موج هفتم حدود یك ماه پیش رو به افزایش رفت گفت: بیشترین مراجعان بیماران سرپایی مربوط به اواخر تیرماه و بیشترین مورد بستری در روزهای 8 و 9 مرداد دیده شد. بعد از تعطیلات افزایشی در آمار داشتیم كه پایدار نبود.

خالی شدن تخت‌های بیمارستانی حاكی از كاهش آمار كرونا در كشور است
وی افزود: در حال حاضر بر اساس آمار وزارت بهداشت موارد مثبت به زیر 10 هزار و در حدود 8 هزار رسیده كه اگرچه به دلیل اینكه بسیاری از افرادی كه علائم دارند، تست نمی‌دهند شاخص مناسبی نیست اما تعداد بیماران بستری شاخص مناسبی برای تحلیل است و بر این اساس آمار نسبتا رو به كاهش است. هرچند به شرایط سفید نرسید‌ایم اما خالی شدن تخت های بیمارستانی حاكی از كاهش آمار كرونا در كشور و فروكش كردن آن است.

افرادی كه علائم تنفسی دارند آن را كرونا فرض كرده و خود را قرنطینه كنند
دكتر طبرسی با بیان اینكه در تابستان سرماخوردگی معمولی كم است اظهار داشت: در موج كه بودیم تمامی علائم را ناشی از كرونا تلقی می‌كردیم چون اغلب تست ها مثبت می شد با خارج شدن از موج درصد تست های مثبت كمتر از 50 درصد شده ولی احتیاط بر این است افرادی كه علائم تنفسی دارند آن را كرونا فرض كرده و برای دو تا سه روز قرنطینه را رعایت كنند. در موج اخیر 90 درصد افراد با درمان های خاگی و مصرف داروهای دیفن هیدرامین و استامینوفن بهبود یافتند.

به احتمال زیاد قله موج هفتم كرونا را رد كرده ایم
وی با اشاره به اینكه به احتمال زیاد قله موج هفتم را رد كرده ایم و رو به شیب نزولی هستیم گفت: برخی كشورها موجی دو كوهانه داشته اند و یك افزایش را پس از یك دوره كاهش تجربه كردند كه امیدواریم این اتفاق برای ما رخ ندهد.

استقبال از واكسیناسیون كاهش یافته است
عضو كمیته علمی ستاد ملی مقابله با كرونا درباره روند واكسیناسیون عمومی در كشور را كُند خواند و گفت: مردم از واكسن های دُز اول و دوم استقبال بسیار خوبی داشتند. با شروع موج هفتم تعداد واكسیناسیون افزایش یافت ولی در حال حاضر این روند كُند شده است كه دلایل مختلفی دارد و برخی معتقدند چون كرونا عوارض شدیدی ندارد نیازی به واكسن نیست.

بیماران زمینه‌ای و افراد مُسن، دُز تكمیلی واكسن را تزریق كنند
دكتر طبرسی به بیماران زمینه ای و افراد مُسن توصیه كرد حتما دُزهای تكمیلی را استفاده كنند و اظهار داشت: افراد جوانی كه بیماری زمینه ای ندارند و دُز سوم را تزریق كرده اند نیازی به تزریق دُز چهارم نیست.

تمامی واكسن های كرونا در جلوگیری از شدت و عوارض و مرگ و میر موثر هستند
وی در پاسخ به اینكه آیا تزریق واكسن خاصی را برای دُزهای سوم و چهارم توصیه می‌كنید؟ گفت: واكسن خاصی توصیه نمی‌شود چون تمامی واكسن ها برای جلوگیری از شدت و عوارض و مرگ و میر ناشی از بیماری كرونا خوب هستند. اگر واكسنی را برای دو دُز استفاده كرده اند و واكنشی نداشته اند می‌توانند از همان واكسن استفاده كنند.
دكتر طبرسی درباره واكسن های موجود در كشور گفت: واكسن‌های سینوفارم و بركت با پلتفرم ویروس كشته شده و واكسن های پاستور، رازی و اسپایكوژن با پلتفرم پروتئین های نوتركیب در كشور موجود و در دسترس است.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب‌سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره‌برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع‌رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
تهران ما سلامت