تهران ما،سلامت شنبه تا چهارشنبه از ساعت 10:35 به مدت 15 دقیقه

رادیو تهران

تهران ما سلامت

ضایعات غذایی جهان دو میلیارد گرسنه را سیر می‌كند+فایل صوتی

رئیس دانشكده و انیستیتو تحقیقات تغذیه ای گفت: سالانه 1.3 میلیارد تن مواد غذایی در دنیا از چرخه تولید تا مصرف ( از مزرعه تا سفره) به صورت ضایعات دفن می‌شوند كه حدود 2.3 درصد آن سهم ایران است.

1399/07/27
|
13:23
|

جلال‌الدین میرزایی رزاز رئیس دانشكده و انیستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی كشور در گفت‌وگو با تهران كلینیك رادیو تهران، درباره امنیت غذایی در جهان گفت: 16 اكتبر روز جهانی غذا نامیده می شود. امسال برای هفتاد و پنجمین سال، مراسم های غذایی مختلفی در 150 كشور جهان برگزار می‌شود و عمده این مراسم ها با هدف تصحیح برنامه غذایی و جبران فقر و گرسنگی است. طبق گفته سازمان جهانی كشاورزی FAO، برنامه ریشه كنی گرسنگی و فقر غذایی در دنیا تا سال 2030 در دستور كار كشورهای دنیا قرار دارد.

وی افزود: همه گیری ویروس كرونا در جهان مشكلات زیادی را از جمله به خطر انداختن امنیت غذایی و كمبود تنوع غذایی ایجاد كرده است؛ اما خوشبختانه ما توانستیم با مدیریت صحیح، این بحران را با ایجاد دسترسی و تنوع غذایی در زمانیكه كشورهای اروپایی با غارت فروشگاه های خود روبرو بودند به خوبی پشت سر بگذاریم.

رئیس دانشكده و انیستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی كشور با اشاره به تحریم‌های ظالمانه تحمیل شده و شرایط بی ثبات اقتصادی كشور گفت: تحریم های اقتصادی تاثیرات منفی بسیاری بر امنیت غذایی كشور گذاشته است. شرایط اقتصادی موجود منجر به كاهش توانایی برخی خانواده ها در راستای تهیه اقلام غذایی مورد نیاز شده است كه در این زمینه نیازمند بررسی های كارشناسانه بیشتری هستیم. سازمان های حمایتی می توانند قشر كم توان جامعه را تحت پوشش خود قرار دهند و امنیت غذایی جامعه را حفظ كنند.

رزاز با تایید آمار 35 میلیون تن ضایعات غذایی سالانه در كشور گفت: سالانه 1.3 میلیارد تن مواد غذایی در دنیا از چرخه تولید تا مصرف(از مزرعه تا سفره) به صورت ضایعات دفن می‌شوند. این اتفاق در حالی رخ می دهد كه طبق سازمان جهانی FAO حدود یك میلیارد انسان گرسنه در جهان وجود دارد و حدود نیمی از این قشر در آسیا، 25 درصد در آفریقا و 25 درصد در دیگر نقاط جهان پراكنده اند. با این میزان از ضایعات غذایی می توان به طور سالانه حدود دو میلیارد نفر را از گرسنگی نجات داد. حدود 2.3 درصد از آمار جهانی متعلق به كشور ایران است و ما در شرایطی قرار داریم كه باید بحث امنیت غذایی را بسیار جدی بگیریم تا باالگوی مصرف درست احتمال به وجود آمدن ناامنی غذایی را پشت سر بگذاریم.

وی در خصوص پویش غذایی غذای سالم با هدف افزایش ایمنی در برابر كرونا اظهار داشت: امنیت غذایی و ایمنی غذایی دو مقوله متفاوت هستند. ایمنی غذایی در حقیقت در رابطه با در عرضه غذای سالم به مردم است كه این وظیفه بر عهده دولت است اما پویش مذكور سازمان غذا و دارو درباره عرضه غذای سالم است كه با برچسب ها و اطلاعات روی بسته بندی مواد غذایی مردم توجیه می شوند كه كدام ماده غذایی سالم تر است.

جلال‌الدین میرزایی رزازدرباره تغذیه سالم اظهار داشت: اما تغذیه سالم در حقیقت مبحثی كاملاً متفاوت است . تغذیه سالم تعادل، تنوع و كفایت مواد غذایی است كه ما به عنوان سازمان تحقیقات غذایی برروی این مقوله فعالیت كرده ایم و نتایج بدست آمده را به عنوان كمپین غذای سالم به مردم ارائه داده ایم. هدف ما افزایش آگاهی و سواد مردم از رژیم غذایی سالم است تا بتوانند به وسیله آن اقلام غذایی مورد نیاز خود را به درستی تهیه كنند.

رئیس دانشكده و انیستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی در انتها به دستورالعمل های تغذیه ای دوران كرونا اشاره كرد و گفت: ما در دوران همه‌گیری كرونا سه دستورالعمل تغذیه را منتشر كرده ایم. دستور اول شامل غذاهای حمایتی با هدف تقویت سیستم ایمنی و جلوگیری از كرونا، دسته دوم در خصوص غذاهای حمایتی برای بیماران كرونایی بستری در بیمارستان ها و قرنطینگی خانگی و دسته سوم در خصوص بیمارانی است كه دوره نقاهت خود را طی می كنند. مردم می‌توانند این اطلاعات را از طریق سایت انستیتیو تحقیقات تغذیه و یا اپیكشین تاك (تغذیه، ایمنی و كرونا) دریافت كنند.تعداد زیادی از كارشناسان تغذیه كشور در این اپلیكیشن یه متقاضیان مشاوره می دهند.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360

دسترسی سریع
تهران ما سلامت