تهران ما،سلامت شنبه تا چهارشنبه از ساعت 10:35 به مدت 15 دقیقه

رادیو تهران

تهران ما سلامت

چگونه سیاست«كووید صفر» در چین موجب پاندمی مجدد شده است؟+فایل صوتی

دكتر پیام طبرسی گفت: تعطیلی پروژه «كووید صفر» در چین و ابتلاء دوباره آنها به این بیماری منجر به چرخش ویروس كرونا در جهان شد. اگر چین روال دیگر كشورها را ادامه می‌داد ما الان این مشكل را نداشتیم و بیماری در سطح جهان افزایش نمی‌یافت.

1401/10/19
|
14:51
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، بر اساس خبرهای منتشر شده پیك جدید كرونا در راه است. در همین راستا دكتر پیام طبرسی فوق تخصص بیماری‌های عفونی و رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری با اشاره به اینكه در 3 سال اخیر، هر سویه جدیدی از كرونا كه می آید با افزایش تعداد مبتلایان همراه است به برنامه تهران ما سلامت گفت: این سویه جدید كرونا حدود 5 تا 6 ماه است كه در كشورهای جنوب شرقی آسیا مثل سنگاپور و كشور هند چرخیده است اما خوشبختانه وارد كشور ما نشد. اما به دلیل اینكه ویروس قائل به مرز نیست از یك ماه پیش، مواردی از این سویه‌‌های جدید در نقاط مختلف كشور دیده شده است.

دكتر طبرسی افزود: ما اطلاعات دقیقی از این سویه های جدید نداریم اما بر اساس اطلاعات موجود كه كشورها با سازمان جهانی بهداشت داده اند؛ سرایت‌پذیری این سویه ها بیشتر شده اما شدت بیماری و مرگ و میر در حد زیرسویه اُمیكرون است. تنها تفاوت این زیرسویه ها با انواع قبلی این است كه مقداری ایمنی‌گریز هستند و واكسن‌های تزریق شده قبلی و ابتلائات قبلی تاثیر زیادی در ابتلاء مجدد ندارند.

فوق تخصص بیماری‌های عفونی كشورمان در خصوص علائم این زیرسویه ها گفت: بر اساس اطلاعات جدید علائم گوارش(حالت تهوع و استفراغ) در این زیرسویه زیاد است اما كرونا علائم خود را دارد و هرچه به جلو می‌رویم علائم بیشتری از آن نشان داده می‌شود. كرونا می‌تواند بدون علامت باشد.

او افزود: پیك خیلی سنگین آنفلوآنزا نزدیك مهر شروع شد و تا اواخر آبان طول كشید و از اوایل آذر سبكتر شد به طوریكه در حال حاضر موراد آنفلوآنزا بسیار كم شده ولی به این معنی نیست كه اتبلاء به آنفلوآنزا در فصل سرد روند افزایشی نداشته باشد.
وی با تاكید بر اینكه علائم ویروس كرونا و آنفلوآنزا بسیار شبیه به هم است اما راه درمان آنها متفاوت است گفـت: تنها با تست می‌توان متوجه شد به كدام یك از این بیماری‌ها مبتلا شده ایم.

او گفت: افرادی كه به نوع سبك این بیماری ها مبتلا می شوند با استراحت بهتر می شوند اما افراد پر خطر و افرادی كه به نوع شدیدی بیماری مبتلا می‌شوند باید تست دهند تا نوع درمان آنها مشخص شود.

وی متذكر شد: برای درمان نوع شدید كرونا باید از كورتون استفاده شود اما استفاده از این نوع دارو‌ها برای درمان آنفلوآنزا مناسب نیست.

رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری در پاسخ به اینكه آیا این زیرسویه های جدید كرونا كودكان را هم به شدت درگیر می‌كند ؟گفت: در بزرگسالان اگر تب تا 48 یا 72 ساعت قطع نشد و علائم تنفسی و درد قفسه سینه و خستگی افزایش یافت باید به پزشك مراجعه شود.

وی با تاكید بر اینكه كودكان به ویژه كودكان زیر 5 سال مستعد ابتلاء به بیماری هستند گفت: از بوسیدن بچه ها باید خودداری و دست ‌ها مدام باید شسته شوند. چون اطلاعات زیادی از سویه‌های جدید نداریم باید مراقب باشیم دچار سندروم نشویم. در صورتیكه موارد ابتلاء كودكان بیشتر شود حتما وزارت بهداشت مهدهای كودك را تعطیل خواهد كرد.

او با بیان اینكه امیدواریم پیك جدید به شدت گذشته نباشد گفت: دنیا اتفاق نظر دارد كه پاندمی كرونا رو به افول است.

دكتر طبرسی با اشاره به اینكه كشور چین دو میلیارد نفر جمعیت دارد و پروژه ای به نام كووید صفر را پیاده كرد تا كرونا در این كشور پخش نشود گفت: در این پروژه اگر یك نفر هم كرونا می‌گرفت یك شهر تعطیل می‌شد. چین سه سال این پروژه را ادامه داد و بسیاری در چین اصلا كرونا نگرفتند. تعطیلی این پروژه در چین و ابتلاء آنها به این بیماری دوباره منجر به چرخش این ویروس در جهان شد. اگر چین روال دیگر كشورها را ادامه می‌داد ما الان این مشكل را نداشتیم و بیماری در سطح جهان افزایش نمی‌یافت.

وی در پایان از مردم درخواست كرد: بیشتر احتیاط كنند و در محیط‌های بسته مثل هواپیما و اتوبوس ماسك بزنند. از ترددها و حضورهای غیر ضروری در جامعه و فضاهای سربسته پرهیز كنند. افراد مسن تر و پرخطر بیشتر مراقب باشند و افراد مبتلا به دیدار پدر و مادرهای مسن خود نروند تا آنها هم مبتلا نشوند

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
تهران ما سلامت