تهران ما،سلامت شنبه تا چهارشنبه از ساعت 10:35 به مدت 15 دقیقه

رادیو تهران

تهران ما سلامت

واكسن بركت در اواخر بهار سال آینده آماده خواهد شد+فایل صوتی


سخنگوی وزارت بهداشت درباره زمان تولید واكسن ایرانی كرونا گفت: در خوشبینانه ترین حالت واكسن بنیاد بركت در اواخر بهار سال آینده آماده خواهد شد.

1399/11/26
|
14:47
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، سیماسادات لاری با اعلام اتمام تقریبی فاز اول كارآزمایی بالینی واكسن كرونای بركت و سلامتی تمامی 56 داوطلب تزریق این مرحله گفت: حدود 8 شركت ایرانی دانش بنیان در حال كار بر روی واكسن كرونا هستند.كار آزمایی بالینی واكسن سه مرحله دارد. فاز یك كارآزمایی بالینی واكسن كرونا با تزریق بر روی زیر 100 نفر انجام می شود. در فاز دوم تعداد داوطلبان حدود 500 نفر خواهد بود و در فاز سوم هم این تزریق بر روی چندهزار نفر انجام می شود. فاز یكم واكسن بركت تمام شده و مستندات به سازمان غذا و دارو تحویل شده و با تایید وارد فاز دوم كارآزمایی بالینی می شود.

وی درباره شرایط داوطلبان خاطرنشان كرد: داوطلبان كارآزمایی نباید بیمارشده باشند و بیماری زمینه ای نداشته باشند، شرایط سنی خاص داشته باشند و این واكسن باید از سازمان غذا و دارو كد اخلاق دریافت كرده باشد. در خوشبینانه ترین حالت واكسن بركت شفا فارمر در بهار به نتیجه می رسد و فاز سه بالینی را طی خواهد كرد. واكسن اسپوتنیك هم در فاز سه بالینی بود كه حدود 12 هزار نفر در روسیه تزریق شدند و پس از تایید سازمان غذا و دارو در ایران هم تزریق شد.

سخنگوی وزارت بهداشت درباره مراحل ساخت واكسن رازی گفت: این واكسن هنوز به فاز یك كارآزمایی بالینی وارد نشده است. مستندات خود را به سازمان غذا و دارو تحویل داده و ان شاء الله وارد فاز یك خواهد شد. واكسن بركت از ویروس كشته شده استفاده كرده ولی واكسن رازی شبیه واكسن كوبایی است و با ساختاری ژنتیكی و نوتركیب ساخته شده است.

وی افزود: واكسن وزارت دفاع كه به همت شهید فخری زاده و شركت میلاد كلید خورده، كد اخلاق را دریافت كرده و در حال تكمیل مستندات برای ارسال به سازمان غذا و دارو است. در بهترین حالت واكسن بركت در اواخر بهار آماده خواهد شد.

لاری درباره تاثیر واكسن بر ویروس جهش یافته اظهار داشت: معمولا جهش ویروس های كرونا در جهت ضعف صورت می گیرد ولی در این مورد خاص ویروس های جهش یافته قدرت سرایت بیشتری پیداكرده و عفونی‌تر شده اند كه سر شاخه های آن را در كشورهای آرژانتین، برزیل، انگلستان، مكزیك و آفریقای جنوبی می بینیم. هنوز مستنداتی از شدت بیشتر بیماری وجود ندارد.

وی با تاكید بر 12 مورد شناخته شده كرونای انگلیسی در ایران تأكید كرد: 10 مورد بیمار شناخته شده كرونای انگلیسی در تهران، 1 نفر در اهواز و 1 مورد در قزوین شناسایی شده اند اما امكان تعداد بیشتر هم وجود دارد. ممكن است جهش ویروس در كشور خود ما اتفاق بیفتد و ما باید پروتكل ها را با هوشمندی بیشتری رعایت كنیم.

سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه با اشاره به تاثیر واكسن اظهار داشت: بنیاد بركت اعلام كرده كه واكسن تولیدی این بنیاد بر روی روس جهش یافته تاثیرگذار است.با توجه به اینكه جهش ویروس در گیرنده های سطحی اتفاق می افتد با تغییر در واكسن می توان بر روی این ویروس ها تاثیر گذاشت. هنوز اطلاعات ما در مورد این بیماری بسیار ناچیز است. از اولین تزریق حدود 42 تا 45 روز طول می كشد تا بدن فرد آنتی بادی ترشح كند. اما چون تمامی واكسن ها در مرحله 3 كارآزمایی بالینی قرار دارند مردم باید همچنان از تجمعات دوری كنند و تمامی پروتكل های بهداشتی را رعایت كنند.


مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
تهران ما سلامت