تهران ما،سلامت شنبه تا چهارشنبه از ساعت 10:35 به مدت 15 دقیقه

رادیو تهران

تهران ما سلامت

تأیید كرونای اتباع هندوستان در بوشهر، منوط به بررسی های آزمایشگاهی ژنتیكی است+فایل صوتی


دكتر مسعود مردانی در اشاره به اینكه هنوز گزارشی مبنی بر تایید كرونای اتباع هندی در استان بوشهر وجود ندارد گفت: تأیید این بیماری منوط به بررسی‌های آزمایشگاهی ژنتیكی است.

1400/02/08
|
14:51
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، مسعود مردانی عضو كمیته علمی ستاد مقابله با كرونا درباره انتشار كرونای جهش یافته در جهان و به تبع آن در ایران به برنامه «تهران ما سلامت» گفت: از شهریور سال گذشته كه مواردی از ویروس كرونای جهش یافته بریتانیایی تشخیص داده شد؛ خطر بروز جهش های دیگر كروموزومی ویروس كرونا گوشزد شد و پس از آن هم به غیر از این جهش كه شایعترین گونه كرونا در كشور است گونه های دیگری از جمله آفریقایی ، برزیلی و هندی حاصل جهش كوروموزومی این ویروس هستند.

وی درباره تاثیر واكسن های موجود دربرابر انواع جهش یافته افزود: واكسن آنفلوآنزا هم به دلیل جهش این ویروس در سال بعد قابل استفاده نیست و معمولا باید تغییراتی در آن انجام شود. این سناریو برای كرونا هم در حال تكرار است. فعلا كرونای انگلیسی در كشورشایعترین گونه ویروس است و سه نوع ویروس جهش یافته آفریقایی هم توسط وزارت بهداشت در كشورمان تأیید شد و چند تبعه هندی هم در استان بوشهر تست كرونای مثبت داشته اند اما تأیید ویروس كرونای هندی در این افراد نیاز به بررسی آزمایشگاهی ژنتیكی دارد و در صورت تأیید، خدمت مردم اعلام خواهیم كرد.

فوق تخصص بیماری‌های عفونی كشورمان با این توضیح كه واكسن های مختلفی در دنیا ساخت شده كه تعدادی از آنها مربوط به كشورهایی است كه پوشش واكسیناسیون خوبی داشته اند. دغدغه خاطر مردم این كشورها هم بی اثر بودن واكسن در برابر ویروس های جهش یافته است. مسئله مهم پوشش واكسن در برابر ویروس است. به عنوان مثال واكسن آسترازنكا در برابر ویروس بریتانیایی موثر است اما ویروس آفریقایی را به خوبی پوشش نمی دهد. اما شركت های بزرگ واكسن سازی اعلام كرده اند نهایتاً تا 48 ساعت بعد از ورود یك ویروس جهش یافته می توانند واكسن مناسب آن را بسازند به همین دلیل رعایت پروتكل ها اساسی ترین راه مقابله با این بیماری است.

مردانی در ادامه خاطرنشان كرد: در كشور ما كمتر از 1 درصد مردم واكسن كرونا را تزریق كرده اند؛ برداشتن ماسك در حد شوخی است. كشورهایی هستند كه پوشش واكسن 80 تا 90 درصدی دارند و در مواقعی به شهروندانشان اجازه داده اند كه ماسك را بردارند حتی كشور چین این اجازه را به شهروندانش داده است. ما تا رسیدن به مرحله ابتلاء و یا واكسیناسیون 75 درصد مردم جهان كه منجر به ایمنی گلّه ای می شود، فعلا باید از ماسك استفاده كنیم. با بهینه شدن شرایط مجوز استفاده نكردن از ماسك اطلاع رسانی خواهد شد.

وی افزود: واكسن آنفلوآنزا در بهترین حالت می تواند 30 تا 70 درصد بدن را مصون نگه دارد. واكسن های كرونای ساخته شده هم بین 70 تا 95 درصد بدن را در بربر كرونا محافظت كرده است. حداقل كاری كه می تواند برای انسان انجام دهد از ابتلاء شدید به بیماری جلوگیری می كند و حتی می تواند از مرگ جلوگیری كند.واكسن هر ماركی كه داشته و ساخت هر كشوری باشد مرگ و میر را به صفر می رسانند و از ابتلاء به فرم جدید جلوگیری می كنند.

عضو كمیته علمی ستاد مقابله با كرونا درباره موثر بودن واكسن های كرونای ایرانی خاطر نشان كرد: قصاص قبل از جنایت نباید كرد. واكسن های ایرانی هنوز از طرف سازمان غذا و دارو تایید نشده است. دانشمندان كشور ما در چند جبهه بر روی این واكسن كار می كنند و درجات كارآیی متفاوتی برای واكسن های ایرانی ذكر شده است.ان شاء الله پس از انجام مرحله 3 كارآزمایی بالینی همه چیز مشخص می شود و مردم انقدر باهوش هستند كه تشخیص دهند چه واكسنی را باید تزریق كنند.

مردانی در پایان این گفتگوتصریح كرد: ستاد علمی كرونا؛ ستادی مشورتی است و دستورالعمل های كشوری را برای درمان كرونا تنظیم می كند و ورود و خروج از كشور كار ما نیست بلكه مربوط به كمیته اجرایی است.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
تهران ما سلامت