تهران ما،سلامت شنبه تا چهارشنبه از ساعت 10:35 به مدت 15 دقیقه

رادیو تهران

تهران ما سلامت

داروهای گیاهی، كرونا را درمان نمی كنند+فایل صوتی

دكتر مسعود مردانی با تاكید بر اینكه داروهای گیاهی، كرونا را درمان نمی كنندگفت: داروهای گیاهی در كم كردن علائم بیماری موثر هستند اما بیماری را درمان نمی‌كنند.

1400/02/21
|
14:36
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، دكتر مسعود مردانی عضو كمیته علمی ستاد مقابله با كرونا در گفتگو با برنامه «تهران ما سلامت» درباره داروهای گیاهی كه محققان ایرانی برای درمان كرونا ساخته اند گفت: در ستاد ملی كرونا حداقل دو جلسه درباره داروهای گیاهی گزارش شد. در قدیم از آویشن برای درمان سرفه استفاده می كردند امروزه حتی در پخت پیتزا هم از آن استفاده می كنند اما اینكه این داروها درمان كننده كرونا باشد زهی خیال باطل است.

وی كه از بخش كرونا با برنامه «تهران ما سلامت» صحبت می كرد با تقدیر از زحمات محققان ایرانی اظهار داشت: عده ای از بیماران كرونایی با این خیال كه توسط این داروها بیماری خود را درمان می كنند در منزل مانده اند و در حال حاضر با درگیری ریه بیش از 50 درصد به بیمارستان مراجعه كرده اند اما جایی در آی سی یو نیست كه به آنها اختصاص دهیم. كدام داروی گیاهی در دنیا وجود دارد كه ادعای درمان كرونا را داشته باشد؟. اگر این داروها موثر است به برزیلی ها و هندی ها و آمریكایی ها بدهیم تا انقدر تلفات نداشته باشند. شربت های زوفا و آویشن داروهای خوبی هستند. گل گاو زبان باعث آرامش می شود ولی آیا می‌توانند بر درمان كرونا، بیماری كه هیچ یك از ابعاد تشخیصی و درمانی آن مشخص نیست؛ موثر باشد؟.

مردانی تصریح كرد: بعد از تحقیقات فراوان توسط دانشمندان سراسر جهان داروی رمدسیویر تایید شده كه آن هم بحث زیادی دارد. در این زمان دارویی در كرمانشاه ساخته شده كه فقط تب بیمار را كاهش می دهد. این كاهش تب می تواند به وسیله مسكن استامینوفن و یا حتی دوش گرفتن هم اتفاق بیفتد. حتی عوارض مصرف استامینوفن می تواند از این داروها كمتر باشد. بنابراین تمامی این داروهای گیاهی در كم كردن علائم بیماری موثر هستند اما بیماری را درمان نمی‌كنند.

فوق تخصص بیماری های عفونی كشورمان درباره افرادی كه دو دوز واكسن را استفاده كرده اند گفت: پس از 15 روز از تزریق دوز دوم، بدن افراد آنتی بادی ترشح می كند و اگر واكسن كارایی داشته باشد دیگر كرونا نمی گیرد. برخی فكر می كنند وقتی واكسن می زنند ناقل بیماری هستند اما باید گفت اگر فرد در دوره كمون بیماری نبوده باشد با زدن واكسن هیچ خطری در تماس با اطرافیان اتفاق نمی افتد. ولی قبل از تزریق واكسن اگر ویروس در سیستم تنفسی شخص در تماس با بیماران وجود داشته باشد این فرد ناقل خواهد بود. ولی تعداد این افراد بسیار اندك است.

وی افزود: در دوره تزریق واكسن به قطع داروهای قلب، فشار خون، دیابت نیازی نیست و افرادی كه فاویسم دارند هم می توانند با خیال راحت واكسن كرونا را تزریق كنند. به این نكته توجه داشته باشیم عوارض جانبی تزریق واكسن در تمام افراد مشاهده نمی شود.

مردانی در ادامه این گفتگو درباره تاثیر واكسن كرونا بر روی انواع جهش یافته ویروس گفت: واكسن هایی كه در ایران استفاده می شود بر روی ویروس انگلیسی تاثیر خوبی دارد. مطالعه بر روی ویروس هندی ادامه دارد و اما واكسن كرونا مثل آسترازنكا ممكن است بر روی نوع آفریقایی موثر نباشد. تعداد بیماران كرونای آفریقایی در ایران ببشتر از 30 نفر نیست.نباید خیلی این موضوع را برجسته كرد.
وی با تاكید بر اینكه زدن واكسن كرونا بر نزدن آن می چربد خاطرنشان كرد: حدود 63 میلیون نفر در انگلستان واكسن زده اند و مردم این كشور به زندگی عادی خود بازگشته اند بنابراین زدن واكسن از نزدن آن بسیار بهتر است.

عضو كمیته علمی ستاد مقابله با كرونا درباره جواب های منفی كاذب در آزمایش پی سی آر گفت: پی سی آر از حلق و بینی حدود 60 درصد جواب صحیح دارد و 40 درصد منفی كاذب است و این عیب تست پی سی آر است. وقتی تست فرد از نوك زبان گرفته می شود قطعا جواب پی سی آر منفی خواهد بود. بسیاری از پزشكان درخواست بیمار را رد نمی‌كنند و از نوك زبان نمونه می گیرند. تعدادی از این افراد به مسافرت می‌روند و با رسیدن به مقصد وقتی دوباره آزمایش می‌دهند كرونا مثبت می‌شوند و مجبور به بازگشت به كشور هستند.


مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
تهران ما سلامت