تهران ما،سلامت شنبه تا چهارشنبه از ساعت 10:35 به مدت 15 دقیقه

رادیو تهران

تهران ما سلامت

مرحله اول تزریق واكسن كرونا از اوایل هفته آینده+فایل صوتی

مدیركل روابط عمومی سازمان نظام پزشكی كشور اظهار داشت: كادر درمان آی سی یو های كرونا در بخش های مختلف دولتی و خصوصی مورد تزریق مرحله اول واكسن كرونا قرار می گیرند.

1399/11/18
|
15:13
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، حسین كرمانپور در گفتگو با برنامه « تهران ما سلامت» درباره واردات بخشی از واكسن اسپوتنیك به كشورمان اظهار داشت: تولیدكنندگان واكسن كرونا با حجم انبوهی از پیش خریدها روبرو هستند. دو میلیون دوز واكسن اسپوتنیك توسط ایران از روسیه پیش خرید شده است ولی با توجه به اینكه این شركت باید به دیگر خریداران هم پاسخگو باشد میزان واكسن وارداتی ما بسیار كمتر از آن چیزی است كه پیش خرید شده است و فكر می كنم حتی كمتر از 500 هزار دوز هم باشد.

وی درباره واردات مابقی این واكسن ها گفت: واكسن های سبد كواكس به ترتیب به كشور وارد می شود ولی بحث اصلی به مدیریت چالاك هر كشور باز می‌گردد كه در كوتاهترین زمان بتواند این واكسن را وارد كرده و واكسیناسیون را انجام دهد.

كرمانپور با اشاره به اینكه واردات این واكسن بدون پروتكل است گفت: واردات این واكسن به نفوذ و سرعت عمل كشورها و نبودن تحریم ها و رد و بدل های مالی مناسب باز می گردد. متاسفانه كشور ما به دلیل مشكلاتی كه با آنها روبرو است، خرید راحت واكسن را سخت می كند. كشورهای برخوردار و دیگر كشورهایی كه مشكلات ما را ندارند ، شرایط را پیش بینی كرده اند و حتی واكسن به كشورشان وارد شده است. تبعیض جهانی در این بین چشمگیر است.

مدیركل روابط عمومی سازمان نظام پزشكی كشور با اعلام این خبر كه زمان واردات محموله های دیگر واكسن مشخص نیست اظهار داشت: تمام توان وزارت بهداشت و حتی شركت های خصوصی بر این است كه صحبت كنند تا این واكسن وارد شود ولی ما هم به عنوان سازمان نظام پزشكی كه می خواستیم به وزارت كشور در این راستا كمك كنیم در انتقال ارز مشكلات زیادی را پیش رو دیدیم. گارانتی انتقال ارز از ایران به بانك های دیگر كشورها با وجود تحریم ها ما را با مشكلات عدیده ای روبرو كرده است.

وی افزود: در بخشنامه ای كه به تازگی داده شده است فقط همكارانی كه در بخش آی سی یو های كرونا در بخش های مختلف دولتی و خصوصی هستند مورد تزریق قرار می گیرند. تعداد این همكاران زیر 50 هزار نفر است.

كرمانپور در ادامه با اشاره به اینكه برای تزریق واكسن، مراحلی باید پشت سرگذاشته شود خاطرنشان كرد: اگر آمار زودتر جمع آوری شود. واكسن های وارداتی برای بررسی به آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو منتقل می شوند. در این بین پس از بررسی های صورت گرفته تعدادی واكسن هم از بین می رود و پس از بررسی های لازم اجازه تزریق داده می شود كه در خوشبینانه ترین حالت، اواخر این هفته یا اول هفته آینده خواهد بود. اگر محموله دوم واكسن برسد مرحله دوم تزریق برای اورژانس های كووید و بخش های بستری انجام خواهد شد.

این مقام مسئول در سازمان نظام پزشكی كشور درباره آغاز واكسیناسیون برای گروه های غیر از كادر درمان تصریح كرد: اگر سازمان بهداشت جهانی به ما كمك كند و بخش خصوصی بتواند واكسن را به تعداد كافی تامین كند، واكسیناسیون انجام خواهد شد. واكسیناسیون عمومی باید در بازه زمانی مشخصی انجام شود. طی 3 تا 4 ماه حدود 70 درصد مردم باید واكسینه شوند در غیر این صورت واكسیناسیون كارآیی لازم را برای كنترل این بیماری نخواهد داشت. این بازه باید كوتاه باشد و برای گروه های هدفی كه مبتلا به كرونا نشده اند انجام شود. اگر واكسن به حد كافی وارد شود این دوره كوتاه تر خواهد شد. كشور ما به عنوان یكی از مطرح ترین كشورها در سطح واكسیناسیون عمومی تجربه ای بسیار خوب دارد و می تواند با استفاده از امكاناتی همچون خانه های بهداشت واكسیناسیون میلیونی را به سرعت انجام دهد.

وی تاكید كرد: ما عوارض این واكسن را نمی دانیم به همین دلیل احتمالا تزریق در داروخانه ها انجام نخواهد شد.

مدیركل روابط عمومی سازمان نظام پزشكی كشور در ادامه این گفتگو اظهار داشت: یكی از واكسن هایی كه در سبد كواكس است و درخواست خرید آن انجام گرفته بهارات كشور هند است. واكسن غذا و دارو مدارك علمی این واكسن را دریافت كرده و پرونده آن كامل است و ما منتظریم اطلاعات آن در یك مرجع علمی منتشر شود. همانگونه كه واكسن روسی هم پس از انتشار در مراجع علمی پذیرش شد.

كرمانپورخاطرنشان كرد: مرحله سوم ارزیابی واكسن كوبایی كه با همكاری انستیتو پاستور ایران ساخته می شود در حال انجام است. تكنولوژی این واكسن با بقیه واكسن ها كمی متفاوت است اما واكسنی كه پرونده آن در معاونت غذا و دارو تشكیل شده واكسن آسترازنكای آكسفورد است كه در كشوری غیر انگلیسی ساخته می شود.

مدیركل روابط عمومی سازمان نظام پزشكی كشور در انتهای این گفتگوی رادیویی معلولانی را كه با بیماری های خاص دچار معلولیت شده اند را در گروه اولویت دار تزریق واكسن خوانده و اظهار داشت: معلولانی كه با تروما و تصادف دچار معلولیت شده اند مثل افراد عادی هستند مگر اینكه معلولیت آنها زندگیشان را تقلیل داده باشد . معلولان مد نظر ما كسانی است كه دچار بیماری های اتوایمیون و بیماری های خودایمنی باشند.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
تهران ما سلامت