تهران ما،سلامت شنبه تا چهارشنبه از ساعت 10:35 به مدت 15 دقیقه

رادیو تهران

تهران ما سلامت

واردات واكسن كرونا در مردادماه سرعت بیشتری گرفته است+فایل صوتی

دبیركل جمعیت هلال احمر ایران با اشاره به واردات بیش از 6 میلیون دُز واكسن كرونا در مردادماه گفت: در مرداد واردات واكسن ضمن نظم بیشتر با سرعت بیشتری نسبت به ماه های گذشته در سال جاری همراه بوده است.

1400/05/26
|
10:47
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران دكتر محمد‌حسن قوسیان مقدم دبیركل جمعیت هلال احمر ایران درباره محموله جدید واكسن به كشور به برنالمه تهران ما سلامت گفت: بر اساس آمار هلال احمر با محموله 1 میلیون و 110 هزاری كه وارد شده واردات واكسن توسط هلال احمر به 15 میلیون و 560 رسیده است.

وی افزود: برخی كشورها مثل ژاپن محموله هایی را به وزارت بهداشت اهدا كرده اند كه در این آمار نیامده و احیانا ممكن است واكسن بركت هم كه تولید می‌شود به این آمار اضافه شود در نتیجه در خبرهای منتشر شده تعداد واكسن‌ها حدود 23 میلیون ذكر شده است.

دبیركل جمعیت هلال احمر خاطرنشان كرد: تا آخر تیرماه 9 میلیون و 300 هزار دُز واكسن و در مردادماه 6 میلیون و 600 هزار واردات داشته ایم كه نشان دهنده نظم در واردات این محصول است و تلاش می‌كنیم مقدار دُز بیشتری را در هر بار وارد كنیم.

وی درباره ادعای افرادی كه بواسطه تبلیغ و یا دلایل دیگر مثل سودجویی مانع از تمایل مردم به واكسیناسیون شده و می‌شوند گفت: افرادی كه واكسن نمی‌زنند حق دارند چون توجیهی برای خود ندارند تا بتوانند خود را قانع كنند افرادی كه می‌گویند واكسن نزنید چه سودی از اینكار می‌برند. واكسن در ایران رایگان است اما اگر مبلغی هم در جایی بخواهد برای آن پرداخت شود كمتر از یك میلیون تومان است درصورتیكه برای درمان نوع شدید كرونا تا 100 میلیون تومان هزینه دارو و بیمارستان می‌شود به همین دلیل كارتل‌های دارویی به راحتی این ادعا را توسط مردم ساده منتشر می‌كنند تا بتوانند بیشترین سود را در این دوره كسب كنند. آنها می‌خواهند واكسیناسیون انجام نشود تا بتوانند برای مدت طولانی داروهای خود را بفروشند و این چرخه ادامه داشته باشد.ما تا به امروز چندین برابر واكسن برای دارو هزینه كرده ایم. اما با واكسیناسیون می‌توان چرخه را بست.

قوسیان درباره اینكه محموله واكسن های وارداتی از چه نوعی است گفت: تقریبا از ابتدا تا كنون محموله سینوفارم وارد می كنیم. وقتی دوز اول واكسن تزریق می‌شود یك ماه بعد باید دوز دوم آن را تزریق كنیم. وقتی 100 یا 200 هزار دوز از یك نوع واكسن وارد می‌شود معلوم نیست بتوان آن را برای دور دوم هم تامین كرد. به همین دلیل باید منبع مطمئنی داشته باشیم تا بتوانیم برای ماه آینده هم واكسن را وارد كنیم. باید تضمینی برای تامین دوز دوم داشته باشیم چون نمی‌توان واكسن دیگری را تزریق كرد.

وی در واكنش به اظهارات دكتر محرز مبنی بر اینكه می توان دوز اول را از نوعی و دوز دوم را از نوع دیگر انتخاب كرد گفت: واكسن‌هایی كه ساخت مشابهی دارند می‌توانند جایگزین شوند. به عنوان مثال سینوفارم و بركت شبیه یكدیگر هستند و فایزر با این دو واكسن متفاوت است.

قوسیان گفت: همه ما حداقل یكبار به این بیماری مبتلا شده ایم اما هنوز برخی می‌گویند كرونا وجود ندارد. از مردم می خواهم مردم كمك كنند در این روزهای تعطیل، چرخه قطع و یا كم شود تا بتوانیم دغدغه خود را بر روی واكسیناسیون بگذاریم از طرفی افرادی كه فوت می‌كنند دیگر در بین ما نیستند بنابراین باید به هم كمك كنیم و متاسفانه این شرایط وحشتناك است و اگر هر فردی از خانواده خود مراقبت كند شرایط بهبود می‌یابد.

دبیركل جمعیت هلال احمر در پاسخ به اینكه كدام واكسن بر روی سویه دلتا تاثیر بیشتری دارد؟ گفت: ویروس كرونا هم مانند آنفلوآنزا جهش دارد. واكسن آنفلوآنزا هر سال به دلیل جهش ویروس تكرار می‌شود ولی ویروس كرونا دارای جهشی ماهانه است. بهترین كار این است كه به وسیله تزریق واكسن، بدن با ویروس كرونا آشنا شود تا بتواند در برایر آن ایمنی داشته باشد. در خبرها آمده واكسن‌های موجود در برابر نوع لاندا ایمن نیستند اما دلیلی بر نزدن واكسن نیست چون ممكن است سویه جدید به نوعی كه در واكسن وجود دارد نزدیك باشد.

وی تاكید كرد: واكسن بیش از 50 درصد ایمنی در بدن ایجاد می كند و قطعا واكسیناسیون كمك زیادی به ما می‌كند.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
تهران ما سلامت