رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری گفت: راه مبارزه با كرونا در بیمارستان ها نیست؛ بلكه راه مبارزه با این بیماری، واكسیناسیون و قطع چرخه انتقال است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، پیام طبرسی رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری در گفتگو با برنامه تهران ما سلامت 12 مردادماه با اشاره به افزایش افرادی كه بیماری كرونا و خطرات ناشی از آن را جدی نمیگیرند؛ گفت: این اتفاق در بین مردم و مسئولان تصمیم گیرنده دیده میشود و باعث شده تا برای موجی كه میدانستیم از اوایل تیرماه آغاز میشود هیچ اقدام موثری صورت نگیرد.پس از آن بواسطه تعطیلی 6 روزه استان تهران، برخی به سفر و برخی به پاساژها و رستورانها و برخی به دورهمیهای خانوادگی رفتند و نتیجه آن شدت بیماری بعد از این روزها است.
از 100 هزار تست روزانه كرونا در ایران 30 هزار تست مثبت است
وی تصریح كرد: آمار 37 هزار نفری تست های مثبت كرونا نشان دهنده وضعیت وخیم است. در ایران روزانه در نهایت 100 هزار تست انجام می شود كه 30 هزار نفر آن مثبت هستند. در كشور انگلستان از 1 میلیون تست انجام شده 30 هزار تست، مثبت میشود و این نشان دهنده تاثیر بالای واكسیناسیون در مقابله با سویه دلتا در این كشور است. حتما كم كاری و بی دقتی شده كه به این شرایط رسیده ایم. مردم باید بیشتر مراقب خود باشند. تمامی بیمارستان ها بیش ازظرفیت پر شده و سد سیستم درمانی پر شده و بیمارستان ها جای بیشتری برای بستری ندارند. در بسیاری از مناطق كشور بیمارستان صحرایی زده شده است. اما راه مبارزه با كرونا در بیمارستان ها نیست؛ بلكه راه مبارزه با این بیماری قطع چرخه انتقال است.اگر از تمام كارخانجات داروسازی دنیا را هم كمك بگیرید پاسخگوی این بحران نخواهند بود.
چاره ای جز تعطیلی نداریم
عضو كمیته علمی ستاد مقابله با كرونا در مورد تعطیلی دو هفته ای سراسری در كشور گفت: ما چاره ای نداریم یا باید به سمت مرگهای بیشتر حتی بیش از 1000 نفر برویم یا باید در عین حال كه بسیاری از كسب و كارها با مشكل معیشتی روبرو می شوند؛ كشور را تعطیل كنیم. وزیر بهداشت هم به مقام معظم رهبری نامه نوشتند به جهت اینكه دیگر كاری از دست بیمارستان ها بر نمیآید.
وی تاكید كرد: در سازوكار آمده و این تعطیلی ها با پشتیبانی نیروهای انتظامی انجام خواهد شد تا همه جا بسته شود و مردم دیگر نتوانند به پاساژ و رستوران بروند. همه مردم خسته شده اند اما سیستم بهداشت و درمان؛ 5 پیك را بدون استراحت از سرگذرانده و دیگر تاب آوری ندارد.
راه برون رفت از بحران كرونا، تزریق واكسن است
طبرسی با تاكید بر واكسیناسیون عمومی گفت: راه برون رفت ما از این مشكل زدن واكسن است. مرگ و میر در افرادی كه دو هفته از دوز دوم تزریق واكسن آنها گذشته انگشت شمار است. 99.5 درصد افرادی كه بر اساس آمار روز 11 مرداد فوت شده اند، واكسن تزریق نكرده بودند. در كشور انگلستان 80 درصد مردم بالای 18 سال یك دوز واكسن و 70 درصد آنها دو دوز واكسن زده اند به همین دلیل آمار فوتیهای این كشور در اثر كرونا به 26 نفر كاهش یافته است.
ایمنی بدن با تزریق دو دوز واكسن به حد مطلوب میرسد
وی افزود: تاثیر دوز اول به ویژه در افراد مسن در كاهش ابتلاء كم است و امكان دارد افراد بین دو دوره تزریق به بیماری مبتلا شوند. واكسن هایی مثل سینوفارم كه در ایران داریم حتما باید دو دوز تزریق شود تا ایمنی داشته باشیم. تا زمانیكه دو دوز واكسن تزریق نشود، واكسیناسیون فرد كامل نشده است. برخی واكسن ها مثل جانسون& جانسون با تزریق یك دوز هم ممكن است تا 70 درصد ایمنی دهند. مرگ و میر در افرادی كه دو دوز واكسن تزریق كرده اند ضمن اینكه باید موارد بهداشتی را رعایت كنند؛ بسیار كم است.
در برخی نقاط كشور، 40 درصد مردم از زدن واكسن خودداری می كنند
طبرسی با اظهار خرسندی از افزایش سرعت در امر واكسیناسیون گفت: خوشبختانه طی یك ماه اخیر واكسیناسیون سرعت گرفته است. واكسن در كشور موجود است و در برخی مناطق تا 50 سال هم برای تزریق اعلام شده است ولی مشكل ما این است كه در برخی نقاط كشور حدود 40 درصد مردم از زدن واكسن به دلیل اینكه یا اعتقادی به تزریق واكسن ندارند و یا از آن می ترسند خودداری می كنند. اینكار اشتباه است و ظلم در حق خودشان و خانواده و هموطنان ظلم می كنند.
با تزریق 1 میلیون دوز واكسن در روز میتوانیم بر مشكل فائق آییم
وی در پاسخ به اینكه سرعت واكسیناسیون در كشور باید چقدر باشد تا به ایمنی جمعی برسیم گفت: اگر بتوانیم تزریق واكسن را تا یك میلیون دوز برسانیم بر مشكل فائق خواهیم آمد.
طبرسی درباره اظهارات پیرحسین كولیوند رئیس مستعفی اورژانس كشور گفت: ایشان در زمان مسئولیت خود عملكرد خیلی خوبی داشته اند و مدیری لایق هستند. ایشان حرف خوبی زده اند و گفته اند در یك روز می توانیم 30 میلیون رأی از مردم بگیریم پس چگونه نمی توانیم آنها را واكسینه كنیم. بنابراین ما حتی می توانیم با وجود واكسن و مدیریت درست، ظرفیت تزریق واكسن را به بیش از 1 میلیون دوز در روز برسانیم.
عضو كمیته علمی ستاد مقابله با كرونا به همه كسانی كه از زدن واكسن خودداری می كنند درخواست كرد: برای واكسن اقدام كنند. تمامی واكسنهای موجود در ایران( سینوفارم، آسترازنكا، اسپوتنیك وبركت) هدف كاهش مرگ و میر را برآورده می كنند.
واكسن كووبركت جزو كمعارضهترین واكسن ها است
عضو كمیته تحقیقات ساخت واكسن كوو بركت در تایید كمترین عارضه برای واكسن بركت گفت: من چون در تیم بركت بودم نباید این موضوع را اعلام كنم چون برخی احساس می كنند اینكار تبلیغ واكسن بركت است. این واكسن جزو كمعارضهترین واكسن ها است. بركت و سینوفارم به ویژه برای افرادی كه پیش از این به كرونا مبتلا شده اند، بهترین نوع واكسن است.
تزریق واكسن میتواند با عارضه یا بدون عارضه باشد
وی در واكنش به اظهارات افرادی كه در پی تزریق واكسن عارضه ای ندارند و ادعا می كنند واكسن آب مقطر است اظهار داشت: واكنش افراد در برابر تزریق واكسن متفاوت است. تزریق واكسن های مختلف در كودكان میتواند با عوارضی همچون تب و لرز همراه باشد اما برخی هم اصلا نشانه ای ندارند. به عنوان مثال من دو دوز اسپوتنیك دریافت كردم اما هیچ عارضه ای نداشتم. این شایعات نباید باعث شود مردم از زدن واكسن خودداری كنند. این بیماری مرگبار است و بر اساس آخرین پیش بینیهای محققان انگلیسی اگر جهشهای این ویروس همچنان ادامه داشته باشد متاسفانه ممكن است نوعی از ویروس جهش یافته كرونا بیاید كه از هر سه نفر، یك نفر را به كام مرگ بكشاند و چاره كار تزریق واكسن و قطع زنجیره انتقال است. اگر فردی هست كه زمان تزریق دوز دوم را فراموش كرده میتواند به محلهای انجام واكسیناسیون مراجعه كرده و دوز دوم را دریافت كند. بر اساس آخرین خبرها 10 میلیون دوز واكسن هم قرار است به كشور وارد شود.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.