تهران ما،سلامت شنبه تا چهارشنبه از ساعت 10:35 به مدت 15 دقیقه

رادیو تهران

تهران ما سلامت

زیبنده نیست مردم ما برای تامین دارو انقدر سردرگم باشند+فایل صوتی

نایب رئیس انجمن داروسازان ایران عمده ترین انتظار داروسازان از دولت سیزدهم را دسترسی و تامین دارو عنوان كرد و گفت: زیبنده نیست مردم ما برای تامین دارو آنقدر سردرگم باشند.

1400/03/12
|
13:27
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، سیدعلی فاطمی، نایب رئیس انجمن داروسازان ایران در برنامه «تهران ما سلامت» رادیو تهران درباره موضوع كمبود تامین انسولین قلمی برای بیماران دیابتی، اظهار داشت: متاسفانه كمبود انسولین قلمی به طور كامل رفع نشده ولی به تازگی انسولین قلمی در داروخانه‌های منتخب توزیع شده كه بیماران می‌توانند سهمیه خود را دریافت كنند.امیدواریم با برنامه ریزی‌های انجام شده نمونه ایرانی به طور كامل تولید شود و نمونه‌های خارجی كه درخواست بیشتری برای آنها وجود دارند به كشور وارد شوند.

وی تاكید كرد: انجمن دیابت این مشكل را پیگیری می‌كند. اسامی و سوابق این بیماران در سامانه ttac ثبت شده و با پیامكی كه به بیماران ارسال می‌شود آنها می‌توانند با مراجعه به داروخانه‌های منتخب سهمیه خود را دریافت كنند.

نایب رئیس انجمن داروسازان ایران درباره «كمبود رمدسیویر»،خاطرنشان كرد: مشكل داروی خوراكی فاویپیراویر حل شده و به مقدار كافی در دسترس است ولی رمدسیویر دارویی بیمارستانی است كه صرفا با تجویز پزشك و در بیمارستان‌ها استفاده می‌شود.

وی در پاسخ به اینكه «آیا داروی جدیدی برای درمان كرونا به داروخانه‌ها، ابلاغ شده»، گفت: داروهای عمده ضد ویروس فاویپیراویر و رمدسیویر هستند ولی دارویی مثل اكتمرا كه ضد ویروس نیست و فقط بر روی سیستم ایمنی بدن تاثیر دارد هم بیمارستانی است و در داروخانه‌های منتخبی كه به بیماران كرونایی خدمات می‌دهند ارائه می‌شود. آمپول‌های كورتون هم به مقدار كافی موجود است.

فاطمی در اشاره به تكمیل واكسیناسیون داروسازان، گفت: با توجه به اینكه داروسازان و كاركنان داروخانه ها جزو كادر درمان هستند اغلب دوز اول و دوم واكسن را دریافت كرده‌اند و خوشبختانه نگرانی‌های ما برطرف شده است. امیدواریم به زودی همه مردم واكسینه شوند.

وی با اشاره به انتظار داروسازان از دولت سیزدهم،گفت: عمده ترین انتظار ما دسترسی و تامین دارو است. زیبنده نیست مردم ما برای تامین دارو انقدر سردرگم باشند. حدود 3 تا 4 سال گذشته كمبودی در تامین دارو نداشتیم ولی این مشكل از سال 96 بسیار زیاد شده و علت آن هم مشكلات ارز دارو است.

فاطمی بیان داشت: اگر نمایندگان ارز دارو را از امسال نیمایی می‌كردند و یارانه دولت را مستقیما به بیمار می‌دادند خیلی بهتر بود. یارانه‌ای كه برای دارو اختصاص یافته در زنجیره تامین گم شده و با قاچاق معكوس دارو از كشور خارج می‌شود.

نایب رئیس انجمن داروسازان ایران ابراز داشت: طی دو سال اخیر مصرف دارو در ایران 30 درصد رشد كرده است؛ در حالی كه ما آنقدر رشد جمعیت و بیماری نداشتیم؛ ضمن اینكه به دلیل كرونا آمار بیماری‌های عفونی در كشور كم شده است.

وی اضافه كرد:بنابراین آمار بالای مصرف دارو نشانگر خروج دارو به وسیله قاچاق معكوس است.امیدواریم تكلیف قیمت دارو مشخص شود و اختلاف قیمت زیاد داخل با خارج برطرف شود.

فاطمی در انتقاد به دخالت برخی نهادها و ارگان‌ها مثل شورای رقابت در حوزه درمان و دارو، گفت: هیات مقررات زدایی و شورای رقابت به داروخانه‌ها به شكل صنفی نگاه می‌كنند و دنبال این هستند كه تاسیس داروخانه به طور كامل آزاد شود؛ در حالی كه داروخانه مغازه نیست بلكه موسسه‌ای پزشكی است كه عرضه كالا باید بدون تبلیغ انجام شود.

نایب رئیس انجمن داروسازان ایران متذكر شد: اما با ادامه این روند داروخانه‌ها مجبورند برای فروش محصولاتشان با هم رقابت ناسالم داشته باشند. رفتار این دو نهاد به نفع مردم نیست. دارو كالای قابل رقابتی نیست.

وی ادامه داد: متاسفانه سازمان غذا و دارو هم به تازگی آیین نامه جدید داروخانه ها را ابلاغ كرده كه عمدتا تجاری است در این شرایط داروخانه های زنجیره ای و سرمایه محور به جای داروخانه های خدمت محور می نشینند. امیدواریم در دولت آینده به این امر توجه بیشتری شود تا به داروخانه به عنوان موسسه پزشكی توجه بیشتری شود.

نایب رئیس انجمن داروسازان ایران با اشاره به نامه‌ای كه رئیس كمیسیون بهداشت مجلس به رئیس جمهور با موضوع حذف ارز ارسال كرده اند، گفت: اگر بخواهیم از صنعت داروسازی و كل زنجیره تامین حمایت كنیم باید مثل دیگر كشورهای جهان با معافیت‌ها و تخفیف‌های مالیاتی فشار را كم كنیم تا بتوان دارو را با قیمت مناسبتر در اختیارات بیماران قرار داد.

فاطمی تصریح كرد: یارانه دارو مفسده انگیز است. وقتی قیمت واقعی دارو مشخص شود مصرف بی‌رویه، قاچاق و سوء استفاده آن هم كاهش می‌یابد. در حال حاضر مردم دنبال تامین دارو هستند و بعضا در مواردی مجبورند به بازار ناصرخسرو و به دنبال سایت‌های اینترنتی قاچاقچی های دارو بروند تا بتوانند دارو را تهیه كنند.

وی خاطرنشان كرد: در صورتی كه دارو را باید از داروخانه تهیه كرد. قیمت پایین دارو این مشكلات و قاچاق معكوس را به وجود آورده است. امیدواریم با موافقت با این نامه این مشكل كه از سال 97 به وجود آمده حل شود و دارو بیش از پیش در دسترس مردم قرار گیرد و با پول بیشتری كه از طریق مصرف كنندگان در اختیار دولت قرار می‌گیرد بیمه‌ها بتوانند داروهای بیشتری را پوشش بدهند و فشار ناشی از افزایش قیمت دارو را خنثی كنند. امیدواریم هم قیمت دارو مناسب شده و هم دسترسی به آن بیشتر شود.

فاطمی درباره «جمع آوری ویال‌های تریپتورالین»، خاطرنشان كرد: این مسئله معمولا برای داروهایی كه كنترل‌های آزمایشگاهی مشكل دارند اتفاق می‌افتد و داروخانه‌ها این داروها را به شركت‌های پخش مرجوع می‌كنند. فراخوان برای جمع آوری این داروها رویه‌ای بین‌المللی است و بارها در كشور ما اتفاق افتاده است.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
تهران ما سلامت