تهران ما،سلامت شنبه تا چهارشنبه از ساعت 10:35 به مدت 15 دقیقه

رادیو تهران

تهران ما سلامت

تعداد اندكی نه فقط كوتاهی بلكه خیانت و سوء استفاده مالی كرده اند+فایل صوتی

دبیر اتاق فكر كرونای كمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی با اشاره به خیانت برخی افراد و الزام پاسخ‌دهی خون مردم در بحران كرونا گفت: این مسیر مفصل است و باید توسط دادگاه به این تخلفات رسیدگی شود.

1400/01/21
|
12:42
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، دكتر حسین قناعتی دبیر اتاق فكر كرونای كمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی در گفتگو با برنامه «تهران ما سلامت» درباره محدودیت های كرونایی و ترافیك پایدار شهر تهران علیرغم تعطیلی گروه های شغلی 2، 3 و 4 گفت: من عضو هیات علمی بوده و كاره ای در این بین نیستم فقط به خاطر بحران كرونا به صورت داوطلبانه سعی در كمك داریم تا اطلاعات مربوط به كرونا مرتب بررسی شود تا بتوان كار بهتر تخصصی انجام داد.

وی با اشاره به گفتگوی پیشین خود با رادیو تهران و تشكر از مردم در استقبال از این گفتگو اظهار داشت: در پزشكی بحثی به عنوان نشانگان و علائم (signs and symptoms) وجود دارد. برخی از علامت ها باعث هشیاری زیاد می شوند. به عنوان مثال سكسكه می تواند دلیلی بر ایست قلبی باشد به همین صورت برخی علائم اجتماعی هم هستند كه خوب نیست. دولت و مجریان حرفهایی را می زنند كه مردم گوش نمی دهند یا به عنوان مثال رانندگان توجهی به دستور ایست پلیس ندارند. اگر این اتفاق در برخی كشورها رخ دهد با متخلف برخورد شده و به عنوان مجرم با دستبند دستگیر می شود. اما ما به واسطه اهمال و بی توجهی در تبصره گذاری قانون ها باعث شدیم تا مردم به دستور پلیس اهمیت ندهند. قانون نباید تبصره داشته باشد. من به خوب و بد قوانین كار ندارم اما وقتی می گوییم دیش ماهواره نباید استفاده شود و در همه جا آن را می بینیم به دست خودمان، خود را مسخره كرده ایم. بنابراین یا نباید قانون وضع شود و اگر وضع شد باید پای اجرای آن محكم بایستیم.

دبیر اتاق فكر كرونای كمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی تصریح كرد: دولت از امروز محدودیت ها را وضع كرده است ولی چرا كسی به حرف دولت گوش نمی دهد؟ این اتفاق به خاطر ضعیف بودن دولت است. وزیر بهداشت مدام التماس می كند اما قوانین باید به صورت دستوری اجرا شود. دكتر حریرچی می گوید قرنطینه برای قرون وسطی است. درست است كه طراح قرنطینه ابوعلی سینا بوده است. من اعتقاد دارم قرنطینه و برخوردهای محكم اجتماعی تاثیر بسیار زیادی حتی بیشتر از واكسیناسیون دارد. در زمانیكه واكسن نداریم از قرنطینه می توان به عنوان یك ابزار استفاده كرد. ما در زمان جنگ هستیم. در جنگ تحمیلی 60 شهید در روز داشتیم اما امروزه میزان تلفات كرونا بسیار بیشتر از دوره جنگ است.در آمار رسمی حدود 200 نفر فوتی كرونایی داریم در صورتیكه این آمار فقط به پی سی آرهای مثبت ها تعلق دارد و به نظر می رسد آمار واقعی حدود 2 تا 3 برابر آمار رسمی و در حدود 400 تا 500 نفر است كه 7 برابر تلفات جنگ تحمیلی است.ما در جنگی بیولوژیك به سر می بریم.

قناعتی برخورد شبه نظامی و قرارگاهی را لازمه كنترل شرایط دانست و خاطرنشان كرد: باید سازمانی تحت نظر ستادكل نیروهای مسلح و شورای امنیت ملی تشكیل شود. اگر باید مغازه ای بسته باشد و باز شد مسئول آن باید به زندان برود و درب پاساژی كه در آن فاصله گذاری و قوانین رعایت نمی شود باید بسته شود.

وی زندانی كردن ویروس و واكسیناسیون را دو راه اصلی كنترل كرونا دانست و گفت: زندانی كردن ویروس با جلوگیری از انتقال اتفاق می افتد و فقط با فاصله گذاری میسر است. اینكار فقط با اقتدار و دستور امكانپذیر است. كشورهای اسكاندیناوی و كشورهایی مثل كره جنوبی، انگلستان، نیوزلند و آلمان كه رعایت كردند موفق شدند بیماری كرونا را كنترل كنند به طوریكه كشته های انگلستان در حال حاضر دو رقمی شده است.

دبیر اتاق فكر كرونای كمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی با تاكید بر اینكه باید از راهكارهای تغییریافته ای استفاده كرد تا چرخ اقتصاد و معیشت مردم بچرخد و قرنطینه هوشمند هم انجام شود گفت: این كار میسر است ولی به شرطی كه مسئولان ثبات داشته باشند.

وی افزود: لیست بلند بالایی از صحبت های متناقض رئیس جمهور، آقای وزیر و معاونان آنها و افراد درگیر استخراج كرده ایم . یك نفر مسئول با ثبات نیست. به عنوان مثال یك تاجر به راحتی می تواند ظرف 10 روز از مبادی متفاوت واكسن آسترازنكا و اسپوتنیك را به كشور وارد كند.

قناعتی بر تاثیرگذاری طرح شهید سلیمانی اشاره كرد و خاطرنشان كرد: كار خوبی در طرح شهید سلیمانی پیشنهاد و اجرا شد تا افرادیكه مبتلا می شوند شناسایی شده و در خانه قرنطینه شوند و به آنها بسته معیشتی و مالی پرداخت شود. در هر دوره بیماری تعداد افرادی كه مبتلا هستند به همراه خانواده حدود 700 تا 800 هزار نفر هستند كه می توانند در خانه بمانند و بقیه در محل كار حاضر شوند. این طرح در خوزستان اجرا شد. طرح شهید سلیمانی با شناسایی خانه به خانه و اهداء بسته های مالی و معیشتی توانست این بیماری را در استان خوزستان كنترل كند.

وی با تاكید بر خیانت تعداد اندكی به واسطه سوء استفاده مالی در دوره كرونا و لزوم پاسخ‌دهی متخلفان برای خون مردم گفت: ما مسیر اجرایی را می رویم. این مسیر مفصل است و باید توسط دادگاه به این تخلفات رسیدگی شود. در موضوع كرونا تعداد اندكی نه فقط كوتاهی بلكه خیانت و سوء استفاده مالی كرده اند.این افراد باید در دادگاه حاضرشده و پاسخگو باشند. مجلس شكایت خود از رئیس جمهور را داده و ما هم به نمایندگی از طرفNGO ها موارد را به دادگاه ارائه می دهیم تا پاسخگوی خون مردم باشند.

قناعتی تاكید كرد: ما كوتاه نخواهیم آمد. من زمانی در جنگ به مجروحان كمك می كردم. امثال من هم با همان نیت به مردم كمك می كنند. مردم ما محترم، صبور و شریف هستند و در دنیا نمونه اند باید به آنها درست برسیم نه اینكه اینگونه با آنها برخورد كنیم. برخی از مسئولان نشان داده اند كه كفایت ندارند. باید تغییر عمده ای در روند مبارزه با كرونا صورت گیرد. در غیر اینصورت از این بحران نجات پیدا نمی كنیم.


مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.






دسترسی سریع
تهران ما سلامت