تهران ما،سلامت شنبه تا چهارشنبه از ساعت 10:35 به مدت 15 دقیقه

رادیو تهران

تهران ما سلامت

واكسن كرونای موسسه رازی وارد فاز 1 كارآزمایی بالینی می شود+فایل صوتی


رئیس انستیتو پاستور ایران گفت: واكسن نوتركیب موسسه رازی در فاز حیوانی موفق بوده است و ان شاء الله طی هفته های آتی وارد كارآزمایی فاز 1 می شود.

1399/11/01
|
13:51
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، علیرضا بیگلری در گفتگو با برنامه «تهران ما سلامت» با تاكید بر اینكه ساخت واكسن در كشور ما تاریخچه ای دیرینه دارد گفت: انستیتو پاستور ایران و موسسه سرم سازی رازی حدود 100 سال سابقه فعالیت دارند. به واسطه فعالیت واكسن سازی این دو موسسه نام ما به عنوان یكی از دو كشور واكسن ساز در دنیا تثبیت شده است. ایران و اندونزی دو كشور مسلمانی هستند كه قادر به ساخت واكسن هستند. كمتر ایرانی وجود دارد كه از واكسن های ایرانی استفاده نكرده باشد . با تزریق واكسن فلج اطفال ساخت موسسه رازی، این بیماری در كشورمان ریشه كن شد.

وی به همكاری 20 ساله ایران و كوبا در ساخت واكسن اشاره كرده و گفت: واكسن هپاتیت B با همكاری كوبا ساخته شده و از دوسال پیش مراحل ساخت واكسنی برای ذات الریه كودكان شروع شده است و در ادامه این همكاری برای ساخت واكسن كوید 19 انتقال دانش فنی داشته ایم.

رئیس انستیتو پاستور ایران افزود: واكسن كووید 19 آزمون های حیوانی را بسیار خوب طی كرده و فاز 1 انسانی را به خوبی پشت سرگذاشته است كه نشانگر ایمنی و كارآیی آن است. مرحله اول فاز دو با بیش از 100 داوطلب به خوبی پیش رفت و مرحله دوم فاز 2 هم در حال اجرا است و امیدواریم با پایان مرحله دوم فاز 2، كارآزمایی فاز 3 را در چند كشور از جمله ایران و كوبا در اواخر بهمن و اوایل اسفند به طور همزمان داشته باشیم. مسلما لطف خدا و طراحی واكسن و اعتماد هموطنان موجب خواهد شد از این فاز هم سربلند خارج شویم. به طوریكه در سال های آینده این كار به عنوان شاهكارهای تاریخش كشور ما محسوب شود همانطور كه دانشمندان ایرانی پیش از این هم این امر را به اثبات رسانده اند.

بیگلری در ادامه با اشاره به نتایج واكسن ستاد فرمان اجرایی اما(بنیاد بركت) گفت: این واكسن در فاز 1 قرار دارد و بر روی 56 نفر تزریق شده كه تا به امروز نتایج بسیار خوبی داشته است و امیدواریم در آینده نزدیك این واكسن وارد فاز 2 شود.

وی از دریافت مجوز اخلاق توسط موسسه رازی خبر داد و گفت: واكسن نوتركیب موسسه رازی در فاز حیوانی موفق بوده است و ان شاء الله طی هفته های آتی وارد كارآزمایی فاز 1 می شود.

رئیس انستیتو پاستور در ادامه درباره نگرانی در مسیر ساخت واكسن كرونا گفت: اصولا ایمنی و كارآیی واكسن ها مورد بررسی قرار می گیرد اما درباره واكسن كووید، كوتاه شدن مراحل ساخت به دلیل اضطرار جهانی وجود دارد كه طی 100 سال گذشته بی سابقه بوده است. به همین دلیل نگرانی در هر مرحله ای می تواند وجود داشته باشد به عنوان مثال كشور استرالیا ساخت یكی از واكسن های خود را در فاز 1 متوقف كرد. به همین دلیل مشكل می تواند در هر سه فاز اتفاق بیفتد. وقتی كه واكسن از فاز 1 عبور می كند به دانشمندان دلگرمی می دهد چون برای جامعه آماری هرچند كوچك ایمنی دارد و پس از آن با عبور از فاز 2 دلگرمی ها بیشتر می شود اما در فاز 3 جامعه آماری قابل توجهی مورد بررسی قرار می گیرند.

بیگلری افزود: مسئولیت تشخیص و راه اندازی روش های تشخیص بیماری كووید 19 با انستیتو پاستور بود. ما هیچ كمكی از كشورهای خارجی نداشتیم و فقط دانش فنی بومی كشور ما بود كه با همت دانشمندان جوان توانست از این برهه سربلند بیرون آید.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
تهران ما سلامت