نماینده مجلس یازدهم با اشاره اظهارات متناقض شركت اكتور ایران در راستای تولید واكسن اسپوتنیك وی گفت: اگر این واكسن تولید شده چرا تا كنون در ایران توزیع نشده است؟
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران؛ همایون سامه یح نجف آبادی، نماینده مجلس یازدهم در گفتگو با برنامه تهران ما سلامت رادیو تهران درباره حواشی تولید واكسن اسپوتنیك روسیه در ایران توسط شركت اكتور گفت: اظهارات متناقضی در چند روز اخیر توسط شركت اكتور ایران در راستای تولید واكسن اسپوتنیك ارائه شده است. بر اساس ادعای كارخانه سازنده واكسن اسپوتنیك قرار بود واكسن اسپوتنیك نوع وی در ایران تولید شود و اصلا هیچ صحبتی از ساخت واكسن اسپوتنیك لایت در ایران مطرح نبوده است.
وی افزود: من خبر ندارم این واكسن در شركت اكتور تولید شده یا نه. چون این شركت در تامین ارز با مشكل مواجه شده بود. سوال اینجاست اگر این واكسن تولید شده چرا تا كنون در ایران توزیع نشده است؟. بر اساس اظهارات آقای جهانپور دُز اول اسپوتنیك وی به مقدار 1 میلیون دُز وارد ایران و به هموطنان تزریق شد. قراردادی برای خرید 60 میلیون دُز واكسن با روسیه داشته ایم كه متاسفانه روسیه به قرارداد خود عمل نكرده است. ابهاماتی برای واردات وجود دارد و حتی اگر دُز دوم اسپوتنیك وارد كشور نشود افرادی كه دُز اول از این واكسن را تزریق كرده اند با مشكل مواجه خواهند شد و مجبورند دوباره واكسن دیگری را جایگزین كنند. اگر واكسن اسپوتنیك شركت اكتور در ایران تولید شده چه جایی توزیع و چه جایی مصرف شده است؟ اینها سوالاتی است كه مسئولان وزارت بهداشت باید پاسخگو باشند.
نماینده مجلس یازدهم درخصوص تولید واكسن موسسه های رازی، انستیتو پاستور و سیناژن گفت: تمامی این واكسن ها در مرحله سوم مطالعات بالینی هستند. اما كارخانه تولید واكسن رازی هنوز تكمیل نشده اما كارخانه سیناژن در تكمیل كارخانه تولید واكسن موفقتر بوده است. امیدواریم تمامی شركتهای تولید واكسن خوش قول باشند و مردم را بین زمین و هوا نگه ندارند.
وی درباره گفتگوی امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه كشورمان با وزیر امورخارجه آلمان در راستای واردات واكسن بایون تك به ایران گفت: حدود 2 هفته پیش در مورد واردات واكسن از آلمان صحبت شد. پیش از این در مورد وارداد فایزر تولید آلمان صحبت هایی شد كه واردات آن میسر نشد امیدواریم اینبار واردات این واكسن به كشور مقدور شود.
سامه یح نجف آبادی در باره آخرین واردات واكسن كرونا به كشور یادآور شد: آخرین واكسن واد شده به كشور سینوفارم و به مقدار 5 میلیون دُز بوده كه تعداد واكسن های وارداتی را به 30 میلیون دُز رسانده است كه هنوز تعداد آن برای واكسینه كردن مردم كم است. تنها كشوری كه با ما همكاری خوبی در راستای تامین واكسن داشته كشور چین بوده است. تا زمانیكه واكسنهای داخلی به سرانجام برسند، مجبور به واردات واكسن هستیم تا بتوانیم 50 تا 60 درصد مردم را واكسینه كنیم. امیدواریم روند واردات واكسن به كشور همچنان ادامه داشته باشد.
وی درباره آخرین تدابیر كمیسیون درمان و بهداشت مجلس برای كنترل كرونا گفت: دكتر شهریاری رئیس كمیسیون بهداشت و درمان مجلس و (ولی اسماعیلی) رئیس كمیسیون اجتماعی مجلس در دوره ریاست جمهوری آقای رئیسی به عضویت ستاد كرونا درآمدند كه این امر موجب بهبود وضعیت میشود. ارتباط ستاد كرونا با مجلس شورای اسلامی بسیار نزدیك تر شده است و امیدوارم اختلاف نظرهای مجلس و ستاد كرونا كه پیش از این وجود داشت كمرنگ تر شود.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.