مدیركل امور دارو و مواد تحت كنترل سازمان غذاودارو با تاكید بر غیرقانونی بودن پیش فروش واكسن آنفلوانزا در فضای مجازی و داروخانهها، از مردم خواست كه متخلفین را به سامانه 190 گزارش دهند.
سیدحیدر محمدی، مدیركل امور دارو و مواد تحت كنترل سازمان غذا و دارو با اشاره به برنامهریزی برای سیاستگذاری واردات 16 میلیون دوز واكسن آنفلوانزا (10 برابر سالهای گذشته) گفت: طی سالهای گذشته تعداد واكسنهای وارداتی بیشتر از سال جاری بود كه رقم بالایی از آن نیز منقضی و بلااستفاده میشد. امسال با توجه به نگرانی، درخواست و تقاضای بالای مردم میزان واكسن وارداتی افزایش یافت. این نكته را باید خاطرنشان كرد كه این نگرانیها طبیعی است اما منطقی نیست.
وی افزود: امسال به دلیل رعایت حفاظت شخصی مردم، استفاده از ماسك و دستكش و شستوشوی مداوم دستها انتظار میرود كه میزان آمار ابتلا به آنفلوانزا از سالهای گذشته كاهش یابد و به همین ترتیب میزان استفاده از واكسن نیز به مراتب كاهش خواهد یافت.
محمدی با تأكید بر آمادهسازی 2.5 میلیون واكسن تا امروز نیز بیان كرد: تا هفته آینده در مجموع حدود 8 میلیون واكسن را برای توزیع از اوایل مهرماه آغاز خواهیم كرد.
وی درباره میزان تاثیرگذاری واكسن آنفلوانزا با توجه به محدودیت تزریق در شهریورماه توضیح داد: معمولاً آغاز تزریق واكسن از اوایل مهرماه خواهد بود. بسیاری از همكاران و متخصصان عفونی نیز بر تزریق واكسن در دوره اوایل تا اواخر مهر تاكید دارند.
محمدی در ادامه گفت: به جز گروههای حساس، تزریق واكسن برای سایر مردم ضرورتی ندارد. در سطح جهانی نیز تنها 10 درصد مردم واكسن را تزریق میكنند.
مدیركل امور دارو و مواد تحت كنترل سازمان غذاودارو با تكذیب اخبار منتشر شده در خصوص پیش فروش واكسن آنفلوانزا در فضای مجازی و داروخانه تشریح كرد: هر گونه اقدامی مبنی بر پیش فروش واكسن تخلف علنی و غیرقانونی است. هموطنان در صورت مشاهده هرگونه تخلف در خصوص پیش فروش واكسن، با سامانه 190 تماس گرفته و مراتب را همكاران ما گزارش كنند.
محمدی در برنامه تهران كلینیك رادیو تهران یادآور شد: دو و نیم میلیون واكسن برای گروههای پرخطر تنها با ارائه كد ملی امكان پذیر خواهد بود.