تهران ما،سلامت شنبه تا چهارشنبه از ساعت 10:35 به مدت 15 دقیقه

رادیو تهران

تهران ما سلامت

جلیلی خشنود: آغاز واكسیناسیون 68 تا 70 ساله ها از هفته آینده

رئیس بیمارستان شهدای تجریش با اشاره به اینكه واكسیناسیون هموطنان 70 سال به بالا تقریبا به پایان رسیده گفت: هفته آینده تزریق واكسن 68 تا 70 ساله ها آغاز خواهد شد.

1400/04/20
|
13:11
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، رضا جلیلی خشنود عضو ستاد ملی مقابله با كرونا و رئیس بیمارستان شهدای تجریش در گفتگو با برنامه "تهران ما سلامت" رادیو تهران درباره روند بیماری كرونا در تهران گفت: متاسفانه طی 3 هفته اخیر آمار رو به افزایش بوده كه فقط مختص استان تهران نیست بلكه در اكثر استان ها شاهد این روند هستیم. ورودی بیمارستان ها و بستری در بخش های ویژه افزایش داشته است. تفاوت كرونای دلتا با انواع قبلی درگیری كودكان 3 تا 5 ساله با این بیماری است به طوریكه تشدید علائم سخت كرونایی و بیستری تعداد بیشتری از آنها موجب نگرانی زیاد كادر درمان شده است.

وی با تایید اظهارات دكتر صالحی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران مبنی بر اینكه موج فعلی سهمگین‌تر از موج‌های قبلی است؛ افزود: دلتا سنین پایین را بیشتر درگیر می كند ضمن اینكه سرایت آن هم بسیار بیشتر است. ما شاهد مراجعه خانوادگی به مراكز درمانی هستیم به طوریكه در برخی مشاهدات 15 نفر از یك خانواده با درگیری به مراكز درمانی برای بستری مراجعه می‌كنند كه نشان از سرایت بالای آن دارد.

عضو ستاد ملی مقابله با كرونا با اشاره به قول مسئولان وزارت بهداشت مبنی بر محموله‌های رسیده و در راه واكسن كرونا گفت: قرار است محموله ای در اوایل هفته آینده به دست وزارت بهداشت برسد. این واكسن ها در مناطق قرمز استفاده خواهند شد تا با اینكار زنجیره بیماری قطع شود.
وی تاكید كرد: دوز اول ایمنی بدن را به مقدار كافی بالا نمی برد و باید دوز دوم تزریق شود تا بدن ایمنی كافی را به دست آورد.
خشنود خاطرنشان ساخت: افرادی كه قبلا به كرونا مبتلا شدند با تزریق دوز اول ایمنی قابل قبولی را كسب خواهند كرد اما افرادی كه قبلا بیمار نشده‌اند باید دوز دوم را هم تزریق كنند تا بدنشان ایمنی كافی را به دست آورد. قطعا دوز اول كافی نیست باید دوز دوم هم تزریق شود و حتی تزریق دوز سوم یادآوری هم برای برخی باید انجام شود. در حال حاضر برخی كادر درمان كه دو دوز واكسن را تزریق كرده اند باید طی ماه‌های آینده با اندازه گیری آنتی بادی، در صورت نیاز دوز سوم یادآوری را هم تزریق كنند تا بدنشان ایمنی كافی داشته باشد. كادر درمان جزو گروهی هستند كه پرخطر محسوب می شوند.
عضو ستاد ملی مقابله با كرونا در پاسخ به این موضوع كه چرا فرآیند واكسیناسیون انقدر كُند انجام می شود؟ اظهار داشت: مردم باید بدانند با تزریق دوز اول و دوم باز هم به چند هفته زمان نیاز داریم تا بتوانیم به یك ایمنی جمعی برسیم بنابراین مردم باید همچنان پروتكل‌ها را رعایت كنند. این راه نجات بخش‌تر از واكسیناسیون عمومی است.

وی تاكید كرد: خط تولید واكسن با دستیابی به واكسن دو مقوله جدا از هم است. دستیابی به واكسن در آزمایشگاه و راه‌اندازی خط تولید انبوه سختی‌های جداگانه خود را دارند. خوشبختانه واكسن‌های كووبركت و پاستوركواك به خط تولید رسیده اند اما تولید كم كم افزایش می‌یابد. محموله‌هایی از این واكسن‌ها از هفته گذشته به وزارت بهداشت تحویل داده شده كه بر روی هموطنان استان‌های پرخطر به ویژه سیستان و بلوچستان در حال تزریق است.

خشنود با اظهار تاسف از وقفه دو تا سه هفته‌ای فرآیند واكسیناسیون و روند كُند آن گفت: واكسیناسیون هموطنان 70 سال به بالا در حال اتمام است. در هفته آینده تزریق واكسن 68 تا 70 ساله ها هم آغاز خواهد شد.

وی با اشاره به بدقولی كشورهای صادركننده واكسن اظهار داشت: به خاطر تحریم با بدقولی‌های زیادی در نقل و انتقال و تحویل واكسن مواجه شدیم. كشور چین قول محموله ای 15 میلیونی را داده بود . با شیوع كرونای دلتا كشورها تحویل واكسن را متوقف كردند. با تمهیدات انجام شده از هفته آینده از 300 تا 500 هزار نفر واكسینه خواهند شد.

رئیس بیمارستان شهدای تجریش هزینه درمان بیماران كرونایی را بسیار بیشتر از هزینه واكسیناسیون خواند و اظهار داشت: هزینه‌های داروهایی مثل رمدسیویر، دستگاه های ونتیلاتور و نبود فرد بیمار در محل كار بسیار بیشتر از واكسیناسیون است. ان شاء الله در هفته های آتی خبرهای خوبی خواهیم داشت تا واكسیناسیون با واكسن‌های داخلی و خارجی انجام شود.

خشنود درباره محل‌های واكسیناسیون خاطرنشان كرد: واحدهای بیمارستانی خلوت‌تر برای بیماران خاص درنظر گرفته شده اند به عنوان مثال بیمارستان شهدای تجریش برای بیماران تالاسمی در نظر گرفته شده و بیمارستان طالقانی هم تزریق برخی بیماران خاص را انجام می‌دهد اما تزریق واكسن افراد معمولی در مراكز بهداشتی صورت می گیرد.

وی افزود: در پیك كرونای نوع دلتا قرار داریم و با توجه به سرایت زیاد این سویه توصیه ما رعایت پروتكل ها و پرهیز از تجمعات حتی تجمعات خانوادگی است. برخی افرادی كه قبلا یك دوز واكسن دریافت كرده اند یا پیش این به بیماری مبتلا شدند هم دوباره مبتلا به این نوع كرونا شده اند.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
تهران ما سلامت