تهران ما،سلامت شنبه تا چهارشنبه از ساعت 10:35 به مدت 15 دقیقه

رادیو تهران

تهران ما سلامت

واردات واكسن كرونا انحصاری نیست/ زمان آغاز واكسیناسیون عمومی اعلام شد+فایل صوتی

مدیركل دارو و مواد تحت كنترل سازمان غذا و دارو با اشاره به اینكه بر اساس اولویت ها فعلا تزریق واكسن كرونا فقط در بیمارستان ها و برای كادر درمان انجام می شود گفت: ان شاء الله توزیع عمومی واكسن های داخلی در خرداد و تیر 1400انجام خواهد شد.

1400/01/06
|
11:49
|

سیدحیدر محمدی مدیركل دارو و مواد تحت كنترل سازمان غذا و دارو در گفتگو با پنجمین ویژه برنامه نوروزی «تهران ما سلامت» رادیو تهران در خصوص تامین واكسن در كشور و ساخت واكسن های ملی اظهار داشت: برای تامین واكسن مسیر واردات، قرارداد و ساخت داخلی را پیش رو داریم. با توجه به اینكه می دانستیم اولین تاریخ تولید و عرضه واكسن داخلی زودتر از خرداد امسال امكانپذیرنخواهد بود باید واكسن را وارد می‌كردیم كه واكسن های استرازنكا، اسپوتنیك و بهارات از آن جمله هستند. واردات این واكسن ها تا عرضه واكسن داخلی ادامه خواهد داشت.

تلاش اكتوور برای تولید مشترك واكسن روسی
وی افزود: اولین شركتی كه تولید آن در اردیبهشت به حجم اولیه ماهی 1.5 میلیون می رسد مجموعه بركت و شركت شفافارمر است كه مطالعات بالینی آن تا خردادماه طول خواهد كشید. بلافاصله پس از تایید فاز سوم مطالعات بالینی، واكسن كوو بركت به صورت عمومی توزیع می شود. مقدار تولید این واكسن از تیرماه به حجم بالاتر خواهد رسید.
مدیركل دارو و مواد تحت كنترل سازمان غذا و دارو درباره تولید واكسن انستیتو پاستور كه با همكاری كوبا ساخته می شود اظهار داشت: توزیع واكسن مشترك این موسسه و كوبا كه "سوبرنا" نام دارد در صورت تایید فاز 3 مطالعات بالینی با 2.5 میلیون تولید به صورت عمومی در خردادماه توزیع خواهد شد.
وی درباره تولید واكسن اسپوتنیك در داخل كشور توسط مجموعه "اكتوور" خبر داد و گفت: این واكسن هم در خرداد و تیر به صورت قراردادی تولید می شود.
حیدری درباره واكسن مشترك مجموعه میلاد نور و موسسه رازی خاطر نشان كرد: این واكسن هم اواخر تابستان وارد چرخه توزیع می شود. عملا از آخر خرداد و اوایل تیر اگر مشكلی پیش نیاید تولید و توزیع و واكسیناسیون انبوه به صورت گسترده تر انجام و موجب رفع نگرانی ها خواهد شد.

واردات واكسن در كشور ما انحصاری نیست
وی با اعلام انتشار دومین فراخوان عمومی واردات واكسن كرونا در اول فروردین 1400 به خاطر اینكه بعضا گفته می شد واردات واكسن انحصاری شده است گفت: هیچوقت واردات واكسن ما انحصاری نبوده است. بخشی از واكسن های مورد استفاده ما توسط دو موسسه رازی و پاستور ساخته می شود و بخشی از واردات واكسن هم توسط برخی شركت های خصوصی انجام می گیرد ولی توسط وزارت بهداشت خریداری می شود. در رابطه با واكسن كرونا هم انتشار فراخوان اول با هدف استفاده از هیات امنای ارزی انجام شد كه این مجموعه دولتی بوده و توان محدودی دارد به همین دلیل تصمیم گرفتیم از توان همه شركت های خصوصی كه در این كار تجربه دارند استفاده كنیم. بخش خصوصی محدودیت های بخش دولتی را ندارد و چابك تر است و بعضا تبادلات مالی سریعتری هم دارد. هر شركت خصوصی مجاز وارداتی و مورد تایید به شرط اینكه نامه تایید نمایندگی مثل اسپوتنیك ، بهارات هند و آسترازنكا را بیاورد و سفارت هم آن را تایید كند اجازه پیدا می كند این واردات را به كشور انجام دهد اگرچه معمولا شركت های خارجی نمایندگی را به هر مجموعه ای نمی دهند .برخی از شركت های خارجی در ایران نماینده دارند كه اولویت با نمایندگان این شركت ها در ایران است.

واكسن كرونا رایگان است
محمدی با تایید احتمال ورود واكسن ها به بازار سیاه اظهار داشت: متاسفانه نشت واكسن به بازار غیررسمی همیشه بوده است. برخی از واكسن ها هم اصل نیستند. ممكن است شركتی یا شخصی با چمدان این واكسن را وارد كنند و یا اشخاصی سرنگ خالی را پر می كنند و به نام واكسن می فروشند همانطور كه در فروش داروی رمدسیویر این اتفاق رخ داد. برخی اشخاص ویال های سفتری اكسون و سفازولین تولید داخل را با هم تركیب كرده و به عنوان آمپول رمدسیویر و به مبلغ 50 میلیون تومان می فروختند.
وی تاكید كرد: تا این لحظه گزارشی مبنی بر فروش واكسن واصلی در بازار نداشته ایم. گزارش هایی مبنی بر فروش واكسن تقلبی وجود داشته است. با توجه به اینكه واكسن در كشور به صورت رایگان ارائه می شود به مرد هشدار می دهیم از خرید واكسن امتناع كنند چون اگر كسی بخواهد آن را بفروشد حتما این واكسن مشكل دارد.

فعلا تزریق واكسن كرونا فقط در بیمارستان ها انجام می شود
محمدی درباره سازوكار تامین و توزیع واكسن گفت: تمامی پیش بینی ها انجام شده است. پس از تامین واكسن توسط بخش خصوصی یا دولتی، واكسن ها در اختیار معاونت بهداشت قرار می گیرد و پس از تایید و برچسب گذاری و شناسه گذاری واكسن ها در معاونت های بهداشت سراسر كشور و مراكز بهداشت به صورت شاخه ای توزیع می شود. فعلا این واكسن ها در بیمارستان ها استفاده می شود و ان شاء الله با تامین واكسن های بیشتر گروه های اولویت دار به ترتیب اولویت در مراكز بهداشت مورد تزریق قرار می گیرند.
وی با اشاره به اینكه هنوز تزریق واكسن در داروخانه ها قطعی نشده است گفت: اساس برنامه ریزی ما انجام واكسیناسیون در مراكز درمانی و بهداشت است اگر نیاز شود اینكار در برخی داروخانه ها كه امكانات لازم را دارند استفاده خواهد شد.

تزریق واكسن در كادر درمان تهران بیشتر است
محمدی بر اجرای عدالت در تزریق واكسن به كادر درمان تاكید كرد و گفت: اولویت با كادر بهداشت و درمان بوده و توزیع واكسن به نسبت برابر انجام می شود.تزریق در كادر درمان تهران به دلیل بالا بودن تعداد، بیشتر است. نقشه تزریق واكسن در سامانه تی تك وجود دارد. بیشترین تزریق تا به امروز توسط دانشگاه های علوم پزشكی شهید بهشتی و اصفهان صورت گرفته است. حدود 800 هزار واكسن تا به امروز وارد و توزیع و به نسبت برابر انجام شده است. ان شاء الله از خرداد واكسیناسیون با گستردگی بیشتر انجام خواهد شد.

برنامه ای برای واردات مجدد سینوفارم نداریم
مدیركل دارو و مواد تحت كنترل سازمان غذا و دارو درباره وضعیت واكسن های سینوواك و سینوفارم گفت: واكسنی در ایران تایید می شود كه پرونده جامع دارویی داشته و توسط كارشناسان اداره بیولوژیك سازمان غذا و دارو تایید شده باشد. سینوواك این پرونده را تحویل ما نداده است و مجوزی هم برای واردات ندارد. اما سینوفارم توانسته تایید اضطراری دریافت كند تا 250 هزار دوز واكسن از طریق وزارت خارجه وارد شود. فعلا برنامه ای برای واردات مجدد سینوفارم نداریم.

دسترسی سریع
تهران ما سلامت