معاون كل وزیر بهداشت با اشاره به ورود یكی از واكسن های كرونای داخلی به فاز انسانی گفت: دو یا سه واكسن دیگر هم از اواخر دی ماه وارد فاز تست انسانی می شوند. از بهار سال 1400 این واكسن به صورت انبوه تولید شده و در دسترس مردم خواهد بود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، ایرج حریرچی در گفتگو با برنامه تهران كلینیك با نوید ورود یكی از واكسن های كرونای ایرانی به مرحله كارآزمایی انسانی گفت: با تلاش مضاعف دانشمندان ایرانی در تولید واكسن كرونا، یكی از این واكسن ها مجوز كمیته ملی اخلاق و پژوهش را برای ورود به فاز تست انسانی دریافت كرده و دو یا سه واكسن دیگر هم تا اواخر دی ماه این مجوز را دریافت خواهند كرد. خط تولید این واكسن ها همزمان با آزمایش بر روی نمونه انسانی و اثبات اثر بخشی كامل در حال را اندازی است و با تایید معیارهای بالینی و علمی به تولید انبوه می رسند. با توجه به اعلام وزیر بهداشت ان شاء الله از بهار سال 1400 این واكسن در دسترس مردم خواهد بود.
وی درباره خرید 20 میلیون دوز واكسن كرونا از شركت های خارجی تا نیمه دوم اسفند 99 اظهار داشت: خرید از كشورهای خارجی از طریق كواكس(كنسرسیوم مشترك كشورهای تولیدكننده واكسن كرونا به نظارت سازمان بهداشت جهانی) قطعی شده و با شركت های مختلف تولید واكسن از دو راه خرید مستقیم یا تولید مشترك واكسن در ایران در حال رایزنی هستیم اگرچه با آپارتاید تحریمی از سوی كشورهای غربی مواجه هستیم. به ظاهر ما تحریم دارویی نیستیم ولی در كوچكترین انتقال ارز مانع ایجاد می شود.
وی تاكید كرد: طبق قول وزیر بهداشت واكسن كرونای مورد نیاز مردم حتما تامین می شود.
معاون كل وزیر بهداشت درباره كد اخلاق واكسن كرونا گفت: برای هر تحقیقی كه بر روی انسان انجام می شود كد اخلاق در نظر گرفته می شود . این كد در راستای حفاظت علمی و اخلاقی برای افرادی است كه داوطلب اجرای این طرح هستند.
حریرچی درباره كیفیت واكسن داخلی در رقابت با نوع خارجی اظهار داشت: ما برای تولید واكسن داخلی از تكنولوژی های متفاوت مبتنی برMRNA ، ویروس ضعیف شده و ویروس منتقل شده ژنتیكی بر روی یك ویروس دیگر استفاده می كنیم. هر كدام از واكسن های ما مشابه نوع خارجی است و اثربخشی آن هم قابل مقایسه با نوع خارجی خواهد بود.
وی درباره تاخیرزمانی واردات واكسن آنفلوآنزا در كشورمان به دلیل تحریم های ظالمانه غرب در جلوگیری از انتقال ارز و موثر بودن تزریق آن در اواخر پاییز گفت: در نیمكره جنوبی زمین با استفاده از ماسك و رعایت پروتكل های بهداشتی ابتلاء به بیماری آنفلوآنزا ، 95 درصد كاهش پیدا كرد. چون این بیماری از طریق تنفس منتقل می شود به واسطه استفاده مردم از ماسك، فاصله گذاری اجتماعی، شستشوی دست و كاهش ترددها ابتلاء به آن كاهش می یابد بنابراین ما نگرانی چندانی بابت شیوع این بیماری در كشورمان نداریم. این واكسن پیش از این و در مهرماه به كسانی مثل بیماران صعب العلاج و زنان باردار به صورت رایگان تزیریق شده است.
وی افزود: حتی بسیاری از كشورهای اروپایی هم به صورت قابل توجهی تمایل به تزریق این واكسن نداشتند. با توجه به اینكه مدت زیادی هم از فصل سرما باقی نمانده اگر كسی مایل است می تواند آن را به صورت آزاد تهیه كرده و تزریق كند ولی نیاز نیست مردم خود را درگیر خرید و تزریق واكسن آنفلوآنزا كنند.
معاون كل وزیر بهداشت با اشاره به اینكه تعطیلات، اثر هم افزایی بر رفتار مردم دارد گفت: در تعطیلات دو هفته ای؛ علاوه براثرات مستقیم ، همكاری جدی مردم را هم داشتیم اما متاسفانه مشاغل گروه 2 حدود 45 درصد مشاغل را در بر می گیرند و از طرف دیگر مردم هم با بازگشایی ها پروتكل های بهداشتی را كمتر رعایت می كنند و این نگران كننده است. درخواست ما از مردم این است كه این شرایط را جدی بگیرند و موارد بهداشتی را به خاطر سلامت خود و هموطنان رعایت كنند.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.