مینو محرزبا تاكید بر تاثیر بالای داروی كلروكین در درمان بیماران سرپایی كرونا گفت: این دارو برای درمان بیماران بستری كارایی ندارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، مینو محرز عضو كمیته علمی ستاد مقابله با كرونا در گفتگو با برنامه تهران ما سلامت 25 فروردین با تاكید بر اینكه هیچ داروی انتخابی برای كووید 19 وجود ندارد گفت: اصل مهم درمان، رساندن اكسیژن كافی به بیمار، تجویز داروی ضد اسهال مثل كورتون و داروی ضد انعقاد خون است. چون مكانیسم این ویروس ایجاد ترومبوز و لخته های داخل خون والتهاب عروق خونی مثل بیماری روماتیسم است. بنابراین تمامی داروهای ضد ویروس فاویپیراویر و رمدسیویر كه مطالعه كامل بر آنها انجام شده هم جزو داروهای انتخابی درمان كرونا نیستند.
وی افزود: در حال حاضر هیچ داروی انتخابی وجود ندارد و خواهش من از مردم این است كه این داروها را به قیمت بالا از ناصر خسرو نخرند.
عضو كمیته علمی ستاد مقابله با كرونا خاطرنشان كرد: در مراحل اولیه بیماری و در زمانیكه تازه ویروس وارد بدن شده است رمدسیویر در بیمارستان ها تجویز می شود. هفته گذشته در كمیته علمی خواستار تجویز این دارو در خارج از بیمارستان شدیم. اگر چه باز هم می گویم هیچ داروی انتخابی برای درمان آن وجود ندارد. متاسفانه برخی پزشكان داروهای گران تجویز می كنند و حتی برخی مسئولان وزارت بهداشت داروهایی را تبلیغ می كنند.
محرز با غیر مصوب خواندن داروی اینگاویرین(ingavirin )گفت: باعث تاسف است. بازار سیاه دارو به ویژه در دوره كووید مردم را بیچاره كرده است.
وی خاطرنشان كرد: پوكه های آمپول هایی كه برای درمان كووید استفاده می شود باید تحویل داده شود تا مبادا وارد بازار سیاه نشود. در بیمارستان ها برای بیماران غیر بستری مكانی فراهم شده تا بتوانند با مراجعه به بیمارستان تزریق خود را انجام دهند و در صورت نیاز از داروی ضد ویروسی استفاده كرده و به منزل بازگردند.
وی درباره افراد مشكوك به كرونا و افرادی كه بیماری خفیف دارند گفت: بیماران در خانه نمانند و به بیمارستان مراجعه كنند. كلروكین دارویی است بسیار ارزان كه برای مراحل اولیه ابتلاء به كرونا تجویز می شود و در بیماران سرپایی تاثیرگذار است.كلروكین بر بیمارانی كه بستری می شوند تاثیر ندارد. تاثیر این دارو بر درمان كرونای بیش از 100 هزار نفر به اثبات رسیده است. به تمامی پزشكان مراكز 16 ساعته هم آموزش داده شده است تا از این دارو استفاده كنند و در صورت تشخیص بیماران را بستری شدن به بیمارستان هدایت نمایند.
عضو كمیته علمی ستاد مقابله با كرونا در پایان این گفتگو با تاكید بر افزایش سرعت انتقال ویروس كووید گفت: اغلب به صورت خانوادگی مراجعه می كنند. درگیری ریه ها بالا است و تعداد بیماران بدحال و مرگ و میر هم بالا رفته است.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.