عضو اتحادیه واردكنندگان دارو در گفتگو با تهران كلینیك درباره تخلف شركتهای دارویی مبنی بر فروش داروهای ژنریك با قیمت داروهای برند توضیح داد.
مجتبی بوربور عضو اتحادیه واردكنندگان دارو در برنامه رادیویی تهران كلینیك گفت: بحث قیمتگذاری كلی داروها به عهده سازمان غذا و دارو و كمیته قیمت گذاری است و نظارت عالی بر این موضوع وجود دارد.
وی درباره خبر تخلف شركتهاى دارویى مبنی بر فروش داروهاى ژنریك با قیمت داروهاى برند گفت: با بررسىهایی كه انجام دادم متوجه شدم این خبر در سال 96 منتشر شده بود كه مجددا بازنشر شده است.
بوربور در ادامه گفت: هر چند فراگیری این موضوع محدود است و اما شاید در مواردی این اتفاق افتاده باشد اما باز هم این مسئله را بررسی خواهیم كرد.
وی با بیان اینكه همین خبر هم كه در سال ٩٦ منتشر شد به این صورت بود كه مثلا دارویی با برند اصلی با ارز 3300 تومانی و برند ژنریك با ارز 4200 تومانی قیمت گذاری شده است و دارای 33درصد افزایش قیمت بوده گفت: این موضوع با توجه به تاریخ قیمت گذاری رخ داده ؛ اگر دارویی با برند خاصی در حال اتمام باشد، احتمال اینكه برندهای ژنریك و اصلی با قیمتهای تقریبا یكسان عرضه شوند وجود دارد.
وی در پاسخ به سوالی درباره كیفیت و اثر بخشی داروها گفت: سازمان غذا و دارو بررسی كیفیت كمی و كیفی نظارت بر چرخه داروها را بر عهده دارد و قوانین كیفیتی به شدت رعایت میشود.
او در ادامه افزود: ممكن است برخی بیماران نسبت به داروها واكنش جدیدی نشان دهند و از این نظر ناراضی باشند.
بوربور در پایان بیان كرد: حمایت از بحث صنعت كشور بحث كلی و درستی است اما اینكه واردات وجود نداشته باشد درست نیست؛ زیرا موضوع كیفیت، امری انتخابی برای پزشك و بیمار است. برای ما حتی هزینه برخی داروهای تولید داخلی از داروهای وارداتی بیشتر است و چه بسا برخى از داروهای وارداتى هزینهشان كمتر باشد.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360