تهران ما،سلامت شنبه تا چهارشنبه از ساعت 10:35 به مدت 15 دقیقه

رادیو تهران

تهران ما سلامت

ساخت واكسن كرونا، تلاش برای نجات اقتصاد جهان+فایل صوتی


رئیس كمیته علمی مقابله با كرونا گفت: در پایان سال 2021 میلادی میزان تولید واكسن كرونا بیشتر از مورد نیاز خواهد بود و دلیل آن هم تعداد بالای شركت های تولید واكسن برای نجات اقتصاد جهان است.

1399/10/14
|
15:55
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، مصطفی قانعی در گفتگو با برنامه تهران ما، سلامت درباره وضعیت تولید واكسن كرونا در ایران گفت: حدود 11 پرونده توسط شركت های دانش بنیان داخلی به سازمان غذا و دارو ارائه شده و وارد مرحله تولید واكسن شده اند. از این 11 پرونده 3 سه پرونده در مرحله ای قرار دارند كه امید می رود تا پایان دی ماه بتوانند مجوز ورود به مرحله اول كارآزمایی بالینی را كسب كنند. این شركت ها مراحل حیوانی را طی كرده اند، پروپزال مراحل انسانی را نوشته و آن را با سازمان غذا و دارو چك كرده اند.
وی افزود: امیدواریم در پایان سال جاری، فاز 1 كارآزمایی واكسن شفا فارمر تمام شود و سه شركت دیگر وارد فاز یك شده و آن را به اتمام برسانند.

عضو كمیته ملی واكسن كرونا در ادامه اظهار داشت: برای ساخت واكسن شركت شفا از تكنولوژی ویروس كشته شده استفاده شده و به احتمال زیاد یك واكسن دیگر با این روش هم در حال دریافت مجوز است. واكسن شركت رازی، پپتیدی است و واكسن سوم مبتنی بر MRNA است. هر یك از این شركت ها روشی جداگانه برای تولید واكسن دارند. در دنیا هم واكسن كرونا با چهار روش تولید می شود. امیدواریم واكسن های ویروس كشته شده هرچه زودتر وارد بازار ایران شود. اما واكسن های دیگر در صورت تایید ، میزان تولید بالاتری نسبت به واكسن با روش ویروس كشته شده خواهند داشت.

رئیس كمیته علمی مقابله با كرونا از مساعدبودن حال افراد داوطلبی كه واكسن آزمایشی به آنها تزریق شده خبرداد.

وی با تاكید بر اینكه در شهریور سال 1400 مشكلی برای تامین واكسن نداریم گفت: شهریور سال آینده میزان تولید واكسن در دنیا با جمعیت كره زمین برابر می شود. در پایان سال 2021 میلادی میزان تولید واكسن كرونا بیشتر از مورد نیاز خواهد بود و دلیل آن هم تعداد بالای شركت های تولید واكسن برای نجات اقتصاد جهان است.

قانعی در ادامه این گفتگو اظهار داشت: وضعیت بیماری در مقایسه با دیگر نقاط جهان بر اساس نمودار مشخص می شود . كشور ما سه پیك را رد كرده است. امریكا و كشورهای اروپایی هم این سه مرحله را طی كردند. تمام كشورها به محض بازكردن مرزها این مراحل را دارند مگر اینكه واكسن در اختیارشان باشد.

رئیس كمیته علمی مقابله با كرونا با تاكید بر اینكه بیشترین انتقال از دورهمی های داخل منازل به ویژه در زمستان انجام می شود گفت: احتمال افزایش مبتلایان وجود دارد ولی در حد موج پیشین نخواهد بود.
عضو كمیته ملی واكسن كرونا خاطرنشان كرد: تا شهریور 1400 واكسن به مقدار كافی موجود است اما برخی از كشورها هستند كه پولی برای خرید واكسن ندارند همانطور كه به غذا و خدمات پزشكی دسترسی ندارند.

قانعی درباره استراتژی خرید واكسن گفت: حدود 2 میلیون دوز برای كادر درمان تهیه شود. اولویت بعدی با گروه های پر ریسك است كه درصورت ابتلا فوت خواهند كرد. افراد چاق و سالمند و دیابتی عضو این گروه هستند. این گروه هم با 12 میلیون دوز واكسنی كه ایران خریداری كرده باید واكسینه شوند.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
تهران ما سلامت