مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران در گفتگو با برنامه تهران كلینیك رادیو تهران از بهبودیافتگان كرونا درخواست كرد در اهدای پلاسما پیشقدم باشند و ترس كاذب را كنار بگذارند.
دكتر پیمان عشقی درباره اوج گیری دوباره كرونا در كشور از یك سو و امیدواری ها برای درمان از طریق پلاسمادرمانی، گفت: پیش بینی می شد كه پیك دوم بیماری كرونا و عوارض و عواقب و مرگ و میرها در جامعه رخ دهد. در مورد روش های دیگر درمانی از جمله داروها و اقداماتی كه در دنیا و در ایران در جریان است، توضیحات بیشتری نمی دهم، اما در مورد پلاسما درمانی باید بگویم كه از هفته دوم و سوم اعلام رسمی كرونا در ایران، این اقدام شروع شد كه اول به صورت یك كارآزمایی بالینی بود ولی زمانی كه نتایج كارآزمایی موفقیت آمیز بود ما به این نتیجه رسیدیم كه هرچه زودتر درمان با پلاسمای بهبود یافتگان از بیماری كرونا آغاز شود.
بهبودیافتگان كرونا، پادتن ضدكرونا دارند
وی گفت: چون آنها پادتن ضد كرونا در بدنشان وجود دارد و حدس می زنیم به واسطه آن پادتن بالایی كه در بدنشان بوده است توانسته اند شفا پیدا كنند و بهبود بیابند. ما پادتن اینها را از طریق پلاسمای آنها استخراج می كنیم و این پلاسما را در اختیار بیمارانی می گذاریم كه الان بستری هستند.
پلاسما درمانی 50 درصد مرگ و میرها را كاهش می دهد
دكتر عشقی گفت: زمانی كه نتایج كارآزمایی را مرور كردیم متوجه شدیم كه تقریبا 50 درصد مرگ و میر را كاهش می دهد و این برای ما امیدوار كننده بود. پلاسما درمانی نه تنها در ایران كه در جهان امیدوار كننده است و نتایج خوبی را نشان داده است، بنابراین كارآزمایی دوم را از اواسط اردیبهشت ماه در 3 استان قرمز یعنی سیستان و بلوچستان، هرمزگان و به خصوص خوزستان شروع كردیم.
مدیرعامل سازمان انتقال خون تاكید كرد: چند روز پیش هم ریاست محترم دانشگاه علوم پزشكی جندی شاپور اعلام كردند كه نتایج این كارآزمایی از اولی بهتر بوده است، یعنی زمانی كه ما پلاسما را هرچه سریع تر به بیمار كرونایی تزریق كنیم اصلا مریض، بدحال نمی شود، بنابراین نتایج خیلی خوبی را گرفته ایم. ما الان با پلاسما می توانیم از بار بیماران بدحالمان كم كنیم و مرگ و میر را كاهش دهیم.
بهبودیافتگان به دعوت ما پاسخ نمی دهند
این مسئول اظهار داشت: منتهی مشكل مهمی كه داریم این است كه بهبودیافتگان از كرونا به دعوت ما آن پاسخی را كه باید بدهند، نمی دهند. در این زمینه رؤسای دانشگاه ها، معاونت های درمان، روابط عمومی انتقال خون و حتی رسانه ها خیلی تلاش كرده اند اما این تلاش ها كافی نیست و باید تلاش های بیشتری صورت گیرد.
دكتر عشقی درپاسخ به این سوال كه«زمانی كه بیماری بهبود پیدا می كند، قبل از اینكه از بیمارستان مرخص شود آیا این امكان وجود ندارد كه در بیمارستان پلاسما را از او بگیرند؟» گفت: آن موقع بنا به دلایل طبی و اینكه هنوز آنتی بادی آنقدر بالا نرفته است، نمی شود. آنتی بادی ها یك منحنی دارند و از روز چهاردهم تا روز بیست و هشتم اوج می گیرند و بعد از روز بیست و هشتم تا یك ماه بعد از بهبود تا 3 الی 4 ماه در حداكثر مقدار خود هستند و هرچه این مقدار بالاتر باشد برای ما مهم تر است.
اهدای پلاسما از اهدای خون راحت تر است
این مسئول در پاسخ به این سوال كه «شما با بیمارانی كه بهبود پیدا كرده اند تماس می گیرید و آنها مراجعه نمی كنند یا كلا به تبلیغات رسانه بسنده كرده اید؟» گفت: دو راه برای فراخوان بهبودیافته ها وجود دارد، یكی فراخوان عمومی است كه از طریق رسانه ها و تبلیغات شهری انجام می شود كه هر كسی كه در خیابان رد می شود، این تبلیغات را ببیند و اگر خودش یا خانواده اش بهبود یافته كرونا هستند به مراكز انتقال خون مراجعه كنند تا ما در آنجا پلاسمایشان را بگیریم. اهدا پلاسما از اهدا خون راحت تر است، فقط به جای 20 دقیقه، 1 ساعت زیر دستگاه می نشینند و خونی هم از فرد خارج نمی شود و سلولهای خونی به فرد بر می گردد و ما با آن دستگاه فقط زردآبه خون را از آنها می گیریم.
ترس كاذب اهدای پلاسما باید از بین برود
مدیرعامل مركز انتقال خون درباره احتمال ترس داشتن بهبودیافتگان، گفت: ما باید این ترس كاذب را از میان برداریم. آنها به پایگاه های انتقال خون مراجعه می كنند و این پایگاه ها محل مراجعه افراد كاملا سالم است، كسی كه 1 ماه از بهبودش گذشته باشد كاملا سالم تلقی می شود و بر اساس استانداردهای جهانی می تواند حتی خون اهدا كند و یا سر كار برگردد و این فرد كسی نیست كه كسالت داشته باشد.
وی در پایان این گفتگوی رادیویی گفت: پایگاه های انتقال خون تمام استانداردها و پروتكل ها از جمله استفاده از مواد ضد عفونی كننده، ماسك، فاصله گذاری اجتماعی و.. را رعایت می كنند و از پاساژ و خیابان ها و اماكن عمومی دیگر امن تر است (چون مردم مثل روزهای قبل از كرونا در خیابان ها تردد می كنند و تمام مراسم ها را به جا می آورند). این را هم اضافه كنم كه این دارو، دارویی نیست كه ما بتوانیم از خارج وارد كنیم و دارویی است كه باید از خون تهیه كنیم و اگر مردم بخواهند می توانیم یكدیگر را نجات دهیم.
مخاطبان در محدوده استان تهران از طریق موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز و ای.ام ردیف 1332 كیلوهرتز شنونده ما خواهند بود.
همچنین شنوندگان از سرتاسر كشور هم می توانند شبكه رادیویی تهران را از طریق گیرنده های دیجیتال(ست تاپ باكس) دریافت كنند.
#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360