طبرسی گفت: سویههای جدید كرونا از 13 آذر در كشورمان شناسایی شد؛ ولی از آن زمان تاكنون خوشبختانه موارد ابتلا به كرونا در ایران افزایش چشمگیری نداشته است و امیدواریم همینگونه ادامه داشته باشد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، پیام طبرسی فوق تخصص بیماریهای عفونی و رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری در گفت و گو با «تهران ما، سلامت» درخصوص شیوع دوباره بیماری كرونا اظهار داشت: متاسفانه شیوع بیماری كرونا در تمام دنیا رو به افزایش است.
وی افزود: از 13 آذر سویههای جدید كرونا در كشورمان شناسایی شد؛ ولی از آن زمان تاكنون خوشبختانه موارد كرونا در ایران افزایش چشمگیری نداشته است و امیدواریم همینگونه ادامه داشته باشد.
طبرسی تاكید كرد: وضعیت كرونا قابل پیشبینی نیست و ممكن است هر لحظه با یك اپیدمی جدید مواجه شویم. باید با زدن ماسك و تمدید دُز یادآور واكسن كرونا؛ شدت شیوع این بیماری را كاهش داد.
رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری در ادامه درباره تفاوتهای بیماری كرونا با آنفولانزا اظهار داشت: هم اكنون ویروسهای تنفسی متعددی در جامعه داریم و در حال حاضر این جمله كه هر كسی كه سرماخورده باشد یعنی كرونا گرفته است؛ درست نیست. از نظرعلایم خیلی فرقی بین كرونا و آنفولانزا وجود ندارد و باید به پزشك مراجعه و تست داد.
طبرسی فوق تخصص بیماریهای عفونی افزود: درصد زیادی از جمعیت كشورمان به كرونا مبتلا شدند؛ شدت بیماری به دلیل واكسیناسیون گسترده و ایمنی ناشی از عفونت قبلی كاهش داشته است.
بیشتر مواردی مراجعه به پزشك سرماخوردگی است؛ ولی همین سرماخوردگی در كسانی كه بیماریهای زمینه ای دارند خطرناك است.
رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری گفت: كسانی كه واكسن و یا دوز یادآور نزدند باید واكسن كرونا را تزریق كنند به خصوص كسانی كه بیماریهای زمینه ای و نقص ایمنی دارند. نوع واكسن فرقی نمیكند؛ هیچ كدام از این واكسنها برای سویه خاصی از این بیماری نیست ولی چون ایمنی سلولی را تحریك میكند باعث میشود افراد به فرم شدید این بیماری مبتلا نشده و در بیمارستان بستری نشوند.
طبرسی فوق تخصص بیماریهای عفونی تصریح كرد: افرادی كه نوع خفیف این بیماری را میگیرند و تست نمیدهند 5 روز پس از شروع علایم خودشان را قرنطینه كنند و كسانی كه علایم شدید این بیماری را دارند و تست آنها مثبت است از شروع علایم باید 10 روز قرنطینه شوند.
وی در پاسخ به این پرسش كه چرا بیماری كرونا هم اكنون در سایر كشورها شیوع پیدا كرده است؛ ولی در ایران اینگونه نیست؟ تصریح كرد: دلایل متعددی دارد ولی یكی از دلایل این است كه بنا بر اعلام یك مركز تحقیقاتی خارجی 95 درصد جمعیت ایران حداقل یكبار به كرونا مبتلا شدند.
سیاست كشور چین در مقابله با این بیماری كرونای صفر بود؛ یعنی مردم نباید كرونا بگیرند و قرنطینههای شدید داشتند و تعداد زیادی از مردم این كشور به كرونا مبتلا نشدند و حتی اگر واكسن هم زده باشند باز هم ایمنی آنها به اندازه كسانی كه به این بیماری مبتلا شدند و واكسن زدند نیست. این هم میتواند یكی از دلایل شیوع جدید این بیماری در كشورهای دیگر باشد.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی @tehran360 جستجو كنید.
علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.