تهران ما،سلامت شنبه تا چهارشنبه از ساعت 10:35 به مدت 15 دقیقه

رادیو تهران

تهران ما سلامت

ویروس جهش یافته هندی از آنتی بادی فرار می‌كند+فایل صوتی

رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری ضمن تاكید بر انتقال پذیری و مرگ و میر بسیار زیاد ویروس جهش یافته هندی گفت: ویروس جهش یافته هندی از آنتی بادی فرار می‌كند. درصد احتمال ابتلاء مجدد به كرونا در سالمندان بیشتر است.

1400/02/05
|
13:01
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، پیام طبرسی عضو كمیته علمی ستاد مقابله با كرونا در گفتگو با برنامه «تهران ما سلامت» 5 اردیبهشت با اظهار تاسف از چرخش ویروس كرونا و پدیدار شدن گونه های جدید بر تزریق واكسیناسیون جهانی تاكید كرد ودرباره ورود ویروس كرونای هندی به ایران گفت: اگر همه دنیا با هم واكسن نزنند فایده ای نخواهد داشت و ممكن است جهش جدیدی از این ویروس رخ دهد. در حال حاضر گزارشی مبنی بر ورود این ویروس به ایران وجود نداشته ولی حتما این ویروس جهش یافته هم به كشورمان وارد می شود.

وی افزود: هنوز پروازها به هند لغو نشده بلكه درخواست آن داده شده است و تا زمانیكه لغو شود زمان می برد ضمن اینكه مسافران می توانند به صورت غیر مستقیم از هند وارد كشور شوندو بیماری را به ایران انتقال دهند.

رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری، قرنطینه های سفت و سخت را تنها راهكار برای كنترل شرایط حاد فعلی كرونا در كشور دانست و با اظهار تاسف گفت: به طور كلی ما محدودیت پذیر نیستیم و جالب این است كه طرح ترافیك هم لغو شده است. اگر قرار است محدودیت وجود داشته باشد و همه جا تعطیل باشد خودرویی نباید تردد داشته باشد كه به منطقه طرح ترافیك برود.

وی افزود: اختلافاتی در ستاد ملی كرونا وجود دارد. رئیس جمهور هم از نظرات كارشناسان استفاده می كند و من فكر می كنم مشاورانی كه به ایشان مشاوره می‌دهند گفته اند در عید پیكی نداریم و در حال حاضر هم به ایشان می گویند پیك تمام می شود و رئیس جمهور هم منتظر پایان پیك است چون در حال حاضر اقدام عملی انجام نمی شود. طول دوره هر پیك بیماری دو ماه است و در حال حاضر هنوز یكماه از فروكش كردن پیك چهارم باقیمانده است. از خرداد این پیك به صورت خود به خودی به سمت كاهش می رود و یكسری می گویند ما كارهایی انجام دادیم كه پیك كنترل شد. وقتی پیك بالا می رود همه گم می‌شوند و وقتی پیك پایین می آید همه پیدا می شوند و از اقدامات خود می‌گویند.

طبرسی از افزایش آمار بیماران كرونایی و انحصار تخت های بیمارستان برای این بیماران و كاهش تخت برای بیماران قلبی، ریوی و سرطانی خبر داد و گفت: بیمارستان ها تختی برای بیماران عادی ندارند. به قیمت اینكه بقیه بیماران فدا شوند تخت برای بیماران كرونایی افزایش داده شده است. تخت برای بیماران كم است. در حال حاضر برای بیمارانی كه سرپایی هستند و یا باید به صورت موقت بستری شوند و باید به صورت روزانه دارو بگیرند كانكسی در بیمارستان مسیح دانشوری احداث شده است.

وی با تاكید بر خطر بسیار ویروس جهش یافته هندی گفت: وضعیت هند فاجعه آور است و بزرگترین فاجعه قرن در هند رخ داده و سیستم درمان آنها در حال فروپاشی است . وضعیت كشور ما نباید به این حد برسد و اگر اقدام عملی اتفاق نیفتد هیچ فایده ای برای اپیدمی ندارد. تعداد بیماران و بستری ها تغییر خاصی نداشته است. آنچه كه فشار را كمتر كرده اختصاص تمامی تخت های بیمارستان های دولتی و خصوصی برای بیماران كرونایی است.كسبه هم ناراحتند و ضمن اینكه ضربه مالی خورده اند ولی محدودیت های دو هفته ای هیچ فایده ای نداشته است.

طبرسی ستاد مقابله با كرونا را مسئول اصلی نظارت بر محدودیت ها عنوان كرده و خاطرنشان كرد: متاسفانه هیچ فردی جوابگو نیست. موقعی كه اوضاع خراب است هیچ كس جواب نمی دهد و موقعی كه اوضاع بهتر شد همه از عملكردشان می گویند. در حال حاضر صدایی واحد برای كمك به مردم نیاز است كه شنیده نمی شود.

وی در ادامه به نقش دولت و وزارت بهداشت و بیمه ها در پرداخت هزینه بیماران گفت: بیمه ها و وزارت بهداشت جزو دولت هستند و ما بیمه غیر دولتی كم داریم. مشكل این است كه هر كس ساز خود را می زند ولی كسی فرمانبردار نیست و به نظر می رسد در مراتب بالا هم نوعی ناهماهنگی وجود دارد و نتیجه آن هم مشخص است.

طبرسی در ادامه به كنترل این بیماری در كشورهایی مثل انگلستان و چین كه در مهار كرونا خوب عمل كرده اند؛ اشاره كرد و اظهار داشت: من با سیاست كشورهای دیگر كاری ندارم. در كشور انگلستان واكسیناسیون با حجم بالا انجام شده و محدودیت با نظارت دقیق هم وجود داشته اگرچه آنها تحریم ندارند اما می‌توانند الگویی برای ما در كنترل بیماری باشند و یا در كشور چین با قرنطینه قوی توانستند بیماری را كنترل كنند چون این كشور با جمعیت بالا نمی تواند حجم گسترده ای از واكسیناسیون را در كشورش اجرا كند. وقتی ما محدودیت ایجاد نمی كنیم، واكسن نمی زنیم و به اصول بهداشتی اعتقاد نداریم؛ چگونه بیماری كنترل می شود؟

وی تاكید كرد: ما به عنوان مردم سهمی در این شرایط داریم . شبهای احیاء در پیش است و ما اعتقاد شدیدی به آن داریم و دوست داریم در این مراسم شركت كنیم. مسئولان باید تدابیری برای برگزاری این مراسم بیندیشند. در سال گذشته مقام معظم رهبری دستور داردند مراسم شب احیاء در منزل انجام شود و ما منتظر دستور ایشان برای مراسم شبهای احیاء امسال هستیم. بعد از تعطیلی مدارس هم مسافرت های تابستانی آغاز می شود.

طبرسی بر تصمیم گیری برای روزهای آتی تاكید كرد و گفت: در روزهای آتی انتخابات ریاست جمهوری را پیش رو داریم و دولت عوض می شود. اگر دولت جدید مسئولیت عملكرد دولت فعلی را نپذیرد عواقب آن گریبان مردم را می‌گیرد.

وی بر انتقال پذیری و مرگ و میر بسیار زیاد ویروس جهش یافته هندی تاكید كرد و گفت: این ویروس از آنتی بادی فرار می كند و افرادی كه به كرونای انگلیسی مبتلا شده اند می توانند به كرونای هندی هم مبتلا شوند. احتمال ابتلای افرادی كه مبتلا به كرونا شده اند نسبت به افرادی كه مبتلا نشده اند كمتر است ولی درصد ابتلا در سالمندان بالا تر است. به عنوان مثال محافظت شش ماهه بدن پس از ابتلا به كرونا در حدود 80 درصد است و برای افراد بالای 65 سال این محافظت به 47 درصد كاهش می یابد بنابراین حتی افرادی كه به بیماری مبتلا شده اند حتما باید دستورات بهداشتی را رعایت كنند.


مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
تهران ما سلامت