معاون كل وزارت بهداشت از افزایش آمار مبتلایان، بستری ها و مرگ های كرونایی در كشور خبر داد و گفت: متاسفانه رعایت پروتكل ها از 83 به 56 درصد رسیده و شاهد افزایش شهرهای نارنجی و قرمز در كشور هستیم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، ایرج حریرچی معاون كل وزارت بهداشت در اولین گفتگوی خود با برنامه تهران ما سلامت در سال 1400 درباره آخرین وضعیت كرونا در كشور اظهار داشت: از اواخر آبان سال 99 به سمت كنترل شیوع كووید 19 حركت كردیم و از اواخر آذر این بیماری به خوبی كنترل شد به طوریكه آمار مرگ و میر شبانه روز در دیماه حتی به زیر 50 نفر در كشور رسید. توصیه و تذكرات ما همواره بر رعایت پروتكل ها بود ولی متاسفانه رعایت پروتكل ها از 83 به 56 درصد رسید و به تبع آن با افزایش آمار مبتلایان سرپایی و بستری و مرگ و میر مواجه هستیم و شهرهای نارنجی و قرمز كه بسیار كاهش پیدا كرده بود به حدود 87 شهر افزایش پیدا كره است و همچنان روند صعودی دارد.
وی درباره دلایل این افزایش آمار خاطرنشان كرد: این امر در نتیجه تراكم جمعیتی به جهت خرید های شب عید، تراكم كاری در اداره ها و شركت ها و مسافرت های نوروزی و حضور ویروس جهش یافته انگلیسی صورت گرفته است.
معاون كل وزارت بهداشت از تعطیلی ادامه دار مدارس و دانشگاه ها و گروه های شغلی 3و 4 در شهرهای نارنجی و قرمز مثل تهران و كرج خبر داد و اظهار داشت: علاوه بر این ها برگزاری هرگونه مراسم ملی ومذهبی و تجمعات ممنوع خواهد بود. برگزاری نماز جماعت در مساجد و مراسم نماز جمعه در شهرهای قرمز و نارنجی ممنوع است. ورزش هایی كه با برخورد همراه هستند ممنوع است. ورود پلاك های غیر بومی و خروج پلاك های بومی در این شهرها ممنوع است و نحوه حضور در سالن ها و رستوران ها هم همچنان با محدودیت همراه خواهد بود .
حریرچی در پاسخ به اینكه آیاد مردم ایران تا پایان 1400 واكسینه می شوند و قادر به صادرات واكسن ایرانی كرونا خواهیم بود؟اظهار داشت: بر اساس اظهارات دكتر شانه ساز رئیس سازمان غذا و دارو اولویت واكسیناسیون با مردم است به محض تولید انبوه واكسن ایرانی، ان شاء الله واكسیناسیون ملی از ابتدای تیرماه آغاز می شود و به محض اتمام واكسیناسیون ملی، واكسن كرونای ایرانی به دیگر كشورها صادر خواهد شد.
وی افزود: سند ملی واكسیناسیون كرونا با تمام جزئیات در اینترنت موجود است. این سند 89 صفحه ای با 4 اولویت تنظیم شده است. اولویت اول با كادر بهداشت و درمان است كه حدود 1 میلیون و 300 هزار نفر را پوشش می دهد. بیماران خاص و صعب العلاج و افرادی كه در مراكز خاص نگهداری می شوند و سالمندان در اولویت های بعدی قرار می گیرند و در اولویت آخر مردم عادی جای میگیرند.
حریرچی در پایان این گفتگوی رادیویی از مردم خواست از مسافرت و دورهمی ها حتی دور همی های خانوادگی پرهیز كنند و از تجمع در رستوران ها هم دوری نمایند.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.