دكتر رفعتی، عضو هیأت علمی پژوهشگاه ابن سینا، در گفتگوی تلفنی با تهران كلینیك رادیو تهران از تكنیك های جدید، جهت جلوگیری از تولد نوزادان دارای معلولیت های ژنتیكی خبر داد.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه ابن سینا در رابطه با تكنولوژی جدید ژنتیك گفت: به طبع همه والدین خواهان داشتن فرزندی سالم هستند و تمامی مراقبت های بارداری در جهت حفظ سلامتی مادر و فرزند صورت میگیرد تا منجر به تولد فرزند سالم شود.
طبق گفته رفعتی گروه عمده ای از اختلالات ژنتیكی از جمله ناتوانی های ذهنی، نابینایی های ارثی، ناشنوایی، اختلالات تكاملی و حركتی، به ظاهر در یك گروه جای میگیرند اما در حقیقت از نظر ژنتیكی بسیار متنوع اند. برای مثال بیش از 200 ژن در نابینایی و 300 ژن در ناشنوایی دخالت دارند و تشخیص بیماری آن بسیار مشكل میشود.
وی در ادامه اظهار داشت: خوشبختانه تكنیك های جدید كه از حدود 6 سال پیش تا اكنون در كشور اجرا شده اند، قادرند با یك آزمایش تمامی ژن هارا بررسی كرده و نیازی به آزمایش تك تك تمامی ژن ها و صرف وقت و هزینه های هنگفت نیست.
این تكنولوژی تحول بسیار بزرگی میباشد و بسیاری از خانواده ها كه بخاطر ترس از معلولیت فرزند از آوردن فرزند جلوگیری میكردند در حال حاضر به راحتی میتوانند از سلامت فرزند خود مطمئن شوند.
دكتر رفعتی در انتهای این گفتگوی رادیویی با اشاره با بیماری های ارثی و غیر ژنتیكی اظهار داشت: طی چند دهه اخیر همانند بسیاری از كشورها اینگونه بیماری ها در آن ها كنترل شده، در كشور ما نیز این بیماری ها كنترل شده و مراقبت های ویژه دوران بارداری و نوزادی كودك بهینه شده و با كنترل علل غیر ژنتیكی، سهم ژنتیك از این بیماری ها بیشتر بروز میكند كه با پیشرفت های حاصل از تكنیك های جدید، اكثر معلولیت ها و اختلالات ژنتیكی قابل بررسی و تشخیص هستند.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360