دكتر پیام طبرسی گفت: آنفلوآنزا میتواند بیعلامت باشد و یا علامتی مثل سرماخوردگی معمولی داشته باشد. آنفلوآنزا میتواند با شدت بیشتر به برونشیت و حتی پنومونی(ذات الریه) و تنگی نفس منجر شده و بیمار را به بیمارستان راهی كند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران؛ با توجه به شیوع زودرس بیماری آنفلوآنزا در كشور، دكتر پیام طبرسی رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری و متخصص بیماری های عفونی در گفت و گو با برنامه تهران ما سلامت رادیو تهران در توضیح بیشتر درباره این بیماری گفت: آنفلوآنزا یك بیماری ویروسی فصلی است و عمدتا دستگاه تنفسی را درگیر می كند و مثل كرونا عوارض خارج ریوی ندارد.
حدود 10 درصد بیماران مبتلا به آنفلوآنزا در بیمارستان بستری میشوند
آنفلوآنزا میتواند بیعلامت باشد و یا علامتی مثل سرماخوردگی معمولی داشته باشد. آنفلوآنزا میتواند با شدت بیشتر به برونشیت و حتی پنومونی(ذات الریه) و تنگی نفس منجر شده و بیمار را به بیمارستان راهی كند. حدود 10 درصد بیماران مبتلا به آنفلوآنزا در بیمارستان بستری شده و 1 درصد متاسفانه فوت میكنند.
موج اول آنفلوآنزا را رد كرده ایم
وی با بیان اینكه ما موج اول آنفلوآنزا را رد كردیم گفت: آنفلوآنزا یك بیماری فصلی مربوط به فصول سرد سال است. امسال این بیماری زودتر در كشور شایع شد. آنفلوآنزا از اول مهر با یك موج شروع و در اواخر مهر سنگین شد و از اواسط آبان رو به پایان رفته است. اما باید توجه داشته باشیم كه آنفلوآنزا می تواند در چند موج تكرار شود.
20 تا 30 درصد بیماران آنفلوآنزایی با حالت تهوع و اسهال درگیر میشوند
متخصص بیماریهای عفونی كشورمان در توضیح تفاوت علائم آنفلوآنزا و سرماخوردگی گفت: این دو بیماری علائم مشابه دارند. بسیاری از بیمارانی كه مبتلا به آنفلوآنزا شدهاند عمدتا با آبریزش بینی، گرفتگی صدا، سرفه و تب روبرو هستند. اما بدن درد شدیدتر و تب ناگهانی و سرفه خشك می تواند در آنفلوآنزا وجود داشته باشد. 20 تا 30 درصد بیماران هم با حالت تهوع، استفراغ و اسهال درگیر میشوند.
افراد پرخطر ؛ واكسن آنفلوآنزا را تزریق كنند
دكتر طبرسی تاكید كرد: عمده عوارض آنفلوآنزا در كودكان زیر 5 سال، افراد دارای بیماری های نقص ایمنی، افراد مسن بالای 65 سال و خانم های باردار در طرف پر خطر قرار دارند و پیشنهاد ما این است كه گروه های پرخطر حتما واكسن آنفلوآنزا را تزریق كنند.
اواخر شهریور و اوایل مهر بهترین زمان برای تزریق واكسن آنفلوآنزا است
وی با بیان اینكه در حال حاضر با گردش سه نوع ویروس آنفلوآنزا در كشور روبرو هستیم، افزود: اواخر شهریور و اوایل مهر بهترین زمان برای تزریق واكسن آنفلوآنزا است.تا امروز هم اگر فردی به آنفلوآنزا مبتلا نشده بهتر است واكسن بزند . معمولا افراد در یك فصل، دوبار آنفلوآنزا نمیگیرند. اما احتمالا تا فصل سرما موج های جدیدی از آنفلوآنزا را خواهیم داشت.افرادی كه تا به امروز آنفلوآنزا نگرفته اند بهتر است واكسن تزریق كنند.
آنفلوآنزا یك بیماری ویروسی است آنتی بیوتیك بر درمان آن تاثیر ندارد
دكتر طبرسی تاكید كرد: آنفلوآنزا یك بیماری ویروسی است و استفاده نابجا از آنتیبیوتیك نه تنها تاثیری ندارد بلكه ممكن است علائم بیماری مثل علائم گوارشی را بیشتر كند .
بیمارانی كه علامتهای شدید و طولانی آنفلوآنزا دارند به پزشك مراجعه كنند
وی افزود: در اكثر موراد درمان آنفلوآنزا علامتی است و با استراحت و مصرف مایعات و مسكن پس از دو تا سه روز و نهایتا 5 روز این بیماری بهبود مییابد.به محض اینكه تب بیمار قطع می شود خاصیت مسری بودن آن هم از بین می رودضمن اینكه عفونت ثانویه آن هم كمتر از كرونا است. برای بیمارانی كه علامت شدید و فاكتور خطر دارند داروی «تامی فلو» كه دارویی ضد ویروس است تجویز می شود. در تب بیمار طول كشید و سرفه شدیدتر شد و بیمار با تنگی نفس و درد قفسه سینه مواجه شد حتما باید به پزشك مراجعه كند.
افرادی كه بیماری تنفسی دارند در اماكن عمومی ماسك بزنند
رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری در ادامه این گفت و گو با بیان اینكه خطر كرونا هنوز از بین نرفته گفت: مواردی از كرونا در برخی كشورها افزایش یافته به همین جهت استفاده از ماسك در فضاهای بسته مثل مترو و وسایل حمل و نقل عمومی توصیه می شود. همچنین افرادی كه مجبور هستند در دوره بیماری در اماكن عمومی حضور یابند هم باید از ماسك استفاده كنند.
بیماران مبتلا به آنفلوآنزا در هوای آلوده بیرون نروند
دكتر طبرسی یادآور شد: یكی از عوارض آنفلوآنزا سرفههای تحریكی و خشك است كه هوای آلوده تهران آن را بیشتر هم میكند. با توجه به آلودگی هوا به ویژه بیماران نباید در فضای باز حضور پیدا كنند. از خوردن غذاهای سرخ كردنی كه موجب افزایش سرفه میشود بپرهیزند و داروهای ضد سرفه استفاده كنند.
سینوزیت ثانویه ناشی از آنفلوآنزا نیاز به درمان آنتی بیوتیكی دارد
متخصص بیماری های عفونی كشورمان در پایان این گفت و گو متذكر شد: برخی ویروسهای تنفسی دیگر مثل آدنو ویروسها هم در هوا گردش میكنند. برخی افرادی كه آنفلوآنزا میگیرند و بهبود مییابند. پس از بهبود با سیوزیت ثانویه روبرو میشوند و علائمی مثل ترشحات پشت حلق، سردرد، كیپی بینی و پُری در سر و صورت دارند كه با مراجعه به پزشك ،آنتیبیوتیك دریافت كرده و درمان میشوند.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وبسایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان میتوانند برنامههای رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.