تهران ما،سلامت شنبه تا چهارشنبه از ساعت 10:35 به مدت 15 دقیقه

رادیو تهران

تهران ما سلامت

عضو كمیته واكسن كرونا: واكسیناسیون افراد عادی از مهرماه آغاز می شود+فایل صوتی


عضو كمیته ملی واكسن كووید 19 گفت: پیش بینی ما این است كه از مهرماه بتوانیم به صورت تدریجی واكسیناسیون افراد عادی را آغاز كنیم. بحران كرونا در كشور ما در اسفند به پایان می رسد.

1400/01/22
|
12:50
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، مصطفی قانعی رئیس كمیته علمی مقابله با كرونا و عضو كمیته ملی واكسن كووید 19 در گفتگو با برنامه «تهران ما سلامت» 22 فروردین ماه، درباره فرآیند واردات واكسن كرونا به كشور گفت: از ابتدای تایید واكسن ها سهمیه ای برای كشورهایی كه خودشان واكسن نمی سازند در كواكس مشخص شد. موردی كه باعث عقب افتادن واردات واكسن به كشور ما شد جلوگیری از واریز و انتقال پول به بانك بود كه با فشارهای بانك مركزی حل شد و واكسن به تدریج وارد می شود.

وی افزود: تولید واكسن داخلی قطعی است و از اواخر خردادماه قابل مشاهده خواهد بود. بر اساس اولویت سند ملی تزریق واكسن كه كادر درمان و افراد سالمند و بیماران خاص در صدر گروه هایی هستند كه باید قبل از بقیه تزریق واكسن برای آنها انجام شود بنابراین تزریق واكسن برای افراد عادی و سالم طی دو تا سه ماه پس از تولید انبوه واكسن داخلی بعید است.

قانعی بر تزریق واكسن برای گروه های خاص از خردادماه سال جاری خبرداد و گفت: بخشی از كادر درمان تا به امروز با واكسن های وارداتی واكسینه شده اند. اما گروهی ارزیاب با همكاری مجلس و دولت پیگیری می كند تا ببینیم واكسن های داخلی چه زمانی به بازار وارد می شود. پیش بینی ما این است كه از مهرماه بتوانیم به صورت تدریجی واكسیناسیون افراد عادی را آغاز كنیم . بحران كرونا در كشور ما در اسفند به پایان می رسد.

عضو كمیته ملی واكسن كووید 19 با تاكید بر اینكه نمی توان مردم را متهم كرد كه چرا به سفر رفته اند گفت: باید راه حل جدی پیدا كرد. واكسن باید مشكل را حل كند. مردم و كادر درمان خسته هستند.
وی افزود: ایران تنها كشور در غرب آسیا است كه ظرفیت بالایی در ساخت واكسن دارد اما در حدود 6 ما عقب تر از دیگر كشورها هستیم. در تمام جهان هم به جز چند كشور ، بقیه كشورها از واكسن های وارداتی استفاده می كنند.

وی تاكید كرد: تعداد 16 میلیون واكسن در تعهد واردات است و ما هم طی چهارماه واكسیناسیون بیش از این نمی توانیم تزریق داشته باشیم چون شخصی كه واكسن می زند باید حداقل 20 دقیقه زیر نظر باشد تا مطمئن شویم تزریق عارضه ای نداشته ضمن اینكه پس از تزریق هم باید پیگیری هایی صورت گیرد.

رئیس كمیته علمی مقابله با كرونا افزود: واردات و تولید واكسن مشترك پاستور و واكسن اسپوتنیك وی تا مهرماه می تواند در حد وسیعی واكسن را به ما برسانند ولی از مهرماه با تولید انبوه واكسن داخلی، واكسیناسیون مردم عادی به تدریج انجام می شود تا بتوانیم در سال اول مرگ را كم كنیم و در مراحل بعدی آمار بستری را كاهش داده و تعداد مبتلایان را كاهش دهیم.

قانعی در پاسخ به اینكه آیا رانندگان حمل و نقل عمومی واكسینه شده اند؟ گفت: ممكن است در برخی دانشگاه های یكی دو مورد وجود داشته باشد ولی سند ملی واكسیناسیون برای ما مهم است و پایبندی دانشگاه ها به این سند مطالبه می شود. به هر ترتیب اولویت با كادر درمان است بنابراین اگر این یكی دو مورد هم اتفاق افتاده مطالبه می شود.

وی در واكنش به ذهنیت برخی مردم، مبنی بر اینكه مسئولان تمایل دارند تا واكسن را وارد نكنند و منتظر تولید داخل هستند و تاخیر در تزریق تبعات جبران ناپذیری دارد خاطرنشان كرد: میل واردات نسبت به تولید در كشور و در تمامی امور بیشتر است تا اینكه به دنبال تولید داخل باشیم. در عمل چنین اتفاقی رخ نداده است، ضمن اینكه در سبد كواكس مقدار 16 میلیون دوز واكسن خریداری شده ایران موجود است.

قانعی بر كمبود واكسن در جهان تاكید كرد و خاطرنشان ساخت: تا زمانیكه مردم كشورهای تولیدكننده واكسن تزریق نشده باشند این واكسن ها به كشورهای دیگر داده نمی شود بنابراین اقدام ایران در تولید واكسن بسیار درست است.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
تهران ما سلامت