رئیس انستیتو پاستور با اعلام این خبر كه مرحله 3 كارآزمایی بالینی واكسن پاستور از 6 اردیبهشت در شهر اصفهان آغاز شده است گفت: مقدار اولیه را به مقدار یك میلیون دوز برای خردادماه آماده كرده ایم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، علیرضا بیگلری رئیس انستیتو پاستور در گفتگو با برنامه «تهران ما سلامت» با اشاره به اینكه در كووید بنا به اضطراری كه وجود داشت بسیاری از كشورها با هم همكاری مشاركت داشته اند گفت: بیش از دو دهه از همكاری انستیتو پاستور و كشور كوبا می گذرد و چندین واكسن با همكاری این دو مجموعه ساخته شده و یا در حال ساخت است كه واكسن كرونا یكی از همین واكسن ها به شمار میرود.
وی افزود: واكسن مشترك انستیتو پاستور و كشور كوبا از نوع نوتركیب است. این واكسن در كارآزمایی بالینی 1 و 2 عوارض كم وكارآیی بالایی داشته است. مرحله سوم كارآزمایی بالینی این واكسن از روز دوشنبه 6 اردیبهشت در شهر اصفهان با تزریق این واكسن بر روی اینجانب و دكتر گویا رئیس مركز مدیریت بیماری ها و چندین داوطلب دیگر آغاز شد. این مرحله در 8 شهر ساری، بابل، اصفهان، یزد، كرمان، بندرعباس، زنجان و همدان انجام می شود در هریك از این شهرها 3 هزار نفر مورد تزریق قرار میگیرند و در كل مجموعه كشور 24 هزار نفر وارد مطالعه می شوند و طی این مدت كارایی و بی خطر بودن واكسن مجدداً مورد مطالعه قرار می گیرد.
رئیس انستیتو پاستور در ادامه گفت: حدس می زنیم واكسن هفته دوم یا سوم خرداد قابل تحلیل و ارزیابی باشد. اگر این گزارش مورد تأیید كمیته های سه گانه و كارشناسان سازمان غذا و دارو قرار گیرد مجوز مصرف را توسط وزارت بهداشت اخذ می كند و می توان آن را برای مردم استفاده كرد.
وی با تاكید بر سختگیری زیاد در راستای اطمینان از ایمن بودن واكسن و زمانبر بودن فرآیند تولید گفت: در همه پروسه های علمی باید بدون پیشداوری عمل كنیم ولی با فرض اینكه واكسن خوب خواهد بود مقدار دوز اولیه را به مقدار یك میلیون برای خردادماه آماده كرده ایم و ان شاء الله از تیرماه به صورت پلكانی یك میلیون دوز بر تولید افزوده می شود به طوریكه در مهر و آبان این مقدار به 6 تا 7 میلیون می رسد.
بیگلری با اشاره به دوز یادآور واكسن مشترك انستیتو پاستور و كشور كوبا گفت: كارشناسان بهداشتی دنیا معتقدند همه واكسن ها نیاز به دوز یادآور دارند و شركت های واكسن سازی معتبر از جمله فایزر به دنبال ساخت دوز یادآوری هستند. سیستم ایمنی بدن بعد از 6 تا 8 ماه ضعیف می شود و بدن مستعد ابتلاء به بیماری خواهد شد به همین دلیل بدن نیاز به دوز یادآور واكسن دارد. وی افزود: خوشبختانه از 8 ماه قبل درآغاز فرآیند ساخت واكسن برای ساخت دوز یادآور یا بوستر پیش بین های لازم انجام بود. بعد از تزریق واكسن تا 9 ماه فرصت داریم تا از دوز یادآور برای تقویت مجدد سیستم ایمنی بدن استفاده كنیم. داوطلبان تزریق در شهرهای زنجان و یزد در این مرحله از دوز بوستر استفاده می كنند. به دلیل اضطرار شرایط می توان این دوز را در فاصله یك تا دو ماه استفاده كرد.
رئیس انستیتو پاستور درباره درصد بالای خطای تست پی سی آر كرونا اظهار داشت: انستیتو پاستور سیستم تشخیصی كشور را راه اندازی كرد كه هم اكنون به ارگان های مسئول دیگری واگذار شده است اما از نظر علمی پی سی آر در بهترین حالت می تواند 70 درصد كارایی داشته باشد . اینكه فرد چه روزی تست می گیرد؟ و نمونه با چه روشی گرفته می شود؟ در دقت آن تاثیر میگذارد. به همین خاطر نباید انتظار داشت كه این روش كاملا درست باشد. در روزهای اول بیماری حجم ویروس كم است و یا حتی نمونه گیری درست انجام نمی شود 30 درصد پاسخ منفی كاذب است. این امتحان بر روی همه كیت های دنیا در انستیتو پاستور انجام شده است ضمن اینك جهش ویروس ها می تواند در پاسخ پی سی آر موثر باشد.
وی افزود: بهترین روش این است كه اگر پزشك با توجه به علائم بالینی بیمار از كرونا مطمئن بود و نتیجه پی سی آر اول منفی شد؛ تست مجددی از بیمار گرفته شود.
رئیس انستیتو پاستور در پایان این گفتگوی رادیویی از كنترل مداوم آزمایشگاه ها توسط آزمایشگاه انستیتو پاستور به عنوان آزمایشگاه مرجع كشوری خبر داد و اظهار داشت: غیر از واكسن مشترك با كوبا چندین پروژه اختصاصی این موسسه هم در دست كار است كه در ماه های آتی از آنها رونمایی می شود.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.