مدیركل روابط عمومی وزارت بهداشت با تاكید بر استفاده همزمان از واكسن های وارداتی و تولید داخل برای واكسیناسیون عمومی گفت: واكسن های داخلی حداكثر 60 درصد ظرفیت واكسیناسیون را به خود اختصاص می دهند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، دكتر كیانوش جهانپور مدیركل روابط عمومی وزارت بهداشت و سخنگوی سازمان غذا و دارو روز سه شنبه 8 تیرماه از محل برگزاری سی و چهارمین آیین پویش "ره سلامت" در شهر یزد با برنامه تهران ما سلامت رادیو تهران گفتگو كرد.
مدیر كل روابط عمومی وزارت بهداشت اظهار داشت: در مراسم سی و چهارمین پویش "ره سلامت" 696 پروژه بهداشتی شامل خانه بهداشت، آزمایشگاه های مراكز بهداشت، مراكز خدمات سلامت روستایی و شهری و پایگاه های سلامت شهری افتتاح شد. افتتاح شبكههای سلامت كشور یكی از افتخارات نظام سلامت كشور در سال های اخیر است به طوریكه بیش از 10 هزار خانه بهداشت و مركز خدمات سلامت به مراكز خدمات بهداشتی كشور افزوده شده است و امروز هم در راستای تكمیل همین شبكه كه تلاشی 40 ساله است با حضور وزیر بهداشت از خیرین استان یزد تقدیر و در مراكز استان ها هم پروژه های بهداشتی افتتاح خواهد شد.
جهانپور در پاسخ به این پرسش كه در كدام شهرها واكسن بركت تزریق میشود؟ گفت: اولویت ما در روزهای اخیر تكمیل واكسیناسیون هموطنان بالای 70 سال است و با توجه به اینكه عمده واكسنهای استفاده شده برای این طیف سنی، واكسن خارجی بوده است در حال حاضر هم عمده واكسیناسیون در سراسر كشور با همین واكسن های خارجی برای دوز دوم انجام می شود.
وی افزود: واكسن كووبركت در سراسر كشور توزیع شده و در اختیار دانشگاههای علوم پزشكی قرار گرفته است و تزریق آن در برخی مراكز به صورت محدود آغاز شده است. ان شاء الله در روزهای آتی با تكمیل واكسیناسیون هموطنان بالای 70 سال، طی اطلاعیه رسمی ثبت نام واكسیناسیون هموطنان بالای 65 سال آغاز خواهد شد تا واكسیناسیون این افراد با استفاده از واكسنهای در اختیار به ویژه واكسن كووبركت انجام شود.
سخنگوی سازمان غذا و دارو با اشاره به واكسیناسیون عمومی خاطرنشان كرد: این تلقی وجود دارد كه ما پس از واكسیناسیون كاردر سلامت وارد فاز واكسیناسیون عمومی شده ایم اما تلقی دیگر این است كه بعد از واكسیناسیون سالمندان كه جزو گروههای پرخطر هستند وارد این فاز شدیم. تا به امروز بیش از 5 میلیون و 700 هزار دوز واكسن تزریق شده ؛ انتظار داریم ظرف هفتههای آتی با تكمیل واكسیناسیون فاز 2 كه سالمندان و بیماران زمینه ای را شامل می شود؛ سایر اقشار با سرعت بیشتری نسبت به امروز واكسینه شوند.
وی درباره قیمت واكسن گفت: هنوز قیمت مصوب نهایی نشده اما بر اساس برآوردهای اولیه قیمت واكسن كووبركت 200 هزارتومان برآورد شده است. و در مقایسه با قیمت این واكسن تست پی سی آر قیمتی فراتر دارد. این عدد بر اساس آیین نامههای موجود، قیمت تمام شده و حاشیه سود منطقی و نگاهی به حداقل نرخ واكسنهای با تكنولوژی مشابه در دنیا برآورد خواهد شد.
جهانپور در اشاره به كاهش صفهای طولانی تزریق واكسن برای سالمندان اظهار داشت: تعداد مراكز واكسیناسیون در تهران 2 برابر شده و در شهرستانها هم افزایش پیدا كرده است. مراكز تزریق خودرویی راه اندازی شده و مراكز تجمیعی تزریق مجددا راه اندازی شده است. امروز در بسیاری مراكز با توزیع مناسب واكسن و افزایش مراكز واكسیناسیون، این فرایند به راحتی و با سرعت بیشتری انجام میشود. البته در روزهای نخست هفته گذشته و با مراجعه افراد بدون نوبت و نگران از كمبود واكسن مشكلاتی ایجاد شد.
وی تاكید كرد: تا زمان حصول به ایمنی جمعی كه در حدود 60 میلیون نفر برآورد شده، واكسیناسیون با توزیع واكسن در شبكه های بهداشتی، عمومی و رایگان خواهد بود. قیمتگذاری هم برای خرید وزارت بهداشت از شركتهای تولیدكننده است.
سخنگوی سازمان غذا و دارو درباره واكسیناسیون پاكبانها خاطرنشان كرد: شائبه ای كه پیش از این ایجاد شد این بود كه تمام پاكبان ها واكسینه شدند در صورتیكه این اتفاق برای پاكبانانی بود كه در فرایند دفع پسماندهای عفونی فعالیت داشته و بالای 50 سال داشتند و یا مبتلا به بیماریهای زمینه ای بودند. واكسیناسیون برای سایر گروههای پاكبان، همزمان با فاز 3 واكسیناسیون كه برای اقشار پرخطر انجام خواهد شد؛ صورت می گیرد.
وی با تاكید بر اینكه برای درمان كرونا فقط از داروهای مورد تایید استفاده میشود گفت: هر دارویی كه مبتنی بر مستندات علمی و مطالعات بالینی بوده و اثربخشی آن برای درمان كرونا به اثبات رسیده باشد وارد كشور شده و مورد استفاده قرار خواهد گرفت.در حال حاضر از تمامی داروهای مورد تایید دنیا در كشور ما استفاده می شود و حتی برخی از آنها كمتر از دوماه استفاده در دنیا در كشور ما تولید شد. در حال حاضر 8 شركت این داروها را تولید می كنند.
جهانپور با اشاره به تولید واكسن های ایرانی گفت: ما سبد واكسیناسیون داریم كه شامل واكسن های وارداتی و تولید داخل است اما واكسن های داخلی حداكثر 60 درصد ظرفیت واكسیناسیون را به خود اختصاص می دهند. روند واردات واكسن هم ادامه خواهد داشت چون واكسنهایی از پیش خریداری شدهاند . امیدواریم طرفهای خارجی بر اساس تعهد و جداول پیش بینی شده این محموله واكسن را در اختیار كشور ما قرار دهند.
مدیر كل روابط عمومی سازمان غذا و دارو با توجه به 8 تیر كه روز مبارزه با سلاح های شیمیایی و میكروبی نامگذاری شده درباره داروهای بیماری های خاص و داروهای ویژه جانبازان شیمیایی گفت: برای تامین بیش از 99 درصد حدود 4 هزار و 750 قلم از داروهایی كه در فهرست دارویی كشور هستند ؛ مشكل نداریم ولی برخی مواقع به دلایل مختلف از جمله تاخیر در ورود مواد اولیه و مشكلات دیگر داخلی و بین المللی فهرست كمبود دارویی داریم كه متغیر است و با اقدام فوری جهت واردات در جهت رفع آن طی چند روز تا چندهفته برطرف می شود. امروز هم مشكلاتی برای تامین مواد اولیه برخی داروها داریم كه بخشی از آن مربوط به عدم تامین مواد اولیه از هند بوده است و بخشی هم مربوط به مشكل در تامین ارز بوده كه ان شاء الله طی رورهای آتی با واردات فوری این كمبودها بر طرف می شود.
وی تاكید كرد: در مورد بیماران خاص و جانبازان شیمایی كمترین مشكل وجود دارد.
مدیركل روابط عمومی وزارت بهداشت با تاكید بر استفاده همزمان از واكسن های وارداتی و تولید داخل برای واكسیناسیون عمومی گفت: واكسن های داخلی حداكثر 60 درصد ظرفیت واكسیناسیون را به خود اختصاص می دهند