یك متخصص قلب و عروق با تاكید بر ارتباط بیماریهای قلبی با میزان ابتلا به ویروس كووید 19 عنوان كرد كه از هر چهار نفر، یك نفر از بیمارانی كه ناراحتی قلبی دارند، به ویروس كرونا مبتلا میشوند.
فرخ زاد لایق، متخصص قلب و عروق در گفتگو با تهران كلینیك رادیو تهران در خصوص ارتباط بیماریهای قلبی با ابتلا به كووید 19 گفت: امروز، دنیا با یك درگیری جهانی روبرو است و آن مساله پاندمی ویروس كووید 19 است. روزانه این ویروس هزاران نفر را قربانی خود میكند و تا زمان كشف واكسن و درمان این ویروس ناشناخته، این پاندمی ادامه خواهد داشت. مساله مهم درخصوص بیماری كووید 19 این است كه بیماری زایی این ویروس نسبت به اعضای بدن اصلا شناخته شده نیست. در ابتدا این طور تصور میشد كه كودكان به ویروس مبتلا نمیشوند اما كمی بعدتر رشد شیوع این ویروس كودكان را شاهد بودیم. ویروس در ابتدای ظهور نمود تنفسی داشت و كمی بعدتر با مشكلات گوارشی بروز پیدا كرد.
او افزود: ویروس كووید 19 با آسیب به عروق بدن در تمام سیستمهای حیاتی پخش میشود و سیستم ایمنی را فوق فعال میكند و مكانیسم ایمنی از طریق خود ایمنی بیش فعال شده و باعث ایجاد التهاب در تمام بافتها میشود.
فرخزاد در تشریح اینكه این ویروس چطور باعث آسیب به قلب میشود نیز گفت: كسانی كه در بیماری قلبی دارند، بیشتر در معرض ابتلا به كووید 19 هستند. خود ویروس نیز میتواند در كسانی كه بیماری قلبی ندارند، بیماری قلبی ایجاد كند، زیرا كه التهاب میتواند باعث لخته در عضله قلبی شده و نارسایی قلبی به همراه داشته باشد. ایجاد لخته در عروق كه قبلا بدون مشكل بودهاند نیز میتواند منجر به سكته قلبی شود. نوع دیگری از ابتلا نیز، درگیری شدید ریه خواهد بود.
او گفت: یك درصد از بیمارانی كه مبتلا به كووید 19 هستند، دچار حمله قلبی میشوند و 25 درصد (از هر چهار نفر، یك نفر) از بیمارانی كه ناراحتی قلبی دارند، به ویروس كرونا مبتلا میشوند.