دكتر مسعود مردانی گفت: آمار مراجعه موارد جدید ابتلا به كرونا به مطب ها و مراكز درمانی كاهش یافته ولی این نتیجه حاصل این محدودیت دو سه روز اخیر نیست بلكه به دلیل كاهش طغیان این بیماری است كه خوشبختانه با محدودیت های این روزها یكی شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، دكتر مسعود مردانی در گفتگو با برنامه تهران كلینیك درباره توریع واكسن كرونای ایرانی در تابستان سال 1400 گفت: تا كنون در جلسات علمی ستاد كرونا هیچ صحبتی در مورد این موضوع نشده است.
وی درباره اولویت های تزریق این واكسن در صورت تولید و موفقیت آمیز بودن آن گفت: بر اساس رویكرد سازمان بهداشت جهانی این واكسن باید به صورت عادلانه در اختیار كشورهای درگیر بدون در نظر گرفتن رنگ پوست، نژاد، دین و پول قرار داده شود. اما این به معنی آن نیست كه كل جمعیت یك كشور باید واكسن تزریق كنند. به اعتقاد سازمان بهداشت جهانی اولویت هایی برای تزریق این واكسن وجود دارد. بنابر تاكید كمیته اولویت بندی تزریق واكسن كرونا این واكسن در ابتدا باید به پزشكان، پرستاران، تكنسین های اورژانس و كسانیكه درخط اول خدمات پزشكی قرار دارند، تزریق شود.
وی افزود: در مرتبه بعدی افراد بالای 65 سال قرار میگیرند. در مرتبه سوم تزریق واكسن كرونا، افرادی كه بیماری قلبی و ریوی مزمن دارند، عمل قلب انجام داده اند، دیابت كنترل نشده دارند، چاق هستند، بیماری صعب العلاج مثل سرطان دارند و افرادی كه بیماری ضعیف كننده سیستم ایمنی دارند، قرار میگیرند.
وی تاكید كرد: بیشتر از 70 درصد كسانی كه فوت می كنند جزو افرادی هستند كه در اولویت سوم قرار میگیرند. این افراد در اولویت قرار دارند و بعد بقیه مردم میتوانند از تزریق این واكسن بهره مند شوند.
عضو ستاد علمی كرونا در ادامه با اشاره به اینكه دو سه روزی است مراجعه بیماران به مراكز درمانی كم شده است اظهار داشت: موارد جدید بیماری در روزهای اخیر رو به كاهش است و عمده بیماران ما كسانى هستند كه حدود دو هفته پیش درگیر بیماری شده اند. این كاهش، حاصل محدودیت های این دو سه روز اخیر نیست. طغیان بیماری های ویروسی حدود 4 تا 8 هفته طول می كشد و تعداد زیادی مبتلا خواهند شد و پس از آن سیر نزولی ابتلا آغاز می شود كه خوشبختانه با این محدودیت ها همزمان شده است.
وی افزود: امیدواریم با عنایت خداوند و محدودیت های موجود بعد از دو تا سه هفته موارد بیماری كاهش پیدا كند. اما آمار كاهش مرگ و میر را حداقل یك ماه بعد از این محدودیت ها شاهد خواهیم بود و در این روزها كاهش مرگ و میر نخواهیم داشت.
دكتر مردانی در انتهای این گفتگو خاطرنشان كرد:امیدواریم با كاهش مراجعه به مراكز بهداشتی و كاهش مبتلایان و آزادشدن تخت های بیمارستانی و آی سی یو شاهد كاهش مرگ و میر باشیم.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.