تهران ما،سلامت شنبه تا چهارشنبه از ساعت 10:35 به مدت 15 دقیقه

رادیو تهران

تهران ما سلامت

ثبت نام در پایگاه سلامت برای تزریق واكسن كرونا الزامی است/ آغاز فرآیند واكسیناسیون منظم از هفته آینده

حسین وطن پور مدیر اجرایی پروژه واكسن داخلی كرونا با تاكید بر الزام ثبت نام در پایگاه سلامت برای تزریق واكسن كرونا گفت: فرآیند واكسیناسیون منظم از هفته آینده با ظرفیت 70 تا 80 هزار دوز در روز آغاز می شود.

1400/04/22
|
14:41
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، واكسیناسیون كرونا در كشور یكی از دغدغه های مهم مردم كشورمان است در همین راستا حسین وطن پور نماینده وزیر بهداشت و مدیر اجرایی پروژه واكسن داخلی كرونا به تهران ما سلامت رادیو تهران گفت: در پایان سال 98 كه با شیوع بیماری كرونا مواجه شدیم برنامه ریزی برای واردات و تولید واكسن كرونا آغاز شد. طی 40 سال گذشته دو موسسه واكسن‌سازی رازی و انستیتوپاستور مسئولیت تامین واكسن برای كشور را با همه محدودیت‌ها، مشكلات و تحریم‌ها بر عهده داشتند.

وی افزود: در پایان سال 98 همزمان با شیوع كرونا به این نتیجه رسیدیم كه واكسن را وارد و تولید كنیم و نمی توانیم با مشكلاتی كه در كشور داریم و تقاضاهای گسترده برای این واكسن و نبود زیرساخت‌های بین المللی برای ساخت واكسن در جهان باید بر روی ساخت واكسن داخلی سرمایه گذاری می‌كردیم. در همین راستا با فراخواندن شركت‌های دانش بنیان و استارت آپهایی كه طی یك دهه فعالیت به بار نشسته بودند موضوع تولید واكسن كلید خورد و برای اینكار از پلتفرم‌های مختلف استفاده شده است. تكنولوژی‌های مختلف ساخت واكسن با استفاده از ویروس ضعیف شده یا كشته شده، قطعات پروتئینی ویروس و یا MRNA واكسن ها ساخته می‌شوند.

مدیر داخلی تولید واكسن كرونا خاطرنشان كرد: بر اساس برنامه ریزی‌های انجام شده قرار است حدود 400 هزار دوز واكسن در هفته از مجموع واكسن های وارداتی و تولیدی داخل به هموطنان تزریق شود و مراكز تهران و شهرستان‌ها از طریق ثبت نام‌هایی كه در سامانه سلامت صورت گرفته، پذیرای هموطنان خواهند بود. وزارت بهداشت تولیدكننده واكسن نیست و اظهارات ما بر اساس اطلاعاتی است كه تولیدكنندگان به ما می‌دهند و وعده‌ها هم با تجمیع اطلاعات واكسن‌سازها داده می شود. متاسفانه به دلیل مشكلاتی كه در تولید وجود دارد وعده‌ها جابجا می‌شوند اما از ابتدای هفته آینده این روند منظم‌تر خواهد شد.

وی افزود: با توجه به زیرساخت‎های موجود، برآورد ما از ابتدا هم مرداد و شهریور بود ولی علیرغم اینكه مكتوب كردیم تا تولیدكنندگان اطلاع رسانی مستقیم نداشته باشند اما باز هم آنها در تریبون‌های مختلف با خبرنگاران مصاحبه كرده و رونمایی گذاشتند كه بدون هماهنگی مركزی بود.

وطن پور تصریح كرد: ما 40 سال در داخل كشور در حوزه واكسن‌سازی سرمایه گذاری نكردیم. زیرساخت‌های خوبی برای ساخت واكسن در آینده ایجاد شده است كه ماندگار خواهد بود. بنابراین ما هم باید واكسن را تامین كنیم و هم زیرساخت ها را توسعه دهیم. نیاز كشور ما به واكسن نسبت به كشورهایی مثل عراق و ارمنستان بسیار بیشتر است.

وی تاكید كرد: به قدر كافی واردات واكسن انجام شده و در حال حاضر حدود 2 میلیون دوز واكسن خارجی در دسترس داریم. شفافارمر هم پس از یك دوره جابجایی وعده ها، هفته ای 170 هزار دوز واكسن را تحویل خواهد داد و با افزایش ظرفیت تولید واكسن داخلی از مرداد و شهریور این مشكل برطرف خواهد شد. ضمن اینكه امیدواریم واردات هم قطع نشود.

وطن پور در پاسخ به پرسش مجری برنامه مبنی بر اینكه ظاهرا ایران قرار است واكسن های مازاد كشور عمان را در ازاء فروش نفت و در صورت تایید شركت‌های تولیدكننده واكسن چینی و روسی دریافت كند؟ گفت: ما كانال مشخصی برای خرید واكسن داریم. مدیركل امور بین الملل وزارت بهداشت در پیگیری مستقیم با سفیران در هند، چین و روسیه قرار دارد و خرید واكسن از این كانال دنبال می شود.
وی دریافت هزینه در ازاء تزریق واكسن كرونای ایرانی به هموطنان سیستان و بلوچستانی را تكذیب كرد و اظهار داشت: واكسن در سراسر كشور به صورت رایگان تزریق می‌شود. شاید به دلیل نیاز شدید در این خطه، واكسن وارد كانال قاچاق شده و از طریق مبادی غیر قانونی وارد كشور شده باشد.

مدیر اجرایی پروژه واكسن داخلی كرونا افزود: دو واكسن كوو بركت و پاستوركواك مجوز تزریق را از سازمان غذا و دارو دریافت كرده‌اند و امیدواریم با شروع واكسیناسیون به وسیله این واكسن‌ها این روند در آینده نزدیك سرعت گیرد.

وطن پور در پایان این گفتگوی رادیویی با تاكید مجدد مبنی بر آغاز منظم فرآیند واكسیناسیون عمومی از هفته آینده خاطرنشان كرد: واكسن از طریق ثبت نام در سایت https://salamat.gov.ir انجام می‌شود و بر اساس این ثبت نام نوبت‌دهی انجام می شود و تزریق آن در پایگاه‌های مختلف و با كمك بسیج انجام می‌شود. در حال حاضر ظرفیت كشور برای تزریق حدود 250 هزار دوز است اما با توجه به محدودیت‌های موجود از هفته آینده حدود 70 تا 80 هزار تزریق در روز انجام خواهد شد.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
تهران ما سلامت