سخنگوی سازمان غذا و دارو با اشاره به آغاز كارآزمایی بالینی واكسن كرونای ایرانی گفت: امیدواریم واكسیناسیون همگانی هموطنان تا پایان سال 1400 قبل از اتمام واكسیناسیون جهانی در سال 2022 میلادی انجام شود.
كیانوش جهانپور در گفتگو با برنامه تهران كلینیك رادیو تهران از نخستین تزریق تست انسانی اولین واكسن كرونای ایرانی خبرداد و گفت: انتظار داریم در بازه 5 یا 6 ماهه شاهد تولید انبوده این واكسن باشیم. با برنامه ریزی انجام شده، سه شنبه 9 دی سه تزریق با فاصله یك ساعت صورت گرفت. روزهای آتی نفرات دیگر به این جمع اضافه میشوند و پس از آن طی هفتههای آینده بررسیهای روزانه تا پایان فاز یك انجام خواهد شد. این واكسن متعلق به شركت شفا فارمر و مجموعه دارویی بركت است و از امروز كارآزمایی جدی این واكسن آغاز میشود و در پایان بهار اولین واكسن كرونای ایرانی بر روی میز خواهد بود.
وی افزود: برای هر ایرانی چنین رویدادی به ویژه در شرایط تحریمی سخت، روز ارزشمندی است و این روز نقطه عطفی در تاریخ نظام سلامت و حوزه علم و فناوری در نظام سلامت خواهد بود. این فرآیند در شرایط عادی برای شركتهای بزرگ در خوشبینانهترین شرایط سه سال طول میكشد، ولی امسال با پاندمی كرونا، این واكسن توسط شركتهای داروسازی در حال تهیه است كه برخی تایید اضطراری گرفته اند.
مدیركل روابط عمومی وزارت بهداشت خاطرنشان كرد: این اتفاق در كشور ما با همت فن آوران و ریسك پذیری مسئولان و همكاری بیش از 17 شركت دانش بنیان در حال انجام است. به زودی دو واكسن دیگر وارد مرحله تست بالینی میشوند امیدواریم واكسن روند موفقیت آمیزی داشته باشد و تا تابستان 1400 شاهد حداقل دو یا سه واكسن در ایران باشیم و واكسیناسیون همگانی تا پایان سال 1400 قبل از اتمام واكسیناسیون جهانی در سال 2022 میلادی انجام شود.
جهانپور در ادامه افزود: فاز یك مطالعات بالینی در دنیا با حضور چند ده نفر انجام میشود كه در این مطالعه خاص با حضور 56 نفر در حال انجام است. فاز دوم با حضور چند صد نفر و فاز سوم با حضور 30 تا 40 هزار نفر انجام خواهد شد و با تایید اثربخشی توسط سازمان غذا و دارو، این واكسن وارد فاز تولید انبوه خواهد شد.
سخنگوی سازمان غذا و دارو در پایان این گفتگوی رادیویی تاكید كرد: تا روزی كه واكسیناسیون بیشتر مردم تا ماههای آتی انجام شود باید دقت كنیم ماسك بزنیم و پروتكلهای بهداشتی را رعایت كنیم. با توجه به انتشار خبرهای خوب ساده انگاری نكنیم. تا قطع زنجیره انتقال ماهها طول میكشد و شاید تا پایان سال آتی ادامه پیدا كند.